PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 1

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM

Ukoliko nemate vlastitu nekretninu koja vam predstavlja idealnu oazu mira i bijega od svakodnevice tijekom godišnjeg odmora, složit ćete se da je odabir destinacije godišnjeg odmora kompleksna odluka. Pomoći ćemo da pronađete plaže za odmor s kućnim ljubimcem.

Cijena privatnog smještaja, na kopnu ili na otoku, ponuda sadržaja za djecu, restorana, noćnih klubova, pješčane ili kamene plaže, sve su to stavke koje imaju ulogu u slagalici odabira. Kada se tomu pridoda kućni ljubimac, odluka postaje još složenija te nažalost spontanost nije pridjev koji se može primijeniti.

Vlasnici dlakavih četveronožnih ili pernatih dvonožnih članova obitelji znaju da odmor s kućnim ljubimcima treba detaljno i pomno planirati. No, na sreću sve je više objekata privatnog smještaja u kojima su ljubimci dobrodošli, štoviše, u njima se nalaze i sve potrepštine koje će biti potrebne vašim životinjama, a vama olakšati prtljagu.

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 2

PONUDA SADRŽAJA

Raznolika ponuda smještaja na hrvatskoj obali u kojima je dopušten boravak kućnim ljubimcima svakako je polazišna točka prilikom odabira destinacije, no veliku ulogu ima i popratni sadržaj za kućne ljubimce koji će vam omogućiti bezbrižne šetnje, slobodu kućnih ljubimaca i naposljetku esenciju odmora – uživati u njemu maksimalno. Plaže na kojima je dopušten boravak životinjama, ograđeni parkovi s poligonima, prilagođene kante za otpad, restorani i kafići u kojima su životinje dobrodošle, veterinarske ambulante kao i saloni za njegu i uljepšavanje kućnih ljubimaca važni su čimbenici kako u životu četveronožnih članova obitelji, tako i njihovih vlasnika.

PRIJEVOZNA SREDSTVA I KUĆNI LJUBIMCI

Ukoliko na odmor putujete osobnim automobilom, to vam osigurava najveću slobodu i fleksibilnost te nećete imati problema, no što kada na odmor morate putovati javnim, međugradskim prijevozom poput autobusa, vlaka, broda ili aviona? Koje god prijevozno sredstvo izabrali, ono što nikako ne smijete zaboraviti su veterinarske knjižice vaših ljubimaca.

PUTOVANJE VLAKOM

Odlučite li se na odmor vlakom, veterinarska knjižica je obvezna. Cijena za velike pse iznosi 50% cijene karte u 2. razredu, dok životinje u ručnim transportnim kutijama koje se prevoze kao ručna prtljaga i mali psi izvan ručnih transportnih kutija mogu putovati besplatno. U vlakovima je dopušten prijevozu pasa do 30 cm, mačaka i malih pitomih životina zatvorenih u transportne kutije ili one koje se mogu držati u krilu, psima vodičima/ pomagačima, a psi viši od 30cm moraju se vezati na kratko, imati brnjicu te se ne smiju smještati na sjedala.

MEĐUGRADSKI AUTOBUSI

Putovanje s kućnim ljubimcem međugradskim autobusima je igra sreće. Pojedini prijevoznici dopustit će prijevoz manjih ljubimaca ukoliko se nalaze u transportnim kovčezima, određeni isključivo zabranjuju, no na sreću velika većina dopušta prijevoz psima pomagačima bez dodatne naplate. Kako biste bili sigurni da Vaš ljubimac smije putovati željenim prijevoznikom, obavezno kontaktirajte službu za korisnike kako biste bili sigurni i prije samog polaska!

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 3

PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM

U domaćim prijevozima cijena karte za kućnog ljubimca koji je isključivo pas ili mačka maksimalne težine do 8 kg (uključujući i transportnu torbu) iznosi 150 HRK + PDV (25 %). Imajte na umu da na istom letu smiju putovati do dva psa ili dvije mačke! U prtljažniku zrakoplova smiju putovati veći ljubimci od prethodno navedenog, a cijene za spremnik veličine  80x55x55cm je 250 HRK + PDV (25 %), dok ćete za putovanje ljubimca u spremniku 125x75x85cm platiti 300 HRK + PDV (25 %).

Na što sve treba pripaziti kada idete na odmor s kućnim ljubimcima.

PUTOVANJE BRODOM/ TRAJEKTOM

Putujete li na kakav hrvatski otok, u najvećem broju slučaja morat ćete putovati brodom. Kako je istaknuto na stranicama najvećeg hrvatskog pomorski prijevoznika putnika i teret, kućni ljubimci su dopušteni isključivo ako ne predstavljaju opasnost ili smetnju ostalim putnicima i nisu dopušteni u zatvorenim prostorijama, a na otvorenom psi moraju imati brnjicu i podvodnik, mačke moraju boraviti u kutijama, a ptice u kavezu. Naravno, obvezna je veterinarska knjižica!

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 4

Plaže za odmor s kućnim ljubimcem

Kako su psi (mačke, papige, zamorci itd.) najbolji prijatelji čovjeka, isto tako su i najbolje društvo tijekom putovanja i odmora. Dalmacija, Istra ili Kvarner svake godine nude sve veći broj plaža koje imaju status „dog-friendly” ili „pet-friendly”. Na svakoj plaži ili dijelu plaže na kojoj su kućni ljubimci dozvoljeni stoji posebna oznaka, no ista ne znači da nije potrebno paziti na svog kućnog ljubimca te počistiti za njime. U nastavku vam donosimo top tri plaže u Hrvatskoj koje će vašim ljubimcima omogućiti odmor baš po njihovoj mjeri (a ni vi se nećete žaliti).

1. CRIKVENICA

O Crikvenici smo pisali u više navrata; kao dobro prometno povezanoj destinaciji s raznovrsnom ponudom jedinica privatnog smještaja te ostalih popratnih sadržaja, no jeste li znali da se baš u Crikvenici nalazi plaža koja je proglašena najboljom plažom za pse? Osim što ćete vi moći uživati u omiljenom osvježavajućem napitku, vaši će se dlakavi četveronožni mezimci moći osvježiti pivom ili sladoledom za pse ili pak prigristi čips. Riječ je o crikveničkoj plaži Podvorska.

Kako biste uživali u plaži Podvorska istražite ponudu privatnog smještaja u Crikvenici.

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 5

2. MAKARSKA RIVIJERA

S obzirom da je Makarska jedna od omiljenih destinacija ljetovanja mnogih Hrvata, 2014. je prepoznata potreba za plažama namijenjenim kućnim ljubimcima pa je tako i prilagođen određeni dio šljunčane plaže na kojoj možete boraviti s kućnim ljubimcem. Osim navedene, kod Baške Vode nalazi se plaža Stazica, Ramova, a prema mjestu Igrane nalazi se Jarsan koju nazivaju i djevičanskom plažom Makarske rivijere.

Osigurajte sebi i svojim kućnim ljubimcima smještaj na Makarskoj rivijeri.

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 6

3. ROVINJ

Diljem Rovinja postoje plaže ili dio plaža na kojima je dozvoljen boravak kućnih ljubimaca, a što je najbolje, većina istih su tzv. divlje plaže na kojima neće biti vreve turista. U nastavku vam donosimo sve rovinjske plaže gdje je dozvoljeno kupanje psima: plaža u naselju Borik – od sjevernog zida rovinjske bolnice, Škaraba na zapadnoj strani, uvala Cuvi prema Škarabi, bolničko naselje preko puta ulice Luigi Monti, Zlatni rt prije uspona sa južne i sjeverne strane, Veštar – poslije kampa Mon Paradis, Cisterna – pored cisterne te uvala Kaštelan!

Apartmani, sobe, studija ili pak kuće za odmor u slikovitom Rovinju koji su prilagođeni i za kućne ljubimce, dostupni su klikom na poveznicu smještaj u Rovinju.

PLAŽE ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCEM 7

Ako je neki drugi grad uzduž Jadrana omiljena destinacija vas i vaših ljubimaca, poput Njivica i plaže Kijac, Komiže i plaže Vartalac ili pak banjolska plaža Antić, raspoloživi smještaj pronađite na platformi Privatni Smještaj!

Sve o ljetovanju s kućnim ljubimcima pronađite na portalu Privatni Smještaj.