3 koraka za sigurniji i čišći smještaj 1

3 koraka za sigurniji i čišći smještaj

Kao posljedica situacije u kojoj se nalazimo sve više ljudi radi od doma te je željno odmaka od nelagodne svakodnevice znajući pritom da se nalaze u sigurnoj i čistoj okolini.

Sigurnost ne samo gostiju, već i vas iznajmljivača treba uvijek, a posebice sada biti na prvom mjestu. Kako osigurati smještaj gdje će se gosti osjećati toliko sigurno da će poželjeti ostati još koji dan? Sigurni smo da znate, ali ponekad podsjetnici nisu na odmet, stoga pročitajte naša 3 savjeta u nastavku.

ZAPRIMANJE UPITA I DOLAZAK GOSTIJU

Već kod same rezervacije, obavijestite goste putem e-maila, pozivom ili porukom da su u vašem objektu ispoštovani higijenski protokoli u skladu s prevencijom COVID-19. Također, isto možete napomenuti u sklopu vašeg oglasa na www.privatnismjestaj.hr u rubrici Opis. Investirajte u sef za ključeve kako bi se gosti osjećali što sigurnijim, te kako biste smanjili kontakte. Ukoliko dočekujete goste, obavezno imajte masku na licu, držite distancu i zaboravite na inače uobičajena dočekivanja gostiju uz rakijicu ili kakav zalogajčić. Gosti vam neće zamjeriti, dapače cijenit će to što vam je stalo do njihove sigurnosti. Zamolite goste da vam unaprijed najave vrijeme odlaska te pripreme točan iznos kako biste što više smanjili međusobne kontakte.

OPREMLJENