Plaže za pse u Makarskoj

Plaže za pse u Makarskoj

Od područja Krvavice pa sve do Tučepa, Makarska rivijera pokriva 10 kilometara pretežito šljunčanih plaža, a samo poneke su betonske i kamene. Zasigurno ćete pronaći i gomilu plaža za pse oko Makarske.

Kao i u svakom većem priobalnom mjestu i Makarskoj je najpopularnija gradska plaža koja zauzima centralno mjesto. Oko 2 kilometra šljunka, odlična infrastruktura i popratni zabavni, sportski i rekreativni sadržaj čini ovu plažu među omiljenima turistima koji borave u Makarskoj. Plaža je prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, pa se psi ne spominju u kontekstu dobrodošli.

Plaže za pse u Makarskoj 1

Plaže za pse

No, zapadno od gradske plaže, kakvih 2,5 km udaljenosti od Makarske, u nenaseljenom dijelu grada nalazi se plaža Cvitačka koja je jedina deklarirana plaža u Makarskoj za pse. Prirodna hladovina, postupni ulaz i mnoštvo malih uvala glavna su obilježja Cvitačke. Zadnja od svih uvala, kristalno čistog mora, postupnog ulaza i osigurana hladom borove šume, namijenjena je baš za kupanje četveronožnih ljubimaca. U sklopu plaže Cvitačka postoji parkiralište na naplatu pa nećete trebati brinuti o hodanju po žezi s psom. Nažalost u pet-friendly uvali Cvitačka nema popratnog sadržaja no na drugim dijelovima plaže postoje barovi, restorani, trgovine te štandovi sa sladoledom.

Plaže za pse u Makarskoj 2

Druga popularna destinacija smještena na Makarskoj rivijeri je Baška Voda. Predivan bjelkasti šljunak, postupni ulaz u more, plaže okružene borovom šumom, tirkizno more samo su neki od razloga zašto se mnogi gosti nanovo vraćaju ljetovati u Baškoj Vodi. Bilo bi šteta da u toj ljepoti ne mogu uživati i oni gosti koji imaju pse, pa su se tako u Baškoj Vodi pobrinuli da jedan dio plaže 200 m bude pet-friendly. Plaža za pse nalazi se kakvih 300ak metara od samog centra, ali prema Baškom Polju.

U Brelima se nalazi predivna plaža Stomorica- Pročiok u čijim se trima uvalama smiju kupati i psi. Plaže su izuzetno piktoresne, no nedostaje im prirodne hladovine stoga nemojte zaboraviti ponijeti suncobran.

Nastavite Makarskom rivijerom, naići ćete na još dvije neslužbene plaže za pse. Prva se nalazi u Drveniku, a druga je Lučica u Zaostrogu.

Ukoliko ste psa dresirali i socijalizirali tada ne biste trebali imati problema s njime ni na kojoj plaži koja nije gradska, tzv. divljim plažama. Uvijek imajte na umu da određeni ljudi nije da ne vole životinje, nego se određenih boje, pa tako i pasa koliko god oni bili slatki i umiljati. Stoga, držite se toga da su vaši psi vaše vlasništvo, briga i odgovornost.

Pronađite plaže za pse na sjevernom Jadranu, plaže za pse u Crikvenici i plaže za pse u Rovinju.

Odgovornost vlasnika pasa

Kada smo kod odgovornosti, nemojte zaboraviti da podjednako kako nosite svoje stvari na more, tako ćete pripremiti i stvari koje će biti potrebne psu tijekom boravka na plaži:
– zdjelice: da, u nedostatku zdjelica, svašta može poslužiti, no biste li vi pili i jeli iz kojekakvih posuda?
– voda uvijek treba biti svježa i čista voda, a posebno tijekom sparnih ljetnih dana. Zbog nespremnih vlasnika svake godine umru tisuće pasa.
– hrana – kao i mi, tako će i psi sagorjeti puno više kalorija uživajući u vodenim radostima ili trčeći plažom ili borovom šumom. Stoga obavezno ponesite sa sobom nešto dodatne poslastice i hrane.
– zaštita za šape: ako ste ikada bili na ljetovanju s psom tada znate da im hodanje po vrućim ili neobičnim podlogama zna predstavljati nelagodu. Stoga ne bi bilo loše ukoliko ste u mogućnosti ponijeti posebne papučice koje će zaštititi šape od vruće podloge
– ručnik: osim što će time vaši psi imati svoje mjesto na plaži i neće inkomodirati druge na plaži, ručnik ako ste dovoljno domišljati može poslužiti i kao zaštita od sunca.
– hlad: ako vi žudite za tamnjenjem, upijanjem D vitamina ili jednostavno u izlaganju suncu, nemojte na isto prisiljavati i svog psa. Psi trebaju hlad i vole hlad. Prije odlaska na plažu provjerite postoji li na istoj prirodni hlad, ukoliko ne nemojte zaboraviti ponijeti suncobran ili mali šator za psa koji osim što će ga štititi od sunca jednako tako će mu predstavljati svojevrsnu kućicu.

Prilikom pretrage idealnog smještaja, nemojte zaboraviti zaboraviti uključiti filter „Ljubimci dopušteni” i pronaći idealan smještaj i za vaše kućne ljubimce.

Pronađite sve o odmoru s kućnim ljubimcima na portalu Privatni Smještaj.