Zadar, grad smješten u središtu hrvatskog dijela istočne obale Jadrana, ukrao je ono najbolje od prirode – od otvorenog mora štiti ga njegov bogati arhipelag dok mu zaštitu na kopnu daje planina Velebit. Taj iznimno dobar geografski smještaj i vrlo povoljna klima osiguravaju Zadru rast i razvoj već tisućama godina zbog čega danas ovaj grad plijeni pažnju brojnih stranih i domaćih gostiju gotovo čitave godine. Samo u prošloj godini Zadar je zato brojao čak 609.785 njihovih dolazaka dok je njegova bogata ponuda smještajnih jedinica, posebice apartmana i ostalih privatnih smještaja, zabilježila čak 2.020.302 noćenja.

Apartmani u Zadru

Od rimskog foruma preko prekrasnih romaničkih crkvi Sv. Donata i Sv. Stošije pa sve do gradskih bedema, tritisućljetan Zadar danas svojim posjetiteljima nudi pravo putovanje kroz vrijeme. No ne diči se grad Zadar samo bogatim povijesnim nasljeđem. Šetnja njegovim ulicama i rivom krije i brojne ljepote novog doba pa ćete tako, na svega par koraka šetnje zadarskom rivom naići na Morske orgulje, arhitektonsko čudo koje valove mora zadarske obale pretvara u glazbenu kulisu, i Pozdrav suncu. Dodate li toj šetnji i bogatu gastronomsku ponudu svatko će u Zadru naći nešto za svoje nepce, počevši sa svjetski poznatim likerom od maraske – Maraschinom.

Ne smijemo ipak zanemariti ono zbog čega se u ljetnim mjesecima svake godine u Zadru traži apartman ili soba više – more. Zadar pridaje veliku pozornost i brigu čistoći mora pa tako gosti mogu uživati u moru čak i u samom centru grada, primjerice na plaži Kolovare i Borik. Oni pak koji su spremni napraviti i kraći izlet do plaže,  sasvim sigurno neće ostati ravnodušni na predivne pješčane plaže u samoj okolici Zadra – Kraljičina plaža i plaža Sakarun. Dodate li tom bogatstvu obale i poznati zadarski zalazak sunca, ne čudi što se gosti u zadarske apartmane i sobe vraćaju iz godine u godinu.

Pročitajte zanimljivosti i o preostalim destinacijama za odmor u Hrvatskoj. Naša preporuka je posjetite Sukošan.