Hrvatska je bogata brojnim restoranima u kojima se mogu pronaći različite vrste kuhinja, od stranih pa sve do domaće tradicionalne hrvatske kuhinje. Posjetitelji često na putovanjima, godišnjim odmorima i ljetovanjima po hrvatskoj obali biraju najradije tradicionalnu domaću kuhinju koja se priprema od najkvalitetnijih lokalnih proizvoda Hrvatske.

Hrvatska tradicionalna jela i dandanas su česta na hrvatskim stolovima, a razlog tome nije samo dostupnost autohtonih namirnica, već i okus i specifičnost hrane koja podsjeća na obitelj i dom. Svako mjesto u Hrvatskoj je izvrsna gastro destinacija zbog velikog bogatstva gastrokulture, a ovo su najbolja i najpoznatija hrvatska tradicionalna jela podijeljena po regijama iz kojih potječu.

Svaki grad Hrvatske bogat je gastro i eno ponudom koja je u Hrvatskoj raznolika, a to je rezultiralo organiziranjem brojnih festivala posvećenih hrani i piću. Posjetitelji mogu uživati u streetfoodu, preko fusion kuhinja, pa sve do tradicionalnih jela. Ovo su poznati hrvatski festivali hrane i vina te najbolje destinacije za degustaciju hrane i vina na kojima možete uživati u raznolikoj ponudi.