Odmor s kućnim ljubimcima 1

Odmor s kućnim ljubimcima

Svake godine, nažalost, svjedočimo velikom broju napuštenih kućnih ljubimaca za vrijeme ljetnih i zimskih godišnjih odmora. Ti postupci ne smiju imati ikakvo opravdanje, vjerujemo svi ćete se složiti!

 

KAKO DO IDEALNOG SMJEŠTAJA S KUĆNIM LJUBIMCEM?

Većina vlasnika kućnih ljubimaca reći će vam da su njihovi dlakavi ili pernati prijatelji itekako dio obitelji. Zato je sasvim normalno uzeti u obzir njihove potrebe kada planiraju putovanja. Zadnjih godina posebno su popularni postali „hoteli/ hosteli” za kućne ljubimce gdje borave dok njihovi vlasnici odlaze na godišnji odmor. No, većina vlasnika želi putovati sa ljubimcem i to im je glavni uvjet u odabiru destinacije i samog smještaja!

No, pronalazak smještaja u kojemu je dopušten boravak ljubimaca nije jednostavan, unatoč činjenici da smo svi mi koji smo vlasnici tih divnih bića spremni platiti i dodatne troškove za boravak svog ljubimca. Kako bismo gostima s kućnim ljubimcima olakšali pretragu idealnog smještaja,  mi u www.privatnismjestaj.hr  uveli smo „pet friendly”/ „ljubimci dopušteni”  kao sastavnicu rubrike „Sadržaj objekta”. Na našoj karti možete provjeriti i udaljenost željenog objekta od mora, određenog spomenika ili koja je trgovina najbliža smještaju.

Odmor s kućnim ljubimcima 2

Bilo da tražite smještaj koji ima malu udaljenost od mora, u slikovitom selu gdje ćete imati mir, a opet da ima relativno malu udaljenost od mora ili uživati u pejzažima kontinentalne Hrvatske, ponuda smještajnih jedinica je zaista za svačiji ukus i „džep”.

Pročitajte više o ljetovanju s mačkama.

Kako biste bili neopterećeni i mirni prije dolaska u željeni smještaj, savjetujemo vam da putem kontakt obrasca ili pozivom na telefonski broj istaknut u sklopu oglasa kontaktirate iznajmljivača kako biste unaprijed saznali eventualne uvjete boravka s vašim kućnim ljubimcem. Također, ukoliko imate više kućnih ljubimaca, obavezno informirajte iznajmljivače, te upitajte postoji li polog, je li on povratni te je li potrebno uplatiti dodatan iznos za noćenje ljubimaca. Jednom kada dođete na odmor sigurni smo da se želite samo opustiti i uživati, a ne prepirati s iznajmljivačima, stoga ništa ne prepuštajte slučaju!

Psi su većini i najbolji prijatelji, ne samo kućni ljubimci

IZNAJMLJUJETE „PET-FRIENDLY” SMJEŠTAJ U HRVATSKOJ?

Doba u kojemu živimo postavilo je nove trendove gdje je otežano stvaranje vjernosti gostiju i isticanje među mnoštvom objekata u ponudi, ukoliko nudite samo osnove. Ako ste iznajmljivač, s obzirom na još relativno mali broj smještaja u Hrvatskoj u kojima je dopušten boravak životinjama, očekujte da ćete dotaknuti veliku nišu odlučite li se proširiti ponudu i na „pet friendly” smještaj, točnije smještaj koji će gostima omogućiti da tijekom godišnjeg odmora u Hrvatskoj uživaju i s kućnim ljubimcem. Gosti koji u odmoru žele uživati sa svojim kućnim ljubimcem, platit će i više ukoliko je potrebno, kako tijekom putovanja tako i u svakodnevnom životu. No, to ne znači da biste vi trebali isto iskorištavati. Vlasnicima privatnih smještaja u kojima je dopušten boravak životinjama to može značiti dodatni posao i povećane troškove, no veoma brzo ćete uočiti kako ostvarujete puno više prednosti od početnog stava o dodatnim troškovima i potencijalnim problemima.

Odmor s kućnim ljubimcima 3

Kao i u svemu, većina vlasnika odgojila je svoje ljubimce na način da znaju određene granice, no rizik uvijek postoji. Stoga, po dolasku, bilo bi poželjno da goste obavijestite o njihovim odgovornostima, jer kao i kod boravka gostiju bez kućnih ljubimaca, „incidenti” se ponekad događaju. Ukoliko vas zabrinjava eventualno uništenje inventara kao potencijalna posljedica vlasnika koji nisu postavili „granice” svojim ljubimcima, savjetujemo vam da u svoje smještajne jedinice isprintate i postavite određena pravila, te eventualno tražite polog. Također, u sklopu oglasa na Privatnom Smještaju, u opisu objekta možete navesti naplaćujete li dodatan iznos za boravak ljubimaca ili troškove čišćenja, koje životinje su dobrodošle u vaše smještaje te do koliko kilograma.

