Odmor s kućnim ljubimcima 1

Odmor s kućnim ljubimcima

Svake godine, nažalost, svjedočimo velikom broju napuštenih kućnih ljubimaca za vrijeme ljetnih i zimskih godišnjih odmora. Ti postupci ne smiju imati ikakvo opravdanje, vjerujemo svi ćete se složiti!

 

KAKO DO IDEALNOG SMJEŠTAJA S KUĆNIM LJUBIMCEM?

Većina vlasnika kućnih ljubimaca reći će vam da su njihovi dlakavi ili pernati prijatelji itekako dio obitelji. Zato je sasvim normalno uzeti u obzir njihove potrebe kada planiraju putovanja. Zadnjih godina posebno su popularni postali „hoteli/ hosteli” za kućne ljubimce gdje borave dok njihovi vlasnici odlaze na godišnji odmor. No, većina vlasnika želi putovati sa ljubimcem i to im je glavni uvjet u odabiru destinacije i samog smještaja!

No, pronalazak smještaja u kojemu je dopušten boravak ljubimaca nije jednostavan, unatoč činjenici da smo svi mi koji smo vlasnici tih divnih bića spremni platiti i dodatne troškove za boravak svog ljubimca. Kako bismo gostima s kućnim ljubimcima olakšali pretragu idealnog smještaja,  mi u www.privatnismjestaj.hr  uveli smo „pet friendly”/ „ljubimci dopušteni”  kao sastavnicu rubrike „Sadržaj objekta”. Na našoj karti možete provjeriti i udaljenost željenog objekta od mora, određenog spomenika ili koja je trgovina najbliža smještaju.

Odmor s kućnim ljubimcima 2

Bilo da tražite smještaj koji ima malu udaljenost od mora, u slikovitom selu gdje ćete imati mir, a opet da ima relativno malu udaljenost od mora ili uživati u pejzažima kontinentalne Hrvatske, ponuda smještajnih jedinica je zaista za svačiji ukus i „džep”.

Pročitajte više o ljetovanju s mačkama.

Kako biste bili neopterećeni i mirni prije dolaska u željeni smještaj, kontaktirajte telefonski broj istaknut u sklopu oglasa kako biste unaprijed saznali eventualne uvjete boravka s vašim kućnim ljubimcem. Jednom kada dođete na odmor sigurni smo da se želite samo opustiti i uživati, a ne prepirati s iznajmljivačima, stoga ništa ne prepuštajte slučaju!

Psi su većini i najbolji prijatelji, ne samo kućni ljubimci

IZNAJMLJUJETE „PET-FRIENDLY” SMJEŠTAJ U HRVATSKOJ?

Doba u kojemu živimo postavilo je nove trendove gdje je otežano stvaranje vjernosti gostiju i isticanje među mnoštvom objekata u ponudi, ukoliko nudite samo osnove. Ako ste iznajmljivač, s obzirom na još relativno mali broj smještaja u Hrvatskoj u kojima je dopušten boravak životinjama, očekujte da ćete dotaknuti veliku nišu odlučite li se proširiti ponudu i na „pet friendly” smještaj, točnije smještaj koji će gostima omogućiti da tijekom godišnjeg odmora u Hrvatskoj uživaju i s kućnim ljubimcem. Gosti koji u odmoru žele uživati sa svojim kućnim ljubimcem, platit će i više ukoliko je potrebno, kako tijekom putovanja tako i u svakodnevnom životu. No, to ne znači da biste vi trebali isto iskorištavati. Vlasnicima privatnih smještaja u kojima je dopušten boravak životinjama to može značiti dodatni posao i povećane troškove, no veoma brzo ćete uočiti kako ostvarujete puno više prednosti od početnog stava o dodatnim troškovima i potencijalnim problemima.

Odmor s kućnim ljubimcima 3

Kao i u svemu, većina vlasnika odgojila je svoje ljubimce na način da znaju određene granice, no rizik uvijek postoji. Stoga, po dolasku, bilo bi poželjno da goste obavijestite o njihovim odgovornostima, jer kao i kod boravka gostiju bez kućnih ljubimaca, „incidenti” se ponekad događaju. Ukoliko vas zabrinjava eventualno uništenje inventara kao potencijalna posljedica vlasnika koji nisu postavili „granice” svojim ljubimcima, savjetujemo vam da u svoje smještajne jedinice isprintate i postavite određena pravila, te eventualno tražite polog. Također, u sklopu oglasa na Privatnom Smještaju, u opisu objekta možete navesti naplaćujete li dodatan iznos za boravak ljubimaca ili troškove čišćenja, koje životinje su dobrodošle u vaše smještaje te do koliko kilograma.

Najbolje plaže za odmor s kućnim ljubimcima.

POSTAVITE JASNA PRAVILA

U nastavku vam donosimo nekolicinu pravila koja možete postaviti na vidljivo mjesto u smještajnoj jedinici te unaprijed obavijestiti goste o istima:

– kućni ljubimci ne bi smjeli boraviti na kauču, krevetu i ostalim dijelovima namještaja zbog budućih gostiju kod kojih bi isto moglo izazvati alergije. Stoga, molimo vas da ponesete ležaj, deku ili kućicu prilikom dolaska

– ukoliko dođe do uništenja inventara, vlasniku neće biti vraćen polog

– držite kućne ljubimce na vodilicama kada vidite da su u objektu i drugi gosti

– kućne ljubimce držite na udaljenosti od ostalih gostiju

– molimo vas da otpad odlažete u adekvatan spremnik

Papige je veoma jednostavno što se tiče transporta ponijeti na odmor

„Pet friendly” specifikacija smještaja ne samo da će vam donijeti više gostiju, već pomaže i u postizanju pozitivne slike profila vas kao iznajmljivača što će svakako pridonijeti većem pregledu oglasa vašeg smještaja, a time i bolju zaradu. Određena istraživanja pokazuju da će se čak 75% gostiju opetovano vraćati u isti smještaj ukoliko su se tamo osjećali dobrodošlima zajedno sa svojim ljubimcima, te kako im je oznaka „ljubimci dopušteni” često važnija i od same lokacije smještaja – udaljenosti od mora ili znamenitosti.

UVEDITE DODATNI SADRŽAJ ZA KUĆNE LJUBIMCE

Nadalje, ono što će svakako dati dodatnu vrijednost vašim smještajima koji su prilagođeni boravku kućnih ljubimaca je ako u ponudu stavite i hranu za kućne ljubimce. Vreća hrane za pse, konzerve hrane za mačke ili pak sjemenke za ptice donijet će vam veliki plus kod gostiju jer oni neće morati brinuti o nošenju iste sa sobom što posebno predstavlja problem obiteljima koje ionako imaju podosta prtljage te onima koji eventualno putuju do vašeg smještaja autobusom.

Odmor s kućnim ljubimcima 4

Iznajmljujete li kuću za odmor s ograđenom okućnicom, razmislite o postavljanju kućice za pse što će zasigurno ugodno iznenaditi vlasnike, a psima ćete osigurati pravu malu vlastitu oazu za miran san. Većina kuća za odmor u Hrvatskoj zasebni su objekti, dovoljne udaljenosti od susjeda kojima bi eventualno poneko lajanje i mijaukanje moglo zasmetati, što ih čini idealnim utočištem odmora gostiju s kućnim ljubimcima. Vjerujemo da je pribor za objedovanje osnovna oprema vaših smještajnih jedinica. Stoga, ukoliko su kućni ljubimci dobrodošli, pobrinite se da vaš smještaj ima i posudicu za vodu i hranu te podložak za životinjsku hranu. Kao što se pobrinete da vaši gosti imaju dodatan sadržaj poput knjiga, glazbe, društvenih igara, pobrinite se da i njihovi dlakavi prijatelji imaju svoju zabavu. Danas je veoma povoljna i pristupačna oprema za zabavu kućnih ljubimaca poput žvakalica, odskočnih loptica, užadi, plišanaca ili plastičnih igrački.

Odmor s kućnim ljubimcima 5

S obzirom da je Hrvatska jedna od vodećih među zemljama čiji stanovnici imaju kućne ljubimce, postoji veliko tržište vlasnika kućnih ljubimaca koji traže smještaje za odmor u kojima je dopušten boravak i njihovim ljubimcima, zanima ih koje životinje mogu boraviti u njihovim objektima, te hoće li njihov boravak dodatno naplatiti i zahtijevati polog. Dodavanjem dodatnih značajki vašim jedinicama privatnog smještaja i kućni ljubimci će imati zaslužene godišnje odmore sa svojim najmilijima, vlasnici će biti mirni jer je njihov ljubimac s njima, a vlasnici privatnih smještaja će zasigurno imati ponovljene rezervacije, zadovoljne goste i povećane prihode.

Posjedujete li  jedinicu privatnog smještaja u Hrvatskoj u kojoj je dopušten boravak životinjama, oglasite je na www.privatnismjestaj.hr , a tražite li smještaj u našu tražilicu upišite željeni grad i pod „Više filtera” – „Sadržaj objekta” odaberite „Ljubimci dopušteni” i osigurajte cijeloj obitelji nezaboravan odmor.

Sve članke o odmoru s kućnim ljubimcima možete pronaći na portalu Privatni Smještaj.