PLAŽE NA OTOKU PAGU

NAJPOZNATIJE PLAŽE NA OTOKU PAGU

Svaki put kada stojim pred prekrasnom plažom, čini se da mi njezini valovi šapuću: Ako biraš jednostavne stvari i nalaziš radost u jednostavnim bogatstvima prirode, život i življenje ne moraju biti tako teški. –Psyche Roxas-Mendoza

Znamo da će se mnogi od vas pronaći u ovom citatu, da mnogi kao i mi sami jedva čekate ljeto kada ćete se uputiti na more i kada će vam to moćno plavetnilo osigurati ne samo opuštanje uma i tijela, već i odmor koji pamtite sve do sljedećeg ljeta.

Ako razmišljate gdje ljetovati ove godine, možda vas baš naš odabir 5 plaža na otoku Pagu nagna da se odlučite za ovaj otok kao destinaciju vaših ljetovanja.

PLAŽA BERITNICA

Teško je izdvojiti najimpozantniju plažu na otoku Pagu, no morate priznati da ova tri gorostasa koja izranjaju iz mora zaista stvaraju prizor koji ostavlja bez daha. Beritnica ima pomalo romantično – robinzonski ugođaj, ali i adrenalinsko – avanturistički. Naime, povrh plaže se nalazi najpoznatije penjalište na otoku Pagu – Stogaj. Plaža Beritnica je udaljena cca. 14 km od Novalje, a prvo veće mjesto u blizini je Metajna. Pripremite se da ćete do ove plaže morati malo pješačiti, a poželjno je da ponesete adekvatnu obuću zbog većih kamenja po kojima ćete hodati. Stoga, ukoliko imate ili namjeravate unajmiti brodicu tijekom svog odmora na Pagu, najjednostavniji pristup Beritnici je s morske strane. Čak i hodanje u tenisicama po ljetnim vrućinama neće vam predstavljati nikakav problem kada stignete na plažu i ugledate božanstveni prizor Beritnice.

Beritnica

PLAŽA PROSIKA

Ovu plažu smo uvrstili na naš popis jer mnogi odsjedaju baš u gradu Pagu, stoga se ova gradska plaža nameće kao logičan izbor mnogih. Ova plaža će mnogima biti najdraži izbor baš zbog njezine dostupnosti. Udaljena je samo nekoliko stotina metra od samog centra Paga, do Prosike možete došetati, dovesti se biciklom ili pak automobilom. Ne brinite, u blizini se nalazi parking tako da ako budete sreće i nađete slobodno mjesto, nećete trebati dugo nositi svu onu opremu za plažu. Ova pješčana plaža idealna je za obitelji s malom djecom, što zbog samog geološkog sastava plaže, toliko i zbog činjenice da se uz plažu nalaze i stabla koja će pružiti hlad, te popratni zabavno – sportski sadržaji te ugostiteljski objekti tako da se nećete trebati brinuti o nanašanju galona vode i sendviča za pola plaže, sve će vam to biti dostupno i u neposrednoj blizini. Sa same plaže pruža se pogled na sam grad koji je posebno atraktivan u predvečerja kada grad Pag biva osvijetljen, ali i na magazine solane. Također, svi oni koji žele isprobati sadrži li blato zaista ljekovita svojstva, u blizini plaže Prosika nalazi se dio pod nazivom Lokunja na kojemu je dostupno ljekovito blato.

Prosika

PLAŽA PLANJKA – TRINĆEL

Na jugoistočnoj obali Stare Novalje nalazi se ova simpatična pješčana plaža. Ovu plažu uvrstili smo iz više razloga na naš popis Top plaža na otoku Pagu. Prvi razlog je da je plaža poprilično plitka, tj. more, pa je ova plaža idealna za sve one zimogroznije. Drugi razlog su cool foto punktovi koji su idealni za sve one koji ne mogu dočekati podijeliti svoje fotke s odmora sa ekipom na Facebooku i Instagramu. Treći razlog je sama opremljenost plaže. Na plaži Planjka moći ćete unajmiti ležaljke, suncobrane, jet ski, pedaline, kajake i uživati u drugim zabavnim sadržajima te ispijati omiljeno piće u beach barovima koji će vam dati osjećaj da ste u nekim tropskim krajevima. Da ne zaboravimo, ova plaža ima i Plavu zastavu, a zahvaljujući baš uređenosti same plaže bila su joj dodijeljena priznanja za najuređeniju i najljepšu plažu na hrvatskom dijelu Jadrana.

Planjka

PLAŽA ZRĆE

Woohoo, hrvatska Ibiza. Zrće je meka za sve one koji su željni zabave u svako doba dana. Zabave u svakom pogledu, ali primarno klupske zabave. Svako ljeto na Zrću se održava mnoštvo festivala, a i mimo festivala klubovi nude lude provode uz ritmove house, r’n’b i latino glazbe. Mnogi planetarno poznati DJ-i poput Shapeshiftersa, Armin Van Buurena, Markus Schultza itd. nastupali su baš u nekom od klubova na Zrću. Osim zabave u klubovima, na ovoj plaži koja se smjestila jugoistočno od Novalje nalazi se pregršt sportsko – zabavnih sadržaja kao što su vodeni tobogan, jet-ski, vožnja na banani, u tubama itd. Ne brinite, na Zrću možete i prizalogajiti željeno jelo. Zrće je u biti „sve u jednom”, naravno pod uvjetom da volite glasnu glazbu i party-je.

Zrce

PLAŽA STRAŠKO

Ova 2 kilometara duga plaža nalazi se u istoimenom kampu. Razlog zašto smo ovu plažu uvrstili na našu listu je baš njezina duljina, ali i djelomično pjeskovito dno koje moru daje nestvarno lijepi tirkizni odsjaj. Plaža Straško diči se čistočom što se i očituje u činjenici da se na njoj vijori Plava zastava. Uz samu plažu nalazi se i bazenski kompleks za sve one koji preferiraju kupanje u slatkovodnoj vodi s pogledom na more i pučinu. Uz plažu se nalazi i šetnica koja je obavijena hladom što je idealno za vrijeme vrućih ljetnih dana. Uz šetnicu se možete okrijepiti jelom ili osvježiti pićem i sladoledom u željenom ugostiteljskom objektu. Također, u blizini se nalazi trgovina, ali i štand s voćem i povrćem.

Straško

Od zabavnog sadržaja tu su i različiti animacijski programi, a jednako tako možete unajmiti SUP, jet-ski i drugi vodeni zabavno – rekreativni sadržaj. Svi oni koji su željni potpune relaksacije, mogu uz nadoplatu upustiti tijelo, a time i misli, uz željeni program masaže.

U ovom užurbanom i stresnom tempu života sve se više okrećemo mjestima, osobama, metodama, tehnikama i svemu onome što nam pruža osjećaj smirenosti i opuštenosti. Dokazano je da boravak u blizini vode opušta ljudski mozak od pretjerane stimulacije kojoj je svakodnevno izložen. Zvukovi mora opuštaju, aerosol u zraku liječi, a plava boja kod većine potiče osjećaj smirenosti, mudrosti i duhovne i umne dubine.

Zato, ne čekajte ni dana i bilo da je riječ o otoku Pagu ili bilo kojem drugom mjestu uz Jadran, vaše idealne sobe, apartmani ili kuće za odmor čekaju vas na platformi PrivatniSmjestaj.hr.