Plaže u Splitu i okolici

PLAŽE U SPLITU I OKOLICI

Pitate se gdje na području Splita možete potražiti osvježenje od ljetnih žega? Ne trebate puno razmišljati – od Kaštela, do Podstrane, preko Brača pa sve do plaže u samom centru Splita.

Na vama je da ponesete kupaći i ručnik te s nama istražite koje su najpopularnije plaže na području Splita i okolnih mjesta. Naravno, ne trebamo ni napominjati da se nećete kupati na području marina, luke i brodogradilišta. Ostale plaže će zaista biti prava šljunčano-pješčane oaze osvježenja.

Split je idealna destinacija za odmor. Cijela starogradska jezgra jedan je veliki spomenik, Split nudi pregršt kulturnih, zabavnih, sportsko-rekreativnih sadržaja, može se uživati u plavetnilu mora, a ponuda ugostiteljskih objekata je zaista raznovrsna i mnogobrojna.

KAŠJUNI, SPLIT

Plaža Kašjuni nalazi se u zapadnom dijelu Splita podno Marjana, a smjestila se u istoimenoj uvali. Riječ je o šljunčanoj plaži koju krasi kristalno čisto more tirkizne boje. Uz plažu se nalazi šuma koja je idealna za sklonit se od sunca tijekom najtoplijih dijelova ljetnih dana. Ova plaža podjednako je draga obitelji s malom djecom kao i mladima koji zabavu, osim u moru, pronalaze i u obližnjim beach barovima. Parking se nalazi u blizini, na plaži su ugostiteljski objekti u kojima možete nešto pojesti i osvježiti se, a s obzirom da plaža nudi sav potreban sadržaj za ugodno opuštanje, očekujte gužvu stoga na plažu Kašjuni dođite rano ujutro kako biste zauzeli svoje mjesto.

Plaža Kašjuni u Splitu

BAČVICE, SPLIT

Bačvice su svojevrsni fenomen, simbol i ponos Splićana. Plaža je to kojoj je čak i opjevana himna, a kupalište je otvoreno još davne 1919. godine. Riječ je o prostranoj pješčanoj plaži na kojoj može boraviti i više od 10 000 kupača. Bačvice su najpopularnije tijekom oseke kada plićak postane idealan teren za picigin u kojemu se uživa ne samo tijekom toplih mjeseci, već svih godišnjih doba. Plaža ima Plavu zastavu, spasioca, pogodna je za osobe s posebnim potrebama, a obližnji ugostiteljski objekti ne nude samo osvježenje i okrjepu, već i zabavu za sve ljubitelje zabave do sitnih noćnih sati.

Plaža Bačvice Split

KAŠTELET, SPLIT

Plaža Kaštelet udaljena je oko dva kilometra od centra Splita, a do nje se može stići i automobilom. Radi se o marjanskoj plaži. Plaža je „nepisano” podijeljena na dio za mlade i zabavu te one željne mira i tišine. Na plaži postoje tuševi, svlačionice, sanitarni čvor. Plažu čuva i o sigurnosti kupača se brine spasilac. Plaža je velikim dijelom šljunčana no postoje i kameni te betonirani dijelovi. Na plaži je moguće osvježiti se pićem, sladoledom ili pak nešto prezalogajiti.

Plaža Kaštelet u Splitu naziva se i Obojena svjetlost

JEŽINAC, SPLIT

Riječ je o šljunčanoj plaži koja je idealna za ljubitelje mira pa se tako na njoj kupa mnogo umirovljenika. O čistoći ove plaže brine se istoimena udruga „Ježinac”. Iako je riječ o pretežno šljunčanoj plaži, na njoj se mogu pronaći i kameniti te betonski dijelovi, a kao što sam naziv govori, tu i tamo u podmorju se mogu vidjeti ježinci stoga pripazite gdje gazite. Na plaži se nalaze tuševi. Raslinje uz obalu nudi prijeko potreban hlad tijekom vrućih ljetnih dana.

Plaža Ježinac Split

Split je grad koji ima veliki broj uređenih plaža. Još neke plaže na području grada Splita su:

 • Bene
 • Prava voda
 • Ovčice
 • Žnjan
 • Trstenik
 • Firule
Plaža Firule u Splitu

Ukoliko poželite istražite plaže izvan Splita, preporučujemo:

 • šljunčane plaže u Stobreču
 • uvalice u Podstrani
 • poznatu plažu Nugal u Makarskoj
 • malu, ali simpatičnu plažu Duće u istoimenom mjestu Duće
 • plažu Kutleša u Mimicama

Želite li uživati na predivnim plaža obližnjeg Brača tada savjetujemo kupanje na plažama Zlatni rat, Bili rat, Murvica, Lovrečina, Murvina, Bunta, Banj, uvala Osibova itd.

Plaže na Braču

Ukoliko ste u prilici, posjetite i Hvar te tada uživajte u ljepotama plaža: Milna, Dobovica, Pokonji dol, Mekićeva, Jagodna, Velo Zaraće, Lučišće, uvala Perna, Valica itd.

Split je idealna destinacija za ljetovanje jer nudi pregršt zabavnih, kulturnih i rekreativnih sadržaja, a iako je riječ o velikom gradu, ne morate pješačiti kilometrima ili voziti se automobilom ne bi li ste se okupali u čistom moru. U Splitu će vam plaže biti nadohvat ruke!