Plaža Drače Pelješac

PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA

Orebić je jedan od bisera ne samo poluotoka Pelješca već i Dubrovačko-neretvanske županije koji očarava svojom prirodnom ljepotom, bogatom poviješću i neodoljivim šarmom. Među njegovim najdragocjenijim blagom ističe se slikovita obala koja mami posjetitelje svojom raznolikošću i jedinstvenošću.

Plaže kako na Pelješcu, tako i u Orebiću nisu samo šljunčano – pješčane obale koje miluje tirkizno plavo more; one su isprepletene stoljetnim pričama lokalnih pomoraca, kulturom i nezaboravnim trenucima opuštanja koje su doživjeli svi koji su ovdje proveli svoj godišnji odmor.

U ovom članku istražit ćemo najljepše plaže Orebića i Pelješca, otkrivajući tajne njihove privlačnosti i pružajući vam putokaz prema savršenom ljetovanju. Zakoračite s nama na ovo putovanje kroz morske oaze Orebića i Pelješca, gdje se susreću povijest, jedinstvene prirodne ljepote i uživanje u morskim radostima.

Plaža Drače Pelješac
Izvor: Unsplash/ Ammar Sabanovic

PLAŽA TRSTENICA, OREBIĆ

Plaža Trstenica u Orebiću jedna je od popularnih plaža na poluotoku Pelješcu udaljena svega nekoliko minuta hoda od samog centra Orebića što ju čini najpopularnijom plažom Orebića. Riječ je o pješčano – šljunčanoj plaži koju opasuje tirkizno more. S obzirom da je riječ o plaži na kojoj je postupni ulaz u more, ova plaža je idealna za obitelji s djecom. Također, plaža Trstenica u Orebiću privlači sve koji vole uživati u sunčanju s obzirom da je tijekom cijelog dana obasjana suncem, no njezin zapadni dio pružit će hlad svima onima koji ne podnose ljetne vrućine. Na ovoj je plaži moguće unajmiti suncobrane, a ljubitelji aktivnosti na moru moći će unajmiti i pedaline, jet ski, kajak itd. Iznad plaže se nalazi šetalište uz koje se nalaze i ugostiteljski objekti.

PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA 1
Izvor: https://visitorebic-croatia.hr/hr/plaza/trstenica/

PLAŽA MOKALO, MOKALO

U neposrednoj blizini Orebića, na putu od Orebića prema Postupu, nalazi se izuzetno slikovita pješčano – šljunčana plaža. Povrh plaže nalaze se vinogradi, a na samu plažu se dolazi kroz borovu šumu koja pruža prijeko potreban hlad tijekom cijelog dana. Također, na plaži se nalazi i simpatičan beach bar, a nedaleko i restoran. Ulaz u more je blag i postupan, no more ubrzo dobiva popriličnu dubinu. Podmorje je sačinjeno od stijena zanimljivih oblika, kao i oblutaka te pijeska.

PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA 2
Izvor: https://visitorebic-croatia.hr/hr/plaza/vala-mokalo/

PONTA ZAMOŠĆE, KUĆIŠTE

Iako je riječ o predivnoj dugoj šljunčanoj plaži, teško je vjerovati, no istina je da ova plaža nije toliko popunjena posjetiteljima kao što bi se očekivalo. Na plaži se nalaze tuševi, kabine za presvlačenje, WC, a u blizini je i besplatan parking. Ukoliko ogladnite ili ožednite tijekom svog boravka na plaži Zamošće, ne brinite u blizini plaže se nalaze ugostiteljski objekti. Ova plaža je posebno popularna među zaljubljenicima u valove. S obzirom na položaj, na ovom području često pušu jaki vjetrovi koji su idealni za ljubitelje wind i kite, kao i klasičnog surfanja na dasci.

PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA 3
Izvor: https://visitorebic-croatia.hr/hr/plaza/ponta-zamosce-kuciste/

PONTA LIBERAN, VIGANJ

Riječ je o daleko najpoznatijoj plaži na Pelješcu koja je ultimativno odredište ljubitelja vjetra i jedra pa ćete tako tijekom svoje posjete plaži Liberan zasigurno vidjeti mnoštvo daskaša i jedriličara koji prkose ili idu niz vjetar. Također, moguće je unajmiti opremu za ronjenje s bocama, usvojiti osnove jedrenja u obližnjoj školi jedrenja ili jednostavno samo unajmiti opremu za kite ili windsurfing. S plaže možete uživati u pogledu na otok Korčulu.

PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA 4
Izvor: https://visitorebic-croatia.hr/hr/plaza/ponta-viganj/

PODOBUČE

U istoimenom mjestašcu Pelješca – Podobuče nalazi se ova slatka šljunčana uvala s iznimno tirkiznim morem. Riječ je o malom ribarsko – poljoprivrednom mjestašcu te se mnoštvo kuća nalazi uz samu plažu. Na plaži je kabina za presvlačenje i tuš, kao i konoba koja je u blizini. Na vama je samo da se pobrinete o zaštiti od sunca, eventualno ležaljci, dostatnoj količini vode, a ova će vam plaža pružiti sve potrebno za maksimalno upuštanje uma i uživanje. Osim šljunčane uvale, kroz mjesto se proteže i betonizirani dio kao i stjenovite plaže.

PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA 5
Izvor:https://visitorebic-croatia.hr/hr/plaza/podobuce-beach/

Od ostalih poznatih plaža na Pelješcu, tu su:

  • šljunčana plaža Divna koja je smještena na oko 10 kilometara od Trpnja jedna je od najpopularnijih plaža Pelješca
  • Borak je slikovita plaža koju ako posjetite nećete samo uživati u morskim radostima već i pogledu na vinograde
  • Lovište je šljunčana plaža u sklopu istoimenog ribarskog mjesta na kojoj se nalaze tuš, svlačionice, trgovina, kafić te restoran
  • u Trsteniku se nalazi popularna šljunčana plaža koja je zbog svog podmorja izuzetno interesantna ljubiteljima ronjenja…
PLAŽE OREBIĆA I OSTATKA PELJEŠCA 6
Izvor: https://visitorebic-croatia.hr/hr/plaza/trstenik-beach/

Pelješac je raj za ljubitelje sunca, mora i prirode. Bilo da se odlučite za sportske aktivnosti na plaži i moru ili jednostavno želite uživati čitajući knjigu u hladovini mediteranske vegetacije, ovaj južni dio Jadrana nudi sve mogućnosti za odlično ljetovanje. Plaže Pelješca ne samo da zadovoljavaju estetske apetite, već i pružaju priliku za istraživanje kulturne baštine, uživanje u mirisima i bojama mediteranskog raslinja, istraživanje okusa lokalne kuhinje kao i upoznavanje s gostoljubivim stanovnicima ovog jedinstvenog poluotoka. Kada ste sve navedeno iskusili tijekom svog ljetovanja, tada možete reći da ste zaista upoznali određeni kraj. Bez obzira na vaše preferencije, Pelješac će vam pružiti nezaboravan odmor na jadranskoj obali, a platforma PrivatniSmještaj.hr vam nudi smještajne jedinice na Pelješcu.