Najljepše plaže u Hrvatskoj 1

Najljepše plaže u Hrvatskoj

Hrvatska je jedna od omiljenih destinacija za godišnji odmor, koja svojim raznolikom ponudom privlači velik broj posjetitelja. Među najposjećenijim dijelovima zemlje je zasigurno bogato razvedena Jadranska obala koju krase kristalno čisto more, mediteranska klima te bogat biljni i životinjski svijet.

A na putu do plavog mora posjetitelje dočekuju prekrasne plaže. Najljepše hrvatske plaže nikog ne ostavljaju ravnodušnim i idealna su pozornica za stvaranje predivnih uspomena i fantastičnih fotografija. Iako najpopularnije ljeti dok ih obasjava žarko sunce i uz zvučnu kulisu zrikavaca, plaže i u druga godišnja doba ne gube svoju čaroliju i spremno dočekuju sve ljubitelje mora.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 2

Za svakog ponešto

Kako bi otkrili svoju idealnu oazu, posjetitelji imaju na raspolaganju zaista velik izbor. Mogu birati između pješčanih i šljunčanih plaža, uređenih plaža te malih i velikih uvala. Između plaža s puno dodatnih sadržaja za odmor i zabavu ili manjih skrivenih kutaka za opuštanje u tišini. Između plaža do kojih se može stići kratkom šetnjom ili pak plaža kojima se prilazi s morske strane. U nastavku donosimo neke od najljepših hrvatskih plaža koje čekaju na Vas. Koji god bio Vaš izbor, sigurno nećete pogriješiti.

Sakarun, Dugi otok

Jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža smještena je na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka. Prostrana plaža duga je oko 800 m,  a posebno dojmljiv izgled joj daje sitni bijeli pijesak. Uvala je okružena borovom šumom koja pruža idealan predah od ljetnih vrućina. Do plaže se može stići i turističkim vlakićem iz obližnjeg mjesta Božave. Više o plaži Sakarun pročitajte ovdje.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 3

Kraljičina plaža, Nin

Ninsko područje poznato je po svojim pješčanim plažama, a najduža među njima je 3 kilometra duga Kraljičina plaža uz koju se veže legenda o prvom hrvatskom kralju Tomislavu i kraljici po kojoj je dobila ime. Oni su za vrijeme svog boravka u gradu Ninu, kao i današnji posjetitelji, promatrali nezaboravne izlaske sunca s pogledom na planinu Velebit. U blizini je i najveći lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj, a zbog plitkog i toplog mora posebno je privlačna obiteljima s malom djecom. Više o Kraljičinoj plaži pročitajte ovdje.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 4

(izvor: https://croatia.hr/en-GB/experiences/beaches/kraljicina-queen-s-beach)

Nugal, Makarska

Skrivena plaža podno litica između Makarske i Tučepa do koje se može doći jedino brodom ili pješke putem kroz bogatu borovu šumu. Šljunčana plaža jedinstvene je prirodne ljepote i idealna za ljubitelje mira i tišine, a tijekom kiša krasi je prekrasan slap. Više o plaži Nugal u Makarskoj.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 5

(izvor:https://croatia.hr/en-GB/experiences/beaches/nugal-beach)

Stiniva, Vis

Šljunčana uska uvala na južnoj strani otoka Visa, zaštićeni spomenik prirode, sakrivena je među visokim klisurama zbog čega je djelomično uvijek u sjeni. Idealan pristup je morskim putem jer do plaže vodi zahtjevna kozja staza. Zbog zanimljivog podvodnog svijeta popularna je među roniocima.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 6

Zlatni rat, Brač

Jedinstvena šljunčana plaža smještena je u mjestu Bol, na južnoj obali otoka Brača. Pruža se okomito u more, a vrh plaže stalno mijenja oblik pod utjecajem valova i morskih struja.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 7

(izvor: https://en.wikipedia.org/wiki/Zlatni_Rat)

Crvena luka, Biograd

Uvala okružena gustom borovom šumom nalazi se oko 5 km jugoistočno od Biograda. Do pješčane uvale možete stići i biciklističkom stazom, a na plaži možete iznajmiti i mnogobrojnu sportsku opremu i opremu za zabavu.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 8

(izvor: https://www.discover-biograd.com/hr/component/k2/plaza-crvena-luka)

Bačvice, Split

Pješčana plaža u srcu najvećeg dalmatinskog grada, poznata kao i splitska Copacabana na kojoj su započeli mnogi poznati nogometaši, a na kojoj se redovno igra picigin, neovisno o godišnjem dobu.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 9

(izvor: https://croatia.hr/en-GB/experiences/beaches/bacvice-beach)

Male Vrulje, Vodice

Popularna plaža Male Vrulje u Vodicama je šljunčana laguna iznad koje se pruža borova šuma. Uz plažu su smješteni trgovački i ugostiteljski objekti. Posebna atrakcija u večernjim satima je ambijentalna rasvjeta.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 10

(izbor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/plaza-male-vrulje)

Plaža Pasjača, Konavle

Skrovita plaža Pasjača smještena je 30 km južno od Dubrovnika, na mjestu gdje se Konaovske stijene spuštaju u more. Plaža je uzak šljunčano – pješčani pojas između stijena i mora do koje vodi strmi put i stepenice usječene u liticu. Unatoč nepristupačnijem prilazu, tirkizno more, tišina i mir vrijedni su svakog dolaska.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 11

(izvor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/plaza-pasjaca)

 

Plaže na otoku Šolti

Šolta, otok u srednjoj Dalmaciji, nedaleko od Splita prepuna je je prekrasnih uvala i plaža koje jedva čekaju Vaš dolazak. Kojom god stranom otoka krenuli, kopnenim ili brodskim putem, naići ćete na velike i male uvale, poput uvala Senjska, Sešula, Tatinja ili Zaglav, između kojih je teško izabrati najljepšu.

Najljepše plaže u Hrvatskoj 12

(izvor: https://visitsolta.com/hr/plaze)

Saznajte koje su najbolje plaže za djecu na portalu Privatni Smještaj.