Plaže na otoku Krku

PLAŽE NA OTOKU KRKU

Priroda se na otoku Krku zaista potrudila da plaže budu toliko lijepe da ćete se svako ljeto poželjeti opet i nanovo vraćati na Krk kako biste uživali u čarima šljunčanih uvala ovog jadranskog otoka.

Prilikom dolaska na otok Krk, osim osjećaja euforije zbog napokon dočekanog ljetovanja, oduševit će vas ljepota šljunčanih uvala koje opasuje tirkizno – plavo more izuzetno visoke razine čistoće. S obzirom da je riječ o otoku, gdje god se otisnete na otoku Krku pronaći ćete kakvu uvalicu koja će postati vaše novo najdraže mjesto uživanja u morskim radostima.

Ljetovanje na otoku Krku

Na otoku Krku zaista se mogu pronaći plaže za svačiji ukus. Tu su gradske plaže koje krase Plave zastave i popratni zabavni, sportski i ugostiteljski sadržaj, plaže na osami do kojih je moguće stići hodanjem pastirskim stazama ili isključivo brodicom, pješčane, šljunčane ili kamenite, plaže prilagođene obiteljima s malom djecom, osobama s posebnim potrebama, nudističke ili pak one gdje će vaši psi također moći uživati u morskom osvježenju…Vjerujemo da ste već postali zaintrigirani i da ćete nakon ovog članka ozbiljno razmišljati o uvrštenju otoka Krka na listu potencijalnih destinacija ljetovanja na Jadranu. Zahvaljujući pogodnoj mediteranskoj klimi sezona kupanja na otoku Krku započinje u svibnju (za one hrabrije) i završava u kasnoj jeseni. Ako se odlučite posjetiti otok Krk u pred i posezoni imat ćete više mogućnosti za uživanje u morskim radostima jer plaže neće biti toliko napućene, no ako Krk posjetite u srcu ljetne sezone moći ćete uživati u svim popratnim sadržajima i manifestacijama koje su najintenzivnije tijekom srpnja i kolovoza.

KRENIMO S OBILASKOM PLAŽA NA KRKU

Svi koji imaju psa znaju da je nezamislivo otići na ljetovanje bez životinjice koja je punopravni član obitelji. Koordinacija oko čuvanja ili pak odlazak na ljetovanje tijekom kojeg vaši psi neće moći uživati u „hvatanju valova” ili namakanju šapica, nema previše smisla. Potrebe za plažama za pse prepoznate su na otoku Krku pa tako je psima kupanje dozvoljeno na plažama:

 • Kijac koja se nalazi u blizini Njivica
 • Zaglav u Staroj Baškoj (između autokampa Škrila i uvale Oprna)
 • Galapagos u Korniću (Dunat)
 • Mala Krasa u mjestu Punat
 • Redagara u Krku
 • nedaleko od rta Šilo
 • dijelu Vele Plaže u Baškoj
Plaže za pse na otoku Krku

U nastavku vam donosimo par plaži diljem otoka Krka, no savjetujemo vam da ukoliko imate mogućnosti, sjednete u auto i uputite se u istraživanje skrivenih tirkiznih kutaka raja na otoku Krku. Najčešće su baš te teže dostupne plaže i najljepše, a u svakom slučaju bit ćete udaljeniji od turističke vreve.

VELA PLAŽA, BAŠKA

Najčešće kada vidite slike ili promotivna videa s otoka Krka, na njima se nalazi duga šljunčana prostrana uvala u Baškoj. Riječ je o poznatoj plaži Vela plaža koja iako se proteže centrom Baške ima visoku kakvoću mora i visoki standard plaže pa joj je dodijeljena i Plava zastava. Na ovoj gotovo 2 kilometra dugoj šljunčanoj plaži moguće je unajmiti ležaljke, suncobrane, pedaline, kajake ili se pak osvježiti i okrijepiti u obližnjim ugostiteljskim objektima.

Vela plaža u Baškoj na otoku Krku

VELA LUKA I MALA LUKA, u blizini BAŠKE

Ove dvije plaže nisu samo raj za sve ljubitelje kupanja u moru, već i za planinare s obzirom da do ovih plaža vode i planinarski putevi. Obje uvale sastoje se od sitnog šljunka koji daje predivne zeleno – plave boje moru. Plaža Mala luka je zaista neobična – osim predivne uvale, plažu okružuju travnjaci na kojima se često mogu vidjeti ovce pa ćete doživjeti i taj pastirski duh otoka Krka. Na Veloj plaži se nalazi mali ugostiteljski objekt, a moguće je unajmiti ležaljke i suncobrane.

Plaže Vela i Mala luka na otoku Krku

VELO ČELO I DRUGE UVALICE

Plaža Velo Čelo još se naziva i Golden Bay najpoznatija je od niza uvalica koje su se smjestile između Stare Baške i Punta. Riječ je o iznimno malim, ali neizmjerno atraktivnim šljunčanim uvalama. Iznad uvala uzdižu se kamene stijene koje se obrušavaju u more. Ove su uvalice dostupne isključivo brodom. Mnoge agencije organiziraju jednodnevne izlete brodom do uvalica ili ukoliko želite možete unajmiti taxi brodicu kako bi vas odveo do tih uvala.

Plaža Golden Bay na otoku Krku

Kako smo već napomenuli, teško je izdvojiti i nabrojiti sve plaže na otoku Krku, stoga vam navodimo još nekolicinu u nadi da ćete tijekom svog ljetovanja istražiti što veći broj plaža otoka Krka:

 • Baškotića porat, Baška
 • Bracol, Baška
 • Bunorica, Soline
 • Gnjilova, Baška
 • Haludovo, Malinska
 • Jadran, Njivice
 • Jert, Pinezići
 • Miramare, Njivice
 • Pesja, Omišalj
 • Portapisana, Krk
 • Punta Debij, Punat
 • Vrtača, Malinska…
Podmorje otoka Krka je šljunčano ili pješčano

Mnogi su Hrvati vlasnici vikendica na otoku Krku, a i veliki je broj privatnih smještaja, hotela i kampova što dokazuje da je Krk jedna od omiljenih destinacija ljetovanja kako Hrvatima, tako i strancima. Rezervirajte svoj smještaj na vrijeme, spakirajte kupaće, ručnike i kremu za sunčanje, napravite popis plaža na otoku Krku koje želite posjetiti, opustite se i uživajte u svom ljetovanju!