Podrška

Služba za korisnike

telefon: 01/4093-363

e-mail: info@privatnismjestaj.hr

Radno vrijeme službe za korisnike je radnim danom od 8:00 do 16:00 sati.

Za sve upite izvan radnog vremena molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.


0.      Što je točno i čemu služi portal Privatni Smještaj?

Privatni Smještaj je web platforma smještena na web adresi https://privatnismjestaj.hr i nacionalni je portal za oglašavanje i rezervaciju privatnog smještaja (soba, studio apartmana, apartmana i kuća za odmor). Iznajmljivač za svoje smještajne jedinice plaća objavu oglasa na portalu sukladno važećem Cjeniku, bez obveze plaćanja bilo kakve provizije. Gosti koriste portal potpuno besplatno i izravno kontaktiraju Iznajmljivača radi rezervacije privatnog smještaja.

 

1.      Kako se iznajmljivači registriraju na portal?

Odabrati Registracija u gornjem desnom uglu stranice što će Vas dovesti do registracijskog obrasca. Nakon što ispunite kratki obrazac, poslat ćemo na Vašu e-mail adresu link za aktivaciju Vašeg korisničkog računa. Klikom na link za aktivaciju dovršen je proces registracije i možete početi s oglašavanjem.

 

2.      Zašto nisam zaprimio/la registracijski mail?

Zbog postavki Vašeg e-mail računa moguće je da je poruka završila u neželjenoj pošti. Ako i dalje ne možete pronaći e-mail, molimo Vas kontaktirajte našu službu za korisnike.

 

3.      Kako izmijeniti korisničke podatke, lozinke ili e-mail adrese, te kako deaktivirati račun?

Za izmjenu podataka upisanih tijekom registracije potrebno je prijaviti se korisničkim podacima na portal. U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati padajući izbornik. Odaberite opciju Postavke u kojima možete promijeniti sve osobne informacije ili deaktivirati račun.

 

4.      Pretraga putem tražilice.

Tražilica se nalazi na početnoj stranici, kao i u lijevom gornjem kutu stranice koja prikazuje rezultate pretrage. Pomoću tražilice možete pretraživati smještajne jedinice u pojedinom gradu, dijelu grada i županiji.

 

5.      Pretraga korištenjem filtera i sortiranje rezultata.

Oglašeni privatni smještaj možete detaljnije filtrirati prema 10 filtera – Check in/ Check out, Broj Gostiju, Vrsta smještaja, Cijena noćenja, Broj kreveta, Broj spavaćih soba, Broj kupaonica, Sadržaj smještaja, Sadržaj objekta i Kategorizacija.

 

6.      Zašto nisu prikazani svi oglasi?

Radi lakšeg snalaženja na filmstripu (popis oglasa na lijevoj strani ekrana) i na odgovarajućoj karti prikazano je maksimalno 20 oglasa. Uvećanjem ili umanjenjem karte ili filtriranjem mijenjaju se oglasi i pinovi (geografska oznaka oglašenog privatnog smještaja) prema Vašim potrebama.

 

7.      Kontaktiranje iznajmljivača i rezervacija.

Ako Vam se privatni smještaj svidi, rezervaciju izvršite direktno kontaktirajući iznajmljivača mailom putem kontakt obrasca koja se nalazi na svakom oglasu ili putem telefonskog broja iznajmljivača ako je isti dostupan. Napominjemo da slanje upita mailom ne znači automatsku rezervaciju privatnog smještaja.

8.      Kako predati oglas?

Nakon što ste se registrirali, u gornjem desnom kutu stranice odaberite opciju Predaj oglas gdje je potrebno ispuniti sljedeće podatke:

  • Info o korisniku.

Potrebno je ispuniti sve tražene informacije pod Osobne informacije. Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna sukladno pozitivnim zakonskim propisima, te se Vaši podaci obrađuju sukladno istima.

  • Informacije o smještajnoj jedinici i pregled danih informacija.

Nakon što ispunite Osobne informacije kliknite na Sljedeći korak, čime će se otvoriti obrazac u koji upisujete detalje o Vašem privatnom smještaju. Nakon što popunite obvezna polja (označena zvjezdicom *), učitajte barem 5 fotografija smještaja te kliknite Sljedeći korak. Unesite cijene i minimalni broj noćenja, uvjete i zauzeća te kliknite potrebno je kliknuti na gumb Sljedeći korak . Time je Vaš oglas pohranjen i potrebno je izvršiti plaćanje objave oglasa.

  • Plaćanje objave oglasa.

Trajanje oglasa i cijena objave određeni su važećim Cjenikom. Plaćanje možete izvršiti kreditnim karticama ili općom uplatom te skenom bar koda.

  • Kako označiti pin na karti ako mi pokaže netočnu lokaciju?

Pomoću uvećanja ili umanjenja podesite kartu i mišem povucite pin na željenu lokaciju.

  • Kako dodati fotografiju?

Kako bi se oglas uspješno postavio, potrebno je učitati barem 5 fotografija. Fotografiju možete dodati klikom na okvir ispod rubrike Slike, čime će se otvoriti preglednik na Vašem računalu gdje zatim odaberete fotografiju i kliknete „Open“. Drugi način dodavanja fotografija je da kliknete lijevom tipkom miša na fotografiju na Vašem računalu i povučete je u okvir ispod rubrike Slike. Obavezno je učitati barem 5 fotografija. Maksimalna veličina je 5MB. Stranica podržava sve standardne formate fotografija.

  • Kako dodati video?

Video možete dodati tako da kliknete na prazan okvir te zalijepite link videa. Možete priložiti YouTube ili Vimeo video.

 

10.  Zaprimanje upita od gostiju.

Nakon što Vam gosti pošalju upit putem e-mail kontakt obrasca na Vašem oglasu, obavijest će Vam doći na e-mail koji ste ostavili kao kontakt u Info o korisniku. Gosti Vas mogu kontaktirati i telefonskim putem ako ste ostavili telefonski broj.

 

11.  Trajanje oglasa.

Trajanje oglasa propisano je važećim Cjenikom. Na dan isteka oglasa obavijestit ćemo Vas e-mailom o isteku oglasa. Istekli oglas možete ponovno aktivirati iz izbornika Moji oglasi.

 

12.  Kako izmijeniti oglas?

Ako želite promijeniti oglas potrebno je u gornjem desnom uglu stranice kliknuti na Izbornik te odabrati Moji oglasi. Nakon što vam se na filmstripu otvore Vaši oglasi kliknite na izbornik (tri okomite točkice) u gornjem desnom kutu pojedinog oglasa (oznaka sadrži tri vertikalno postavljene točke), te zatim odaberite jednu od sljedećih opcija:

  • §  Uredi gdje možete urediti i ispraviti Vaš oglas
  • §  Obrisati gdje možete trajno obrisati Vaš oglas
  • §  Plati gdje možete platiti Vaš neplaćeni (ili istekao) oglas.

 

13.  Kako obnoviti oglas?

Ako želite obnoviti oglas nakon isteka oglasnog perioda, potrebno je u gornjem desnom uglu stranice kliknuti na Izbornik te odabrati Moji oglasi. Nakon što vam se na filmstripu otvore Vaši oglasi kliknite na oznaku u gornjem desnom kutu pojedinog oglasa (oznaka sadrži tri okomito postavljene točke), odaberite opciju Plati.

 

14.  Omiljeni oglasi.

Želite li sačuvati oglas dovoljno je kliknuti na zvjezdicu na oglasu.

 

15.  Savjeti za lakše korištenje.

Preporučeni preglednici su Google Chrome i Mozilla Firefox, a kako bi uspješno iznajmili Vaš privatni smještaj potrebno je staviti što više fotografija visoke rezolucije. Saznajte kako povećati broj rezervacija klikom OVDJE.