Golf tereni u Zagrebu

Gdje igrati golf u Zagrebu?

Svi ljubitelji golfa znaju kako nema ljepšeg nego opustiti se nakon stresnog radnog tjedna na tratini, naravno s palicom u ruci. Ali se pitate gdje igrati golf u Zagrebu?

Želite li naučiti, usavršiti ili sudjelovati u natjecanjima golfa u Zagrebu, u nastavku vam donosimo ključne informacije.

Iako je u Hrvatskoj sve više zaljubljenika u golf, potencijal koji Hrvatska ima za razvoj (unosnog) golf turizma nije iskorišten. No, dok razvoj golf terena stagnira, u glavnom gradu sve je veći broj registriranih igrača, a na razini Hrvatske, raste broj klubova.

Hrvatska kao golfersko odredište.

KAKO JE TO BILO NEKADA

U Hrvatskoj se golf do Drugoga svjetskoga rata igrao u Zagrebu, na otoku Veli Brijun, u Ičićima, a postoje i fotografije koje su ovjekovječile golfere kod Splita, na području Klisa.

Prema izvorima, prvi pokušaj osnivanja Golf kluba Zagreb bio je još davne 1925.godine, no ono što je sigurno je 1929. godina kao službeni početak djelovanja Kluba. Klub su osnovale eminentne ličnosti toga doba, a u hotelu Esplanade nalazilo se sjedište kluba. 1931. godine klub je brojio 80ak članova što je respektabilan broj za to doba, a dogodine se broj članova popeo. Po osnivanju kluba, vodstvo je zatražilo teren od gradskih vlasti kako bi realizirali igralište. Bila im dodijeljeno zemljište unutar Maksimirskog perivoja gdje je i izgrađeno prvo igralište s 9 polja, ukupne dužine od 2200 jardi.

Počeci golfa u Zagrebu
Izvor: https://golftourismcroatia.com/golf-u-hrvatskoj/

Naravno, osim igranja golfa, Klub je bio aktivan i u društvenim aktivnostima, a najistaknutija aktivnost je golferski bal koji se održavao na godišnjoj razini u hotelu Esplanade. Zbog loše financijske situacije, kao i visoke najamnine, oko 1937. Klub prestaje s radom, a dio opreme biva prodan novoosnovanom klubu u Beogradu. Sve do 1990ih slijedi stagnacija, kada članovi Golf kluba Bundek uređuju vježbalište uz savski nasip, a potom ljubitelji golfa uređuju vježbalište između KIFa i Horvaćanske ceste čime s djelovanjem započinje University golf club Zagreb. Igralište s 18 rupa otvoreno je tek 1998. godine i to ne u Zagrebu, već u blizini Krašića.

GOLF TERENI U ZAGREBU

Danas službeno postoji 1 golf teren u Zagrebu, a na području Zagrebačke županije aktivno djeluje zaprešićki GK Ban Jelačić. Ljubitelji golfa na području Zagreba, čekali su sve do 2004. kada je otvoreno Gradsko igralište koje 2009. s preinakama golf arhitekta, Engleza Howarda Swana, postaje Natjecateljsko igralište. Ono što je danas poznato svim žiteljima Zagreba je prekrasnu uređen Riverside Golf Zagreb, osnovan 2017. godine. Ovaj golf teren sadrži 27 polja od čega su 18 polja Natjecateljskog igrališta te 9 polja Gradskog igrališta. Također, vježbanje nikad nije naodmet pa se na ovoj lokaciji nalazi i vježbalište s 40 pozicija, chiping green te bunker za vježbu i nadstrešnica za vježbanje kako vas ni lošije vrijeme ne bi omelo. Klupska kuća s terasom iz koje se pruža pogled na prvi te deseti tee off i obronke Medvednice, sadrži i restoran, tako da zaista možete cijeli dan provesti što igrajući, družeći se ili pak uživajući u eno-gastrološkim delicijama.

Riverside Club Zagreb ima i vježbalište.

Realizacija Riverside Cluba Zagreb označila je početak nove ere golfa u Zagrebu, dajući mu višu razinu, osiguravajući poduke za početnike s posebnim naglaskom na djecu. Savladavanje novog sporta i druženje s vršnjacima u okruženju prirode, zaista je idealan spoj za razvoj pozitivnog sportskog duha djece.

Riverside Club Zagreb
Izvor: Izvor: https://golftourismcroatia.com/golf-u-hrvatskoj/

GK Riverside Zagreb sadrži program edukacije djece školske dobi pod nazivom Golf akademija.

Riverside Club Zagreb nudi posebne ponude Green Fee paketa, poput primjerice obiteljskih ili tzv. Paket 10 te 20. Također, članstvo u Riversideu osigurat će vam i određene popuste na golf terenima u susjedstvu, kao i Ladies Day tijekom kojeg dame mogu igrati -40% jeftinije s obzirom na green fee.

Cjenik godišnjih karti, ovisno o paketu kreće se u rasponu od 4 700 – 16 500kn, s time da ukoliko ste članovi GK Riverside, ostvarujete određene popuste.

I oni koji nisu ljubitelji golfa, već se samo žele odmaknuti od vreve grada, Riverside Club Zagreb jamči užitak, odlično druženje, prirodno okruženje koje je idealno za odmak od zagrebačkih gužvi i što je najvažnije kvalitetan golf teren.

Pronađite ideje za putovanja uz golf na portalu Privatni Smještaj.