ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 1

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ?

Kućni ljubimci, bili oni krzneni na četiri noge ili pernati na dvije, članovi su obitelji i razumljivo je da obitelj želi svog najboljeg životinjskog prijatelja povesti sa sobom na odmor kako bi uživao u druženju ili kupanju u moru.

Ako mislite da karakter životinje je dovoljno prilagodljiv, da je mirna i da bi joj se svidio godišnji odmor s vama, tada svakako trebate potražiti privatne smještaje u kojima su dopušteni kućni ljubimci. Što sve trebate znati o kućnim ljubimcima u privatnom smještaju u Hrvatskoj, donosimo u nastavku!

PRAVILA PONAŠANJA

Ako vaš pas ili mačka još nisu naučili da rub kauča ili štoka nije njihova omiljena igračka za griženje ili oštrenje šapa, možda biste trebali razmisliti još jednom da svog člana obitelji ostavite na čuvanje i pođete bez njega na odmor. Domaćinima je iznimno važno da smještaj u kojim borave gosti nakon njih ostane neoštećen i ponovno upotrebljiv za sljedeće goste. Kako biste bili sigurni da vaša životinja je sretna i nema potrebu pronaći zabavu svuda oko sebe po smještaju, ne zaboravite ponijeti njezinu omiljenu igračku.

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 2
Izvor: Unsplash/ Leah Hetteberg

KAKO REZERVIRATI SMJEŠTAJ ZA MENE I MOG KUĆNOG LJUBIMCA?

Kad odlučite sa sigurnošću da želite svog kućnog ljubimca kao suputnika ovogodišnjeg ljetovanja, vrijeme je odabrati smještaj u kojem su dozvoljene životinje. Na našem portalu ćete veoma lako pronaći takav smještaj tako što ćete prvo upisati željenu destinaciju, datum prijave i odjave i broj gostiju. Nakon toga kliknut ćete u lijevom uglu Više filtera i odabrati filter u kategoriji Sadržaj objekta koji glasi Kućni ljubimci dopušteni. Spremite filtere i prikazivat će vam se smještaji u kojima su kućni ljubimci dopušteni.

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 3
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

MOGUĆA NADOPLATA

Kada pronađete idealni smještaj u kojem su kućni ljubimci dopušteni, vrlo vjerojatno ćete na oglasu pod Dodatni troškovi i kućni red vidjeti da postoji nadoplata za boravak kućnog ljubimca. Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za boravak vašeg ljubimca u smještaju prije rezervacije, slobodno kontaktirajte našu korisničku podršku na telefon: 01/4093-363 ili e-mail: info@privatnismjestaj.hr. Ako imate bilo kakvo pitanje nakon što ste već rezervirali smještaj, možete direktno kontaktirati s domaćinom jer njegove podatke dobijete nakon rezervacije u e-mailu.

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 4
Izvor: Unsplash/ Mikhail Vasilyev

ŠTO PONIJETI?

Nakon što ste rezervirali idealni smještaj, potrebno je spakirati kofer za svog ljubimca. Ponesite njegove posude za hranu i vodu, krevetić u kojem spava i najdraže igračke kako bi se što lakše prilagodio promjeni okoline. Iako, psi su prilagodljiviji i vežu se više uz vlasnike, tako da će im biti dovoljno što ste vi uz njih. Ipak, mačke se više vežu uz okolinu, tako da će svaka poznata igračka dobro doći da se vaša mačka osjeća zadovoljno. Hranu za vaše ljubimce najčešće možete kupiti u trgovinama na ljetovanju, ali imajte na umu da možda tako razmišljaju i drugi vlasnici životinja, stoga bi bilo najbolje, bar za prvih par dana, ponijeti hranu od kuće kako biste bili sigurni da ćete moći ponuditi poznatu hranu svom ljubimcu. Posebnu pažnju na hranu obratite ako vaš ljubimac ne smije jesti bilo koju hranu jer ne možete znati hoćete li određenu hranu moći pronaći u prodavaonicama. Možete, također, komunicirati s domaćinom privatnog smještaja o tome ima li već neke stvari i namještaj namijenjen kućnim ljubimcima, što vam može olakšati kofer i pakiranje.

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 5
Izvor: Unsplash/ Samia Liamani

KAKO PUTOVATI?

Ako putujete osobnim automobilom, vjerujemo da vašem ljubimcu ovo nije prvo takvo putovanje. Manji ljubimci imaju svoje transportere, a veći su već navikli voziti se u prtljažniku ili na stražnjem sjedalu. Ipak, ako razmišljate o putovanju vlakom, autobusom ili avionom informirajte se o tome kako to možete učiniti. Vlakom i autobusom je potrebna nadoplata, a nekad životinje nisu ni dozvoljene. U avionu se mogu prevoziti kućni ljubimci uz nadoplatu. Ako putujete brodom, najvažnije je da vaš kućni ljubimac ne ometa druge putnike i njihovu sigurnost.

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 6
Izvor: Unsplash/ Marieke Koenders

PLAŽE ZA PSE

Najzabavniji dio godišnjeg odmora je ljudima odmor na plaži, a tako je i krznenim četveronožnim prijateljima koji većinom jako vole plivati i družiti se sa svojom obitelji u moru. Ipak, nažalost nisu na svim plažama dopušteni psi. Proučite ima li mjesto u koje putujete za ljetovanje u blizini plaže za pse jer je to jedan od najvažnijih kriterija pri odabiru mjesta ljetovanja s kućnim ljubimcem. Vaš pas neće biti pretjerano sretan ako dođe s vama u nepoznatu okolinu, a onda, jer psi nisu dozvoljeni na plaži, mora provesti u smještaju sam cijeli dan. Stoga, ako ne znate koja mjesta imaju najbolje plaže za pse, savjetujemo da pročitate naše članke Plaža za pse u Rovinju, Plaže za pse u Makarskoj i Plaža za pse u Crikvenici.

ŠTO TREBATE ZNATI O KUĆNIM LJUBIMCIMA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU U HRVATSKOJ? 7
Izvor: Unsplash/ Ryan Walton

TORBA ZA PLAŽU

Kada dođete u privatni smještaj, smjestite se, pronađete plažu za pse, vrijeme je samo da spakirate torbu za plažu, osim za sebe, i za svog kućnog ljubimca. Ne zaboravite zdjelice za vodu i hranu, vodu i hranu za kućnog ljubimca, ručnik i eventualnu zaštitu za šape ako vašem psu smeta vruća podloga. Također, najradije se smjestite u hladu kako bi se vaš pas osim u moru, mogao osvježiti i spavajući u sjeni.

Kad ste osigurali da cijela obitelj može na ljetovanje, uključujući i vašeg kućnog ljubimca, tek tada pravi odmor može početi. Podsjećamo, na našem portalu možete rezervirati privatne smještaje u kojima su dozvoljeni kućni ljubimci ako uključite filter u pretraživanje Ljubimci dopušteni, a sama rezervacija je jednostavna i brza.

Ako iznajmljujete apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor u Hrvatskoj, možete ih oglasiti bez naknade i ugovorne obveze na našem specijaliziranom portalu.