Plaža Polidor Funtana 1

Plaža Polidor Funtana

Hrvatska je među turistima iz cijelog svijeta poznata po kristalno čistom modrom moru, bogatoj flori i fauni, po mnogim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama i po blagoj mediteranskoj klimi s mnogo sunčanih sati. Ako još niste izabrali svoju ljetnu destinaciju, preporučujemo vam da proučite malo više o prekrasnoj plaži Polidor u mjestu Funtana, udaljenoj samo 7 kilometara od Poreča i tamo pronađete svoju morsku oazu za ovo ljeto.

Posjetite Poreč i naučite sve o njegovoj bogatoj povijesti

Prošetajte ulicama u starom gradu Poreča koje su još očuvane u stilu starorimskog castruma i
istražite njegovu bogatu tisućljetnu povijest kroz povijesne atrakcije poput Eufrazijeve bazilike iz šestog stoljeća, Peterokutne kule sagrađene u gotičkom stilu (15-st.) koja se nalazi u staroj gradskoj jezgri, gotičku palaču Zucatto u kojoj se danas nalazi galerija, Trg Marafor s ostacima Neptunovog hrana i Romaničkom kućom i mnoge druge. Poslije ture po gradu, savjetujemo vam da posjetite otočić Sv. Nikola koji je poznat po svojim prekrasnim plažama, svjetioniku i ekskluzivnim turističkim smještajem.

Plaže u Poreču

Uz kulturno uzdizanje, u Poreču možete uživati i u mnogim prekrasnim plažama te svatko može naći plažu prema svojim preferencijama. Sezona kupanja za najhrabrije traje cijelu godinu, a za one manje hrabre počinje u petom mjesecu i traje do listopada kada temperature zraka počnu opadati.
Možete birati između naturističkih divljih plaža, gradskih i hotelskih uređenih plaža u skladu s Plavom zastavom, službenih FKK plaža i plaža na kojima su dopušteni psi. U Poreču ima čak 21 plaža s Plavom zastavom koja simbolizira kvalitetu čistoće mora i uređene okoline, tako da ne možete pogriješiti ni da hoćete. Ako se volite osamiti u nekoj uvali ili na zabačenoj plaži preporučujemo vam da pitate lokalce kako doći do njih. Do nekih se može doći stazama kroz borovu šumu ili čamcem. Neke od poznatih plaža u Poreču koje vam preporučujemo da posjetite su: plaže Astra i Lotosi u Resortu Zelena, plaža Bellevue u Resortu Plava, plaža Gradsko kupalište, plaža Oliva na otočiću Sv. Nikola do koje se može doći brodicom, poznata plaža Borik s pogledom na starogradsku jezgru, FKK plaža autokampa Ulika i još mnoge druge hotelske i gradske plaže.

Plaža Polidor Funtana

polidori plaža

Nađite svoje mjesto pod suncem na jednoj od ljepših hrvatskih plaža. Na putu koji povezuje kamp Bijelu uvalu i grad Funtanu nalazi se poznata plaža Polidori, omiljena među Instagram generacijom zbog moderno uređenog beach bara Polidor gdje možete uslikati savršenu Instagram sliku na velikoj ljuljački ili krevetu u vodi. Plaža je udaljena 800 metara od kampa te do nje možete doći pješice, biciklirati ili besplatnim transportom vlakićem. Kako smo već spomenuli u sklopu plaže nalazi se beach bar koji ima raznovrsnu ponudu jela i pića, natkrivenu terasu, baldahine, ležaljke sa suncobranima i bogat zabavni program. Dobra vijest za vlasnike pasa je da plaža ima dio dostupan i za kupanje vaših ljubimaca gdje se mogu nesmetano bućkati. Važan dio infrastrukture na plaži je i parkiralište, koje je uvijek jedno od najvećih problema kada se ide na plažu, također u sklopu su i tuševi i sanitarni čvorovi te kabine za presvlačenje. Na plaži možete birati između raznih sportskih aktivnosti – odbojka na pijesku, najam jet ski-a, ronjenje i plivanje.

Smještaj Poreč i Funtana

poreč panorama

Savjetujemo vam da na vrijeme rezervirate svoj smještaj u ovom proglašenom ”najturističkijem malom mjestu na Jadranu” i započnete godišnji odmor iz snova. U ovom malom ribarskom mjestu, koje se prostire od Zelene lagune blizu Poreča pa sve do Valkanele blizu Vrsara u ponudi imate kampove, jedini hotel Delfin i mnogobrojne apartmane, sobe i kuće za odmor. Uz bogat izbor smještaja, Funtana u ponudi ima i razne kulturne manifestacije – ribarske fešte, izložbe i koncerte. Ako ipak želite provesti godišnji odmor u gradskoj žiži i u malo luksuznijem smještaju,preporučujemo vam da pogledate smještaj u Poreču, u kojem imate na izbor mnogobrojne resorte, hotele i kampove s vrhunski uređenim plažama s Plavom zastavom.

Kada već ljetujete u Funtani ili Poreču savjetujemo vam da odete na jednodnevne izlete i proučite obalu i unutrašnjost Istre.

U blizini se nalaze mnogi srednjovjekovni gradići koje možete posjetiti i uživati u njihovoj bogatoj gastronomskoj i vinskoj ponudi i prekrasnom pogledu na zelenu unutrašnjost Istre – Motovun, Grožnjan, Vodnjan. Od prirodnih ljepota preporučili bismo vam da posjetite nacionalni park Brijuni, jamu Baredina i špilju Mramornica.
Vaši najmlađi uživat će u Dinoparku Funtana u kojem možete provesti cijeli dan jer uz zabavni program nude i restoran u kojem možete uživati u jelima s roštilja ili fast food menijima za djecu. Isto tako preporučili bismo vam da posjetite vodeni svijet za odrasle i djecu Aquacolors Aqua park Poreč i provedete dan u jednom od najvećih vodenih parkova u Europi koji ima u ponudi raznovrsne tobogane, bazene, wellness, restorane i barove.

Od ostalih mjesta u blizini Poreča preporučujemo vam slikovite srednjovjekovne gradiće na brežuljcima u unutrašnjosti – Grožnjan i Motovun, ostatke nenaseljenog srednjovjekovnog grada Dvigrada te atraktivnu jamu Baredine udaljenu 10 kilometara od Poreča.