NAJBOLJI SMJEŠTAJ U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI: PRONAĐITE SVOJ IDEALAN APARTMAN 1

NAJBOLJI SMJEŠTAJ U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI: PRONAĐITE SVOJ IDEALAN APARTMAN

Šibensko-kninska županija prostire se u Dalmaciji, a u njoj se nalaze mnoga poznata mjesta Knin, Šibenik, Vodice, otok Murter, prekrasne prirodne ljepote… i popis se nastavlja. Upravo u brojnim ljepotama i mjestima u Šibensko-kninskoj županiji možete iskusiti avanture, uživati u prekrasnoj prirodi, čarobnim plažama, čistom moru, ali i bogatoj kulturi i povijesti.

Privatne smještaje po svojoj mjeri u ovoj županiji možete pronaći brzo i jednostavno na našem portalu. Bilo da tražite apartmane s pogledom na more, kuće s bazenima ili samo manje sobe u kojima ćete prespavati, a većinu svog vremena provesti u istraživanju. Donosimo kratki pregled što možete vidjeti u Pirovcu, Vodicama i Šibeniku, ali i kakve smještaje možete pronaći tamo putem našeg portala.

PRIVATNI SMJEŠTAJI U PIROVCU

Od vremena srednjeg vijeka postoji Pirovac, šarmantno mjesto u kojem se njeguje tradicija mediteranske poljoprivrede, turizma i rekreacije. S jedne strane Pirovca proteže se Jadransko more, a s druge predivno Vransko jezero. Ono je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, a ujedno i park prirode. Zaljev Pirovca poseban je po tomu što je more u prosjeku 4 stupnja toplije nego što je prosjek u ostatku Jadrana. Jedan od simbola mjesta su „Vrata sela“ i srednjovjekovni dio grada koji je smješten uz more. Mnogi ljubitelji rekreacije vole putovati u Pirovac zbog toga što u mjestu i oko njega postoje različite mogućnosti za fizičku aktivnost u prirodi – brojne šetnice, biciklističke staze, ali i aktivnosti na moru kao što su jedrenje i ronjenje. Pirovac je malo mjesto u kojem sve možete obaviti šetnjom, a opet nudi sve potrebne sadržaje za ugodan odmor. U samom mjestu nalaze se tri plaže. Plaža uvala Vrilo je sa sitnim šljunkom, pogodna za cijelu obitelj, a u blizini ima i parking. Sitni šljunak je i na plaži Miran koja ima parking, sanitarni čvor i ugostiteljske objekte. Iste sadržaje može se naći na šljunčanoj plaži Starine. Privatni smještaji u Pirovcu na našem portalu većinom su apartmani. Mnogi od smještaja imaju predivan pogled na more koji se pruža s velikih i uređenih terasa na kojima možete uživati u čistom morskom zraku.

NAJBOLJI SMJEŠTAJ U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI: PRONAĐITE SVOJ IDEALAN APARTMAN 2
Izvor: https://www.tz-pirovac.hr/slike/16052015_3863413725.jpg

PRIVATNI SMJEŠTAJI U VODICAMA

Vodice su mjesto Šibensko-kninske županije popularno zbog svog dobrog položaja. Kada odsjednete u Vodicama, oko vas su u blizini brojne čari županije koje možete posjetiti. U blizini Vodica je popularni otok Murter, otok Prvić, Šibenik, Nacionalni park Krka i slično. U gradu se nalaze brojne crkve, bunari i znamenitosti koje svjedoče bogatoj povijesti Dalmacije. Posebno popularna je atrakcija ljetnikovac obitelji Vrančić. Ipak, svi ljubitelji dobrog provoda znaju koliko je bogat noćni život u gradu, stoga mnogi biraju smještaj u Vodicama upravo zbog toga. Ipak, oni koji žele navečer nešto mirniji izlazak mogu sjesti u neki od brojnih restorana, konoba, pizzerija, kafića i barova. Privatni smještaji u Vodicama na našem portalu uglavnom su apartmani, ali mogu se pronaći pokoji studio apartman ili soba. Iako Vodice nisu jako veliko urbano središte, možda bi se ljubitelji manjih mjesta bolje osjećali u mjestu odmah pored Vodica – slikovitom Tribunju. U Tribunju možete odsjesti u kućama za odmor i apartmanima, a neki od njih prvi su red do mora. Tribunj iako je malo mjesto, ima bogatu povijest. U Tribunju postoje dvije plaže. Najduža je šljunčana Bristak i do nje se može doći šetnjom uz marinu. Druga je gradsko kupalište Zamalin uz borovu šumu.

NAJBOLJI SMJEŠTAJ U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI: PRONAĐITE SVOJ IDEALAN APARTMAN 3
Izvor: Unsplash/ Szabolcs Antal

PRIVATNI SMJEŠTAJI U ŠIBENIKU

Šibenik je mnogim svjetskim putnicima na popisu mjesta koja obavezno moraju posjetiti, a ovaj grad, spoj je povijesti, čiste prirode i divnih plaža. Šibenik se naziva Krešimirovim gradom jer se prvi put spominje u darovnici kralja Petra Krešimira IV. na Božić 1066. godine. Ovaj grad bogat je poviješću i zanimljivim znamenitostima među kojima je svjetski poznata katedrala sv. Jakova koja je pod zaštitom UNESCO-a. Zanimljiv detalj katedrale je apsida na kojoj se nalaze likovi 74 glave, a isklesao ih je Juraj Dalmatinac. Pretpostavlja se da su to lica njegovih suvremenika. Sljedeće najpopularnije znamenitosti Šibenika su četiri tvrđave: tvrđava Barone, tvrđava sv. Nikole, tvrđava sv. Ivana i tvrđava sv. Mihovila. Šibenik se nalazi u zaljevu, stoga njegovo more je pretežno toplije. Nedaleko od centra grada nalazi se popularna šetnica Kanal sv. Ante. Kako biste je cijelu prošli, odvojite bar nekoliko sati, a ako se poželite zaustaviti na nekom od prekrasnih vidikovaca, onda i nešto više vremena. Privatni smještaji na našem portalu u Šibeniku su uglavnom u središtu grada, ipak ako želite odsjesti u manjim mjestima u okolici Šibenika – to možete u Jadriji, Donjem Polju, Brodarici, ali i u nekoj od vila, odnosno kuća za odmor, dalje od gradske vreve.

NAJBOLJI SMJEŠTAJ U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI: PRONAĐITE SVOJ IDEALAN APARTMAN 4
Izvor: Pexels/ David Bartus


Ako tražite privatne smještaje za svoje sljedeće putovanje, godišnji odmor, ljetovanje ili vikend izlet u Hrvatskoj, pronađite svoju idealnu jedinicu privatnog smještaja apartman, studio apartman, sobu ili kuću za odmor na našem portalu. Ako iznajmljujete privatne smještaje u Hrvatskoj, iste možete besplatno oglasiti na našem portalu.