Plaža za pse u Crikvenici 1

Plaža za pse u Crikvenici

Vlasnici pasa potvrdit će da je odlazak na odmor bez kućnog ljubimca, nezamisliv. S vremenom to malo dlakavo biće postane punopravnim članom obitelji koji dijeli svu sreću obitelji, lijepe trenutke, uključujući i odmore. Donosimo više o plažama za pse u Crikvenici.

Svaki vlasnik psa najbolje poznaje svog ljubimca, njegove navike i karakter. Pa tako može i procijeniti hoće li se pas dobro snaći u novim uvjetima ili bi bilo bolje da ga drugi članovi obitelji ili prijatelji čuvaju dok ste vi na ljetovanjima.

Planiranje odmora

Prije planiranja ljetovanja sa svojim psom, saznajte vole li vaši psi uopće plažu i more. Iako velika većina psa obožava more, pa će te tako bez problema „brćnuti” i u sred zime, postoji podjednako tako mnoštvo pasa koji uopće ne vole šljunak, pijesak i morsku vodu.

Plaža za pse u Crikvenici 2

Ako živite u kontinentalnom dijelu Hrvatske te je vašim psima jedina poznata podloga beton i tratina, ne bi bilo loše da se prije planiranja ljetovanja s psom uputite do najbližeg jezera kako biste saznali kako ljubimci reagiraju na veliku količinu vode, šljunak, valove. niste sigurni, krenite na poludnevni izlet do lokalne pseće plaže ili jezera i prvo ga isprobajte. Ako vaš pas voli plivati i plaža mu predstavlja veliku zabavu, možete odmah početi planirati bijeg na plažu, naravno onu pogodnu za boravak pasa!

Ljetujete sjevernije? Pročitajte članak o plažama za pse u Rovinju.

Ukoliko već niste, bilo bi poželjno da su vaši psi čipirani prije odlaska na ljetovanje i naravno da s njima obavite veterinarski pregled kako biste bili u potpunosti mirni i kako bi ljetovanje prošlo jedino s osjećajem opuštenosti bez strke oko traženja lokalnog veterinara ili eventualnog preuranjenog povratka doma. Ako ste razmišljali s psom posjetiti frizera, možda ne bi bilo loše da tu odluku odložite za vrijeme po povratku s ljetovanja jer dlaka u biti služi kao barijera. Psi su skromni stoga od opreme nemojte zaboraviti povodac, 1-2 posude za vodu, suncobran, omiljeno ležište/ dekicu psa i hranu (premda istu možete kupiti i u ljetovalištu).

Plaža za pse u Crikvenici

Kada vam kažemo da u Hrvatskoj postoji plaža koja se nalazi na prvom mjestu plaža namijenjenih psima, ne zvuči ništa spektakularno, no pridodamo ti tom rankingu činjenicu da je top plaža za pse u Hrvatskoj izabrana od strane psa, tada izbor već ima svoju težinu. Naime, pas Columbo pasmine Cavalier King Charles Spaniel odabrao je plažu Podvorska u Crikvenici za najbolju plažu prilagođenu psima.

Riječ je o šljunčanoj plaži površine 3400m2, dužine 170metara, širine 20 metara što znači da na njoj ima mjesta za mnoštvo pasa i stvaranje novih psećih prijateljstava. Ulaz na plažu Podvorska je besplatan, a uzduž cijele plaže psima je dozvoljeno slobodno kretanje, bez povodca. Na plaži se mogu unajmiti ležaljke i suncobrani, postoje tuševi, klupe te mnoštvo kanti za otpad. Zanimljivo je da na plaži postoji čak i Wi-Fi. Na plaži se može pronaći nešto prirodnog hlada ispod borovih stabala, no s obzirom da će na plaži boraviti i vaši psi ne bi bilo naodmet ponijeti i suncobran kako biste bili sigurni da im je neprestano osiguran hlad. Ono što je svakako najsimpatičniji dio ove plaže je kafić za pse pod nazivom Monty’s Dog Beach and Bar. U ovom kafiću psi će progovoriti lavežom s ostalom ekipom iz bara uz čips za pse, tortu, sladoleda za pse, ljekovitih čajeva, pa sve do pseće pive i ostalih osvježavajućih napitaka. Na plaži gdje nema predrasuda, gdje je svejedno jeste li visoki, niski, kratkodlaki ili dugodlaki jedino što je važno je osjećaj opuštenosti i dobrodošlice.

Osim po svakako neobičnoj i zanimljivoj plaži i prvom psećem baru u Hrvatskoj, nije samo lučica Podvorska jedino pet-friendly mjesto crikveničke rivijere, a to je uvala Tunera u Jadranovu te Slana u Selcu. No, da je Crikvenica zaista destinacija po mjeri četveronožnih ljubimaca dokazuje i hotel namijenjen psima, veterinarska ordinacija i ljekarna, frizer za pse i pet-friendly.

Saznajte sve o odmoru s kućnim ljubimcima na portalu Privatni Smještaj.