Kako unaprijediti izgled smještajnog objekta? 1

Kako unaprijediti izgled smještajnog objekta?

Na tržištu se zadnjih godina pojavio veliki broj novih smještajnih jedinica. Također, same navike i preferencije gostiju su se promijenile. Stoga, osim lijepog pogleda, top lokacije ili neke druge prirodne blagodati, važno je i samu smještajnu jedinicu, Vaš objekt učiniti što jedinstvenijim. Pomoći ćemo ti kako unaprijediti izgled smještajnog objekta.

Vlasnici turističkih objekata često dvoje oko novih investiranja jer nisu sigurni da će im unaprjeđenja smještajnih jedinica osigurati veći broj rezervacija te ne žele nepotrebno trošiti novac. No, uslijed pojave sve većeg broja apartmana, B&B, soba i ostalih jedinica na tržištu, te kako bi se Vaš objekt isticao u masi, vaše smještajne jedinice zaintrigirale veći broj gostiju i time si osigurali veće prihode, potrebno je učiniti par investiranja.

Istražite 5 prijedloga kako unaprijediti izgled interijera smještajnog objekta

1. KUHINJA

Opremite kuhinju malim kuhinjskim aparatima

Osim želje za izoliranosti od ostalih gostiju, jedan od najčešćih razloga zašto gosti preferiraju privatne smještajne jedinice (sobe, apartmane, kuće za odmor) naspram hotela je mogućnost vlastitog pripremanja obroka. Znamo da potpuna renovacija kuhinje iziskuje veće financijske izdatke, stoga, zašto ne biste krenuli s relativno dostižnim – investiranjem u male kuhinjske aparate poput tostera, sokovnika, štapnog miksera, opreme uz koju će se gosti vaših smještajnih jedinica osjećati kao da su došli u bolju verziju svog doma.

2. KUPAONICA

Nedovoljna razina čistoće smještajne jedinice najčešći je razlog nezadovoljstava gostiju. Stoga, pobrinite se da kupaonica (kao i sve ostale prostorije vaših smještajnih jedinica) bude besprijekorno čista. Dodavanje lijepih ručnika, neobičnih ogledala, svjećica, potpourrija, moderne rasvjete, zamjena generičkih gelova za tuširanje i sapuna setovima, sitnice su koje će gostima ostaviti dojam da ste se potrudili učiniti prostor lijepim, premda je uređenje interijera možda “zastarjelo”.

Unesite detalje u kupaonicu i tako osvježite njen izgled

Ukoliko tuš ima zavjese, neka vam ulaganje u tuš kabinu bude prvi veći korak renovacije. Zavjese tuš kabine mnogim će gostima Vašeg objekta stvoriti osjećaj nelagode, a među ostalim, izvrsna su meka za bakterije.

Zamijenite tuš zastor kabinom

3. SADRŽAJ ZA ZABAVU

Svi znamo da je prava mala umjetnost spakirati što manji broj kovčega, posebice kad je riječ o odmoru cijele obitelji. Pobrinite se da vaši smještaji sadrže i poneku društvenu igru ili zabavu za cijelu obitelj poput: knjiga na različitim jezicima, karti, jamba, Čovječe ne ljuti se, domino pločica, Taboo ili Pictionary, Netflixa ili pak igraću konzolu. Zabava poput društvenih igara povoljna je investicija uz koju će Vaš objekt dobiti dodatnu vrijednost kojoj će se radovati sve generacije gostiju.

Osigurajte društvene igre u svojim smještajnim jedinicama

4. EKSTERIJER VAŠEG OBJEKTA

Nije važno iznajmljujete li sobu, studio, apartman ili kuću za odmor, prvi dojam gostiju Vašeg objekta izuzetno je važan. Renovacija fasade veliki je zahvat, no ono što svi možemo učiniti je učiniti naš objekt uočljivim. Pobrinite se da su kućni broj Vašeg objekta kao i oznaka smještajne jedinice jasno vidljivi. Iznajmljujete li turistički smještaj koji se nalazi unutar zgrade, možete učiniti sitne, ali oku veoma vidljive preinake poput ličenja zidova oko Vašeg ulaza, lijepog otirača i biljke ispred ulaza. Sadrži li Vaš objekt i dvorište, pretvorite isto u oazu za opuštanje, okupljanje i igru. Redovito kosite tratinu, zasadite cvjetnjak, pobrinite se da je staza uredno očišćena, postavite ogradu kako bi gosti imali privatnost ukoliko je objekt dijeljen s ostalim gostima i/ili vama, te uložite u zanimljivi vrtni namještaj i sadržaj poput vrtne rasvjete ili ukoliko si možete priuštiti veća ulaganja – plinski roštilj ili vanjsku hidromasažnu kadu/ bazen.

Vrt je veliki plus smještaju

5. SVE JE U DETALJIMA

Naposljetku, stavka koja je najjeftinije ulaganje, a Vaš objekt privatnog smještaja može učiniti posebnim su detalji! Raznovrsni, prazni okviri za slike ili pak umjetnine, neobičan tepih ili stilski dekorativni jastuci, vizualno upadljiva rasvjeta ili ogledala koja će prostor činiti prozračnijim i većim, zid na kojem gosti mogu kredom ostavljati poruke ili stara komoda koju ste obojali neobičnom bojom, samo su neke od stavki koje će biti zanimljive gostima, a možda budu i podijeljene na njihovim društvenim mrežama.

Tražite li moderan i jednostavan portal za oglašavanje vaših smještajnih jedinica, posjetite www.privatnismjestaj.hr. Veselimo se suradnji!