Grad Split, kao najveći grad u Dalmaciji, središte je Splitsko-dalmatinske županije, ali i jedna je od vodećih putničkih i teretnih luka Republike Hrvatske. Smješten u srednjoj Dalmaciji, ovaj drugi po veličini hrvatski grad okružen predivnim Jadranskim morem, planinama Mosor i Kozjak te brdom Marjan, postao je nezaobilazna turistička destinacija pa stoga ne čudi što je prošle godine u gradu Splitu zabilježeno 941,185 dolaska i čak 2,734,632 noćenja, većinom u privatnom smještaju, odnosno u apartmanima u Splitu.

Apartmani u Splitu

Zbog njegove sredozemne klime i čak 2700 sunčanih dana u godini, svako je doba dobro doba za posjetiti Split. Pravi ljubitelji prirode ovdje će moći uživati u čistom moru brojnih splitskih plaža kao što su svima poznate pješčane Bačvice ili kamenite oaze oko Marjana, ali i brojnim plažama otoka uz njegovu obalu, Brač, Hvar, Šolta i Čiovo. Osim toga, raskošna šuma na Marjanu bit će savršeno mjesto za šetnje, trčanje planinarenje kroz čitavu godinu.

Nudi Split i mnogo toga osim prekrasne prirode. U dane kada ga ne kupaju visoke temperature, Split poziva na razgledavanje njegove povijesne jezgre, koja se zajedno s Dioklecijanovom palačom nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Osim toga, bogata gastronomska ponuda Splita natjerat će svakog njegovog posjetitelja da isproba ukusna jela i vina iz ponude njegovih brojnih restorana, a razni kulturni festivali, izložbe koncerti i događanja poput Božićnog sajma na Rivi ili Splitskog ljeta pokazat će im jasno zašto sami Splićani kažu „nema Splita do Splita“.

Pročitajte zanimljivosti i o preostalim destinacijama za odmor u Hrvatskoj. Naša preporuka je posjetiti obližnjih otok Hvar.