Romantični turizam

ROMANTIČNI TURIZAM

Dvorci na brežuljcima, kolibe okružene snijegom, duge pješčane plaže, planine ili zelene doline, ulice neistraženih gradova, zalasci sunca, romantične večere u restoranima ili pak avanturističke aktivnosti koje ćete zauvijek pamtiti samo su neka od romantičnih putovanja.

Bilo da je riječ o zarukama, medenom mjesecu, godišnjici, tek započetoj vezi ili oboje volite putovanja što je i više nego dovoljan razlog za zajedničko putovanje, ima neka posebna draž u putovanjima s osobom koje je vaše srce odabralo. Probuditi se uz prekrasan pogled, zajedno istraživati nepoznato ili iskazivati si ljubav cijeli dan, romantični odmori čine čuda za vezu.

ROMANTIČNI TURIZAM 1

ROMANTIČNI TURIZAM

Vjerovali ili ne, postoji i podvrsta turizma koji se odnosi na romantična putovanja. Romantični turizam je grana koja brzo raste posljednja dva desetljeća te se trendovi neprestano mijenjaju.

Iako se ture romantičnih putovanja najčešće povezuju s medenim mjesecom, zaručivanjem ili proslavama zaruka, vjenčanju na željenom dislociranom mjestu, sve više parova odlučuje stvarati nove zajedničke uspomene kroz putovanja bez posebnog povoda kao što su godišnjice i obljetnice, a jedini uvjeti su da imaju privatnost i da što više vremena mogu provesti odvojeni od svega onog što ih podsjeća na svakodnevicu.

Zaruke su učestali povodi za romantična putovanja

Medeni mjesec, zaruke, godišnjice mogu biti lišeni šarma ukoliko se slave usred svakodnevice, te lišeni posebnosti pa je zato bijeg iz svog grada, rutine, u okolinu nepovezanu sa svakidašnjicom, važan preduvjet za uživanje u proslavi, ljubavi i samom romantičnom izletu.

Jedna od poanti romantičnog turizma je uputiti se u nepoznato, novo, a to će izuzetno pozitivno utjecati na vaša raspoloženja. Naglasak romantičnih putovanja i cijelog romantičnog turizma je na ljubavi i dobrom raspoloženju jer su to glavni uvjeti da se s putovanja vratite s vezom jačom no ikada te osjećajem radovanja za sve buduće zajedničke trenutke. Tijekom romantičnog odmora važno je stvoriti što više lijepih zajedničkih uspomena, a zajedničke aktivnosti jedan su od ključnih faktora u tome. To je poprilično lako ukoliko je riječ o partnerima koji se već dobro poznaju, no što je s osobama koje su tek započele vezu i tek kreću u međusobna upoznavanja? Razgovarajte s partnerom/icom prije putovanja što što biste voljeli razgledati, koju hranu jesti, kojim se popratnim aktivnostima baviti i pronađite kompromis kako biste se oboje dobro osjećali tijekom odmora. U suprotnom, ukoliko je raspoloženje tijekom putovanja loše, to bi putovanje moglo potaknuti promišljanja i biti početak kraja ljubavnog odnosa.

Romantične večere

Iako nije, vjerujemo da će se mnogi složiti da su ljubav, strast i romansa jedne od osnovnih ljudskih potreba. Od kamenog doba primitivni ljudi su putovali zajedno s osobama koje su odabrala njihova srca, nepoznatim prostorima s ciljem što boljeg ulova i/ ili pronalaska što boljeg područja za život. Tada bi se ljubav najčešće iskazivala na način da bi muškarac spašavao ženu od napada članova suparničkog plemena ili divljih životinja. Gledajući kasnije kroz povijest, mnogi vitezovi i grofovi putovali su u druge krajeve kako bi isprosili ili se izborili za ruku svoje odabranice. Po sklopljenom dogovoru, parovi su putovali u ljetnikovce kako bi tamo proveli svoj medeni mjesec. To možemo smatrati pretečom današnjih romantičnih putovanja, bračnih putovanja.

ZAŠTO JE VAŽAN ROMANTIČNI TURIZAM?

Tipična slika romantičnog turizma su romantični filmovi gdje parovi po cijele dane leže na plaži, ispijaju koktel iz jedne čaše s dvije slamke, sjede zagrljeni oko vatrice i gledaju se zaljubljeno bez ikakvog razgovora. Svaki odnos je drugačiji, no većina romantičnih putovanja neće naličiti scenama iz romantičnih komedija, već na bolje upoznavanje partnera i upražnjavanje onih aktivnosti koje oboje volite.

Zajedničke aktivnosti parova tijekom romantičnog putovanja glavne su stavke romantičnog putovanja

Osim milijunskih prihoda koji ostvaruju svi sudionici u lancu vaših romantičnih putovanja (najbolji primjer su putovanja za Valentinovo), naglasak bismo radije stavili na prednosti koje ostvaruju korisnici romantičnih putovanja. Parovi koji odlaze na romantična putovanja nedvojbeno proširuju svoje horizonte pri susretu s novim gradom, državom, kulturama. Vrlo vjerojatno će se većina tih parova upoznati i s ponekim dijelom kulture, umjetnosti i lokalnom gastronomskom ponudom destinacije u koju putuju. Aktivnosti kojima ćete se baviti tijekom svog romantičnog odmora vratiti će i dati novi dašak romantike i strasti vašoj vezi, a i ono što je najvjerojatnije – dobro ćete se zabaviti i nasmijati.

Iskoristite trenutke za zajednički smijeh

Romantični turizam ne završava s obavljenim putovanjem i zabavnim aktivnostima. To je samo početak. Romantični odmor u dvoje omogućit će vam nova, prekrasna sjećanja na zabavne zajedničke trenutke ispunjene ljubavi, a ponekima možda da i novi smisao zajedničkom ljubavnom životu.

Vjerujemo da ćete nakon putovanja jedva čekati odlazak na kakvo novo zajedničko romantično putovanje!