Recite da romantičnom putovanju

RECITE DA ROMANTIČNOM PUTOVANJU

Ako ste jedan od onih parova koji se tek vratio s putovanja i već planirate novo, onda u praksi znate sve dobrobiti romantičnog putovanja u dvoje po vašu vezu.

No, ako ste par koji se nikada nije otisnuo na zajedničko putovanje, nadamo se da će vas ovaj članak nagnati da promijenite svoju rutinu (u smislu para) i da ćete poželjeti što prije stvoriti nove uspomene zajedno s voljenom osobom.

PUTOVANJA S OBITELJI I PRIJATELJIMA VS. PUTOVANJA U DVOJE

Putovanja s cijelom obitelji ili prijateljima uvijek su zabavna i divna iskustva, no svaki par treba trenutke tijekom kojih se partneri mogu posvetiti isključivo jedno drugom, a nema ništa boljeg od odlaska na romantično putovanje. Najbolji odmori su oni koji će dodatno zbližiti par, a romantična putovanja osigurat će vam zajedničko vrijeme daleko od ostatka obitelji, prijatelja, posla, svakodnevice…

Ostavite ostatak obitelji doma i otiđite na romantično putovanje u dvoje

Koliko često se zateknete u razmišljanju kako se uslijed svakodnevnih obveza niste stigli posvetiti partneru. Zato su putovanja idealne okolnosti za ponovno povezivanje i zajedničke razgovore daleko od atmosfere i tema svakodnevice.

Svatko ima svoju viziju romantičnog putovanja, pa prije no što donesete ishitrenu odluku, prvo razgovarajte o tome što bi za vas dvoje kao par bilo romantično putovanje – je li riječ o destinaciji uz more, drvenoj kolibi u Lici ili Gorskom Kotru ili možda istraživanje vinskih cesta Zagorja, Slavonije, Baranje ili Srijema.

PREDNOSTI ODLASKA NA ROMANTIČNO PUTOVANJE U DVOJE

VESELJE PRILIKOM PLANIRANJA PUTOVANJA –

svi znamo da sva događanja koja se razlikuju od rutine svakodnevice izazivaju u nama svojevrsno veselje. Tijekom planiranja romantičnog putovanja u dvoje osjećaji koji će prevladavati su sreća, uzbuđenje zbog odlaska na putovanje i iščekivanje. Također, samo planiranje putovanja, aktivnosti i sve ostale logistike oko putovanja će vas zbližiti kao par i prije samog putovanja.

Planiranje romantičnog putovanja u dvoje

POVEĆANJE RAZINE SREĆE I ZADOVOLJSTVA –

provedena su mnoga istraživanja o povezanosti romantičnih putovanja i sreći parova i sva su ispitivanja imala jednaki ishod – romantična putovanja u dvoje povećavaju razinu sreće parova. Istraživanja su pokazala da viša razina sreće među parovima traje i do osam tjedana nakon zajedničkog putovanja.

Romantična putovanja povećavaju razinu sreće i zadovojstva

BOLJE MENTALNO ZDRAVLJE –

romantična putovanja u dvoje čine parove psihički zdravijima, smanjuju razinu stresa, a s obzirom na moderan način života, svakome je potrebno vrijeme daleko od silne svakodnevne užurbanosti. Provedena istraživanja na području SAD-a dokazala su ljudi koji često odlaze na godišnje odmore (kratki odmori više puta godišnje), a posebice kada je riječ o putovanjima s partnerima, imaju manje zdravstvenih problema. Kod takvih osoba manja je vjerojatnost za srčani ili moždani udar. Također, ono što je dokazano je da opuštenost tijekom odmora u dvoje svakako poboljšava produktivnost po povratku na posao s godišnjeg odmora. Kako bi se postigla što bolja opuštenost tijekom odmora/ putovanja koja svakako pridonosi mentalnom zdravlju, pokušajte doma ostaviti svu tehnologiju koja vas veže s poslom.

Romantična putovanja pridonose boljem mentalnom zdravlju

BOLJA KOMUNIKACIJA –

dobra komunikacija i razumijevanje važni su u svakom spektru života, a posebno u ljubavnom. Kada se parovi udalje od svega onog što ih svakodnevno okružuje, imaju priliku za provođenjem kvalitetnijeg zajedničkog vremena. Odmak od rutine parovima će osigurati priliku za kvalitetnu komunikaciju koja će biti na sasvim drugačijoj (boljoj) razini nego kada ste doma. Boravak u zabavnom i opuštajućem okruženju svakako će otvoriti nove linije komunikacije između parova.

Romantična putovanja poboljšavaju komunikaciju među partnerima

POBOLJŠANJE INTIMNOSTI –

predana veza zahtjeva neprestano ulaganje, no opet dolazimo do rutine koja se veoma često upliće u sve sfere života, pa tako i intimnost. Važno je što češće izaći iz kolotečine i na taj način poboljšat će se i intimnost između parova. Bilo da je riječ o destinacijama s romantičnim zalascima, pogledu na šumu iz drvene kućice koju ste unajmili ili što god za Vas predstavlja romantiku, ponekad sve što je potrebno kako bi se vratio žar je samo par dana koje ćete provesti vas dvoje sami i prisjetiti se svega što volite kod svog partnera te onoga što je potrebno učiniti kako biste predanost održali snažnom.

Romantiččna putovanja pozitivno utječu na poboljšanje intimnosti

Svi parovi, bez obzira je li vaš odnos skladan ili poljuljan, moraju se s vremena na vrijeme ponovno povezati. Povezivanje i rad na vezi je svakako jednostavniji za parove koji nemaju djecu, no sve parove veoma lako obuzme užurbanost, stres i zahtjevnost posla, potom društvene i obiteljske obveze, a kada se tomu još pridoda školovanje i aktivnosti djece, jasno je da ponekad prođu dani i tjedni bez smislenog razgovora i kvalitetnog vremena koji parovi provedu isključivo posvećeni jedno drugome. Zato su romantična putovanja idealna za ponovno povezivanje jer ćete cijelo vrijeme odmora provesti posvećeni isključivo jedno drugome, daleko od prijatelja, ostatka obitelji, posla i tehnologije. Pritom ćete se dobro zabaviti, stvoriti nove zajedničke uspomene, vjerojatno obnoviti strast i nemojte previše razmišljati o tome što se događa doma i imati grižnju savjesti, posebice ukoliko imate djecu. Sve će biti u najboljem redu i ako vi niste prisutni par dana.

Isplanirajte godišnji, destinaciju, otisnite se na romantično putovanje i dopustite si ne razmišljati ni o čemu osim kako što ljepše provesti zajednički odmor!