Plaže Malinske: Oaze Odmora na Jadranskoj Obali

PLAŽE MALINSKE: OAZE ODMORA NA JADRANSKOJ OBALI

Svi oni kojima je ljeto omiljeno godišnje doba, more najdraža voda, vitamin D omiljeni vitamin, a kupanje u moru omiljena aktivnost, trebali bi zajedno s nama zaroniti u ljepote malinskog podmorja i plaža.

U ovom članku donosimo sve ljepote i raznolikosti plaža na jednoj od omiljenih krčkih oaza odmora – Malinskoj. Gledajući prema Rijeci i Učki, Malinska se smjestila na otoku Krku, a raznolikost obale čini Malinsku omiljenom destinacijom ljetovanja kako obitelji s djecom, parova, ljubitelja vodenih sportova i avanturista. Kristalno čisto more, šljunčane, kamenite, pješčane, uvalice ili plaže bogate popratnim sadržajem, jamče ljetovanje za pamćenje.

Plaže na području Malinske
Izvor: Unsplash/ Dominik Jobstl

Područje Malinske (šire područje naziva se Dubašnica) nudi zaista oazu odmora za svačiji gušt; od plaža koje su kao stvorene za malu djecu, plaže za pse, prilagođene osobama s invaliditetom, plaže koje nude hlad ili cjelodnevno prženje na suncu, neslužbenu nudističku plažu, plaže na kojima će vam knjiga biti glavni popratni sadržaj ili one na kojima ćete moći doći samo s ručnikom jer se sav ostali popratni sadržaj nalazi na samoj plaži.

Mnogobrojne plaže na području Dubašnice su međusobno povezane šetnicama, a protežu se zapadnom obalom otoka od gradića Porta pa sve do Rajske ceste.

MORSKE OAZE ZA ODMOR NA PODRUČJU MALINSKE

PLAŽA HALUDOVO

Idealna je plaža za obitelji s manjom djecom jer je more pliće i mirno pa roditelji mogu biti bezbrižniji, a uz sa,u plažu nalaze se i borovi koji osiguravaju prijeko potrebni hlad. Roditelji mogu biti opušteniji na obali dok se njihova djeca igraju na obali ili brčkaju u plićaku, a kada djeci dosadi igra u plićaku tada u spas dolazi igralište koje se nalazi u blizini plaže i nudi dodatnu zabavu za najmlađe. Na plaži se nalaze tuševi i kabine za presvlačenje, a posebno su simpatični svojevrsni separei koji daju svojevrsni osjećaj izoliranosti.

PLAŽE MALINSKE: OAZE ODMORA NA JADRANSKOJ OBALI 1
Izvor: https://www.visitmalinska.com/malinska-za-sve/malinska-plaze/#gallery-65521e2c55f5d-2

PLAŽA RUPA

Riječ je o možda najpopularnijoj plaži u Malinskoj jer je najbliža samom centru mjesta. Riječ je o betonskoj plaži sa pješčano – šljunčanim ulazom u more. Uz plažu se nalaze kabine za presvlačenje, tuševi, sanitarni čvorovi kao i ugostiteljski objekti. Na plaži se mogu i unajmiti ležaljke, a djeci je posebno atraktivno igralište te vodeni park.

PLAŽE MALINSKE: OAZE ODMORA NA JADRANSKOJ OBALI 2
Izvor: https://www.visitmalinska.com/malinska-za-sve/malinska-plaze/#gallery-65521e2c4cf40-4

PLAŽA ROVA

Riječ je o betonsko – šljunčanoj plaži uz koju se nalaze borovi, ali i posebno simpatičan maslinik. Ulazak u more je postepen pa je ova plaža posebice atraktivna obiteljima s djecom, starijim osobama ili pak osobama koje nisu prevješti plivači. Uz plažu se nalaze i parkirališta, a posebno je simpatična činjenica da do plaže od centra Malinske možete stići i turističkim vlakićem.

Plaža Rova
Izvor: https://www.visitmalinska.com/malinska-za-sve/malinska-plaze/#gallery-65521e2c58972-3

PLAŽA VALICA – VANTAČIĆI

Riječ je o plaži koja je ponešto drugačija od prethodno navedenih jer je građena u razinama što će njezinim posjetiteljima dati veću dozu privatnosti. Plaža je karakteristična po prethodno navedenim kaskadama, vegetaciji koja se nalazi uz samu plažu te predivnim tirkiznim uvalicama. Ljubitelji jet – skija mogu unajmiti iste te uživati u adrenalinskim vožnjama.

PLAŽA VALICA – VANTAČIĆI
Izvor: https://www.visitmalinska.com/malinska-za-sve/malinska-plaze/#gallery-65521e2c5f108-1

PLAŽA RIBARSKO SELO

Izgrađena je u isto doba kada i kompleks Haludovo te je nekada bila neizostavno pristanište elite koja bi se usidrila jer je nekada ova plaža bila dijelom elitnog hotelskog smještaja koji je imao i vlastite vezove. S obzirom da se na ovoj plaži nalazi mol, ova je plaža idealna za sve one koji vole skakanje u more (budite oprezni, koliko god da ste vješti!). Ova plaža je udaljenija od centra Malinske, no postoje dva parkirališta – prvo udaljeno 30-ak metara, a drugo 150 metara od plaže. Također, ova je plaža draga svima koji na odmor ne idu bez svog kućnog ljubimca s obzirom da je riječ o pet-friendly plaži.

Plaža Ribarsko selo
Izvor: https://www.visitmalinska.com/malinska-za-sve/malinska-plaze/#gallery-65521e2c5f108-1

Ostale plaže na području Malinske koje je važno istaknuti su:

  • plaža Vantačić (pogled na Rijeku i Učku)
  • plaža Uhlić (dio plaže je pet-friendly)
  • plaža Vrtača (rampa za osobe s invaliditetom)
  • plaža Draga (najam jet-skija, vožnja na „banana-liftu”, skakalice na vodi)
  • plaža Maestral (rampa za osobe s invaliditetom, novo prostrano betonsko sunčalište)
Plaža Maestral
Izvor: https://www.visitmalinska.com/malinska-za-sve/malinska-plaze/#gallery-65521e2c5f108-1

Zbog dobre prometne povezanosti (Rijeka, Zagreb), Malinska je već dugi niz godina jedno od omiljenih ljetovališta obitelji s djecom. No, zbog svojih prirodnih ljepota kao što je zelenilo vegetacije te čisto plavo more tirkiznih uvalica, popratnog zabavnog i sportskog sadržaja te ugostiteljske ponude, Malinska je draga oaza odmora Jadrana gostiju različitih profila. Bilo da želite uživati u vožnji na jet-skiju dok vas morske kapljice i maestral rashlađuju, osvježiti se omiljenim okusom sladoleda ili jednostavno uživati u romantičnim zalascima sunca, Malinska je dobar odabir!

Kako biste oglasili svoje smještajne jedinice bez naknade i ugovorne obveze, posjetite specijaliziranu platformu PrivatniSmještaj.hr. Osim što je oglašavanje u potpunosti besplatno za iznajmljivače, jednako tako ne postoji ni ugovorna obveza.

Ako nasuprot tome tražite povoljne smještaje kao što su sobe, studija, apartmani i kuće za odmor na području Malinske, posjetite našu platformu i pronađite smještaj sukladno Vašim preferencijama. Ne zaboravite iskoristiti filtere kako biste brže i jednostavnije došli do smještaja koji će predstavljati oazu Vašeg odmora u Malinskoj.