Najbolje plaže za djecu

NAJBOLJE PLAŽE ZA DJECU

Odlazak na ljetovanje period je kojemu se posebno vesele djeca. Odrasli su sretni jer ih čeka par dana odmaka od posla, no godišnji s djecom podrazumijeva pomno planiranje i poneke stresne trenutke. Zato donosim onajbolje plaže za djecu.

Kada je riječ o godišnjem odmoru obitelji s djecom fokus se stavlja na potrebe djece. Vjerujemo kako će se većina složiti da je sve predodređeno djeci, od smještajnih objekata koji moraju biti sigurni, što bliže plaži ili pak imati bazen ukoliko je riječ o kući za odmor. Potom bi bilo dobro da se u blizini turističkog objekta nalazi barem jedna trgovina, igralište te da nije previše udaljeno od centra grada kako bi večernje šetnje bile što jednostavnije i ugodnije.

SADRŽAJI NA PLAŽAMA ZA DJECU

Odmor s bebama i djecom može biti znatno izazovniji od odmora za odrasle jer uz sve detalje u obzir morate vrijeme putovanja jer tko želi putovati po najvećoj vrućini u danu, samo vrijeme jer ne želite da vam cijelo ljetovanje prođe u kiši i svakako koje su sve pogodnosti za djecu, a da pritom ni vama odraslima nije dosadno.

No, budući da je riječ o ljetovanju, ipak se glavni naglasak stavlja na odabir mjesta koje ima pogodne plaže za djecu. Ono što je svima najvažnije je da plaže nisu stjenovite kako bi mala djeca bila sigurna, da je more čisto i bez ježinaca, a odabir između pješčane ili šljunčane plaže stvar je vlastitih preferencija. Također, kada govorimo o plažama za djecu, važno je da su iste opasane šumom kako bi se siguran hlad mogao pronaći i mimo suncobrana.

Pronađite najbolje pješčane plaže za djecu u Hrvatskoj.

Hlad je prijekopotreban djeci tijekom ljetovanja

Na većini gradskih plaža bit će gužva čemu je u najvećoj mjeri razlog sadržaj, kojeg manjka na “divljim plažama”. Kada je riječ o gradskim plažama, sva poznata ljetna turistička odredišta u Hrvatskoj, a vjerujemo i manji gradovi, imaju poprilično korektan sadržaj na/ uz plažama koji su veoma važni za djecu. Ležaljke i suncobrani sadržaji su koji će dobro doći svima onima koji ne žele nositi previše opreme i prtljage u prtljažniku. Restorani i kafići poželjni su za okrepu ili barem rashlađenje uz sladoled. Ono što je najpotrebnije su sadržaji za djecu poput igrališta, vodenih parkova te ostalih zabavnih i sportsko-rekreativnih aktivnosti. Kabine za presvlačenje i tuševi svakako su poželjan sadržaj plaža na kojima mislite boraviti s djecom.

Plaže za djecu u Hrvatskoj

Ono što biste prilikom odlaska na odmor trebali pripaziti je da izbjegavate mjesta koja su poznata po dugim noćnim zabavama jer buka i svjetla sigurno neće pridonijeti lakšem uspavljivanju djece i vašim mirnijim noćima.

NAJBOLJE PLAŽE ZA LJETOVANJE S DJECOM

Plaža u Hrvatskoj ima od stjenovitih, preko šljunčanih pa sve to pješčanih kao s razglednica iz nekih dalekih egzotičnih krajeva. Zato nam je bilo veoma teško odabrati tri, no gledajući iz perspektive djece, vjerujemo kako se oni ne bi žalili na odabir.

ZATON

Svatko tko je bio u Zatonu, mjestu pored Zadra, reći će vam da je riječ o dugim pješčano – šljunčanim plažama koje su toliko plitke da nećete imati brige zbog djece, no malo teže ćete se vi rashladiti. Plaža Jaz – Vrulja ima plitki ulaz u vodu, a povrh nje nalazi se šetnica s restoranima, barovima, dječjim igralištem i spravama za vježbanje za odrasle. Plaža Bilotinjak još je jedna pješčana plaža idealna za djecu i neplivače. Plaža je opremljena i tuševima te kabinama za presvlačenje. Prednost šljunčane zatonske plaže Pliša- Ploče je borova šuma koja će dati dovoljno hlada, a parkiralište je dovoljno blizu pa nećete trebati brinuti da ćete svu opremu morati dugo nositi. Plaža Punta kamenita je s šljunčanim dijelovima koji će pružiti mnoštvo zabave djeci.

MEDULIN

Razmišljate li o odmoru u Istri, bogata ponuda smještajnih objekata u Medulinu svakako će pridonijeti odluci da baš Medulin postane odredište vašeg sljedećeg ljetovanja s djecom. Plaža Bijeca kilometar je duga pješčana plaža čiji je blagi ulaz u more idealan za djecu. Na ovoj plaži moći ćete unajmiti ležaljke i suncobrane, pedaline, a djeca će se moći zabavljati u parku. Ostale poznate šljunčane medulinske plaže na kojima ćete moći pronaći bogatu sportsko – zabavnu ponudu su Belvedere i Alba Chiara. Za sve one koji ipak preferiraju kamenite plaže, tu je plaža Skrape koja je omiljena među lokalcima. Premda nije riječ o pješčanoj ni šljunkovitoj plaži, svi oni s većom djecom uživat će u kristalno čistom moru.

Medulin - plaže da djecu

BAŠKA

Na otoku Krku smjestila se Baška koju obilje sunca, topla klima, mnoštvo aktivnosti kao i dobra prometna povezanost čini jednom od omiljenih turističkih destinacija kako Hrvata, tako i stranaca. Ono što je jedan od simbola Baške je i 1800 metara dugačka šljunčano – pješčana plaža Vela plaža povrh koje se nalazi mnoštvo kafića, restorana. Ova plaža je pogodna za djecu i zbog činjenice da se dubina postepeno razvija. Plaža je također bogata aktivnostima i sadržajima za cijelu obitelj.

Baška - najbolje plaže za djecu

Pronađite više ideja o plažama u Hrvatskoj na portalu Privatni Smještaj.