Obiteljski odmor u Istri 1

Obiteljski odmor u Istri

Svi koji su barem jedan od svojih odmora proveli u Istri, zasigurno će Vam potvrditi da je Istra idealno odredište za obiteljski odmor.Znamo da kada se putuje s djecom, posebno malom, traži se destinacija koja je relativno brzo dosežna. Istra je odlična destinacija za obiteljski odmor s djecom budući da je poprilično dobro povezana s ostatkom Hrvatske, ali i najbliža hrvatska županija za inozemne turiste, svake godine Istru posjećuje sve više obitelji s djecom svih uzrasta.

Djecu možete voditi na nevjerojatna mjesta diljem svijeta, ali omiljena odredišta većine djece uvijek su ona s plažom. Koje dijete ne voli plažu? Ok, postoje određena djeca kojima kupanje u moru nije baš najdraže, no tomu je razlog strah od nove i nepoznate okoline, pa čim animirate dijete i sve pretvorite u igru, brčkanje u moru i plivanje postat će im omiljeni! Odmor uz more pruža jedinstveno opuštanje, nezaboravnu zabavu uz gradnju dvoraca od pijeska i igre s djecom u plićaku ili na valovima u valovima. Obiteljski odmor uz more nudi pregršt obiteljskih aktivnosti u kojima mogu uživati svi članovi obitelji čime se obiteljske veze još jačaju i stvaraju uspomene za cijeli život. Pročitajte što sve ponijeti na more.

ZABAVA U I UZ MORE

Iako Istra nije poznata po prirodno pjeskovitim plaža, u Istri se nalazi veliki izbor šljunčanih i betonskih plaža, a posebice pomno uređenih gradske plaže koje će pružiti najbolji doživljaj ljetovanja za cijelu obitelj. Većina gradskih plaža su posebno prilagođena djeci na način da su šljunčane, ulazak u more je postupan, plaže su obgrljene borovim šumama koje nude prirodni hlad, a ponuda sadržaja je na većini izuzetno dobra! Ono što je veoma važna stavka je čistoća mora. O tome ne trebate brinuti tijekom svog odmora u Istri budući da svaki grad ima barem jednu plažu na kojoj se nalazi Plava zastava. Na gradskim plažama moći ćete unajmiti ležaljke i suncobrane, na plažama se nalaze tuševi, kabine za presvlačenje i na većini sanitarni čvorovi. Također, mnoge plaže diljem istarske obale imaju i spasioce. Ono što bi vas moglo ugodno iznenaditi u Istri je da se uz većinu gradskih plaža nalaze i dječja igrališta tako da ukoliko ponestane zabave na plaži, ne morate daleko tražiti novi izvor veselja i igre. Nadalje, svi znamo da se na plaži ogladni i ožedni i da je potrebno ponijeti ponešto za pojesti i osvježiti se, no tijekom ljetovanja u Istri nećete trebati nositi cijele prijenosne frižidere na plažu jer se uz plaže nalaze mnogobrojni ugostiteljski objekti, kao i štandovi sa sladoledom i voćem. Uz mnoge gradske plaže diljem Istre nalaze se i štandovi, kao i dodatna sportsko-zabavna ponuda sadržaja, tako da očekujte određene dodatne izdatke poput svakodnevnog skakanja po trampolinu, igranja mini-golfa ili nagovaranja djece da im kupite novi luftić premda ih imate već dovoljno.

Obiteljski odmor u Istri 2

U nastavku pronađite popis 10laža u Istri koje su idealne za odmor s djecom i koje će cijeloj obitelji osigurati najbolji doživljaj ljetovanja:
• Puntižela u Fažani
• Lanterna i Girandella u Rapcu
• Sol Polynesia – Katoro u Umagu
• Havajska plaža na Verudeli u Puli
• Porečke gradske plaže Naftaplin i Pical
• Bijeca u Medulinu
• Uvala Lone i Mulini u Rovinju
• Plaže autokampa Lanterna u mjestu Tar – Vabriga pored Poreča
• Valkane, Ambrela i Zelenika u Puli
• Gradska plaža na rtu Montraker i Belveder u Vrsaru

Obiteljski odmor u Istri 3

KADA NISTE NA PLAŽI

Koliko god vaša djeca imala godina, svakako prije svakog putovanja nije naodmet istražiti samu destinaciju kao i aktivnosti prilagođene djeci i cijeloj obitelji. Uz malo pripreme, ljetovanje u Istri može proći ispunjeno u odličnim aktivnostima za cijelu obitelj.
Osim u kupanju, šetnji gradom, uživanja u bogatoj gastronomskoj ponudi i nezaobilaznim sladoledima, Istra tijekom ljetnih mjeseci nudi zabavu za sve uzraste obitelji koja će osigurati nezaboravan odmor.

Obiteljski odmor u Istri 4

Pedaline, skakaonice, trampolini, igrališta, lunaparci, košarkaški, nogometni, odbojkaški, teniski i tereni mini-golfa, izleti brodom, vožnje podmornicama i polupodmornicama klasična su ponuda aktivnosti koje bi mogle biti zabavne vašoj djeci, a od dodatnih preporučujemo vam neku od sljedećih top 10 aktivnosti u Istri za obitelji s djecom:
• vodeni parkovi Aquacolors u Poreču i Istralandia kod Brtonigle
• Zvjezdarnica u mjestu Višnjan u blizini Poreča
• Dinopark u Funtani
• Ptičji park Papago park kod mjesta Červar u blizini Poreča
• adrenalinski parkovi Glavani kod Medulina, Adventure Park Jangalooz – Umag i Fažana, Adrenaline Park Sky Fox u Poreču, Medulin Adrenaline Park , Adventure Park Pula i Adrenalin park u Kringi
• karting staze za odrasle i djecu poput one u Poreču, Rovinju, Puli, Vrsaru…
• Akvarijumi u Puli, Rovinju, Umagu i Poreču
• Safari park na Brijunima
• Jahanje konja/ horsecentri u Bijeloj Uvali u Poreču, Katoru/ Umagu, Medulinu, Bujama itd.
• Ljetni festivali na kojima se nudi pregrš zabave za sve uzraste: od animacija za djecu, besplatnih projekcija animiranih filova u ljetnim kinima, koncerata, predstava, izvedbi žonglera itd.

SMJEŠTAJ U ISTRI

Kao najpoznatija turistička destinacija u Hrvatskoj, Istra se ističe bogatom i raznolikom ponudom smještaja. Od hotela s 5* te all inclusive ponudom, preko fantastičnih kampova pa sve do najtraženijih vrsta smještaja – apartmana. S obzirom da ljetovanje s djecom iziskuje određenu dozu fleksibilnosti, baš su iz istog razloga apartmani najtraženiji smještaji u Istri. S obzirom da se Istra istaknula kao destinacija za odmor obitelji, više no mladih željnih zabave, mnogo smještaja u Istri su family friendly, opremljeni dodatnim zabavnim sadržajem za djecu i sigurnosno primjereni boravku djece. S obzirom na veliku ponudu smještaja u Istri, sigurni smo da ćete pronaći idealan za vaše obitelji, no u potragu krenite na vrijeme kako biste pronašli ponudu koja je u skladu s Vašim budžetom. Pronađite kuće za odmor uz more.