Najbolje plaže za odmor s kućnim ljubimcima.

POSTAVITE JASNA PRAVILA

U nastavku vam donosimo nekolicinu pravila koja možete postaviti na vidljivo mjesto u smještajnoj jedinici te unaprijed obavijestiti goste o istima:

– kućni ljubimci ne bi smjeli boraviti na kauču, krevetu i ostalim dijelovima namještaja zbog budućih gostiju kod kojih bi isto moglo izazvati alergije. Stoga, molimo vas da ponesete ležaj, deku ili kućicu prilikom dolaska

– ukoliko dođe do uništenja inventara, vlasniku neće biti vraćen polog

– držite kućne ljubimce na vodilicama kada vidite da su u objektu i drugi gosti

– kućne ljubimce držite na udaljenosti od ostalih gostiju

– molimo vas da otpad odlažete u adekvatan spremnik

Papige je veoma jednostavno što se tiče transporta ponijeti na odmor

„Pet friendly” specifikacija smještaja ne samo da će vam donijeti više gostiju, već pomaže i u postizanju pozitivne slike profila vas kao iznajmljivača što će svakako pridonijeti većem pregledu oglasa vašeg smještaja, a time i bolju zaradu. Određena istraživanja pokazuju da će se čak 75% gostiju opetovano vraćati u isti smještaj ukoliko su se tamo osjećali dobrodošlima zajedno sa svojim ljubimcima, te kako im je oznaka „ljubimci dopušteni” često važnija i od same lokacije smještaja – udaljenosti od mora ili znamenitosti.

UVEDITE DODATNI SADRŽAJ ZA KUĆNE LJUBIMCE

Nadalje, ono što će svakako dati dodatnu vrijednost vašim smještajima koji su prilagođeni boravku kućnih ljubimaca je ako u ponudu stavite i hranu za kućne ljubimce. Vreća hrane za pse, konzerve hrane za mačke ili pak sjemenke za ptice donijet će vam veliki plus kod gostiju jer oni neće morati brinuti o nošenju iste sa sobom što posebno predstavlja problem obiteljima koje ionako imaju podosta prtljage te onima koji eventualno putuju do vašeg smještaja autobusom.

Odmor s kućnim ljubimcima 4

Iznajmljujete li kuću za odmor s ograđenom okućnicom, razmislite o postavljanju kućice za pse što će zasigurno ugodno iznenaditi vlasnike, a psima ćete osigurati pravu malu vlastitu oazu za miran san. Većina kuća za odmor u Hrvatskoj zasebni su objekti, dovoljne udaljenosti od susjeda kojima bi eventualno poneko lajanje i mijaukanje moglo zasmetati, što ih čini idealnim utočištem odmora gostiju s kućnim ljubimcima. Vjerujemo da je pribor za objedovanje osnovna oprema vaših smještajnih jedinica. Stoga, ukoliko su kućni ljubimci dobrodošli, pobrinite se da vaš smještaj ima i posudicu za vodu i hranu te podložak za životinjsku hranu. Kao što se pobrinete da vaši gosti imaju dodatan sadržaj poput knjiga, glazbe, društvenih igara, pobrinite se da i njihovi dlakavi prijatelji imaju svoju zabavu. Danas je veoma povoljna i pristupačna oprema za zabavu kućnih ljubimaca poput žvakalica, odskočnih loptica, užadi, plišanaca ili plastičnih igrački.

Odmor s kućnim ljubimcima 5

S obzirom da je Hrvatska jedna od vodećih među zemljama čiji stanovnici imaju kućne ljubimce, postoji veliko tržište vlasnika kućnih ljubimaca koji traže smještaje za odmor u kojima je dopušten boravak i njihovim ljubimcima, zanima ih koje životinje mogu boraviti u njihovim objektima, te hoće li njihov boravak dodatno naplatiti i zahtijevati polog. Dodavanjem dodatnih značajki vašim jedinicama privatnog smještaja i kućni ljubimci će imati zaslužene godišnje odmore sa svojim najmilijima, vlasnici će biti mirni jer je njihov ljubimac s njima, a vlasnici privatnih smještaja će zasigurno imati ponovljene rezervacije, zadovoljne goste i povećane prihode.

Posjedujete li  jedinicu privatnog smještaja u Hrvatskoj u kojoj je dopušten boravak životinjama, oglasite je na www.privatnismjestaj.hr , a tražite li smještaj u našu tražilicu upišite željeni grad i pod „Više filtera” – „Sadržaj objekta” odaberite „Ljubimci dopušteni” i osigurajte cijeloj obitelji nezaboravan odmor.

Sve članke o odmoru s kućnim ljubimcima možete pronaći na portalu Privatni Smještaj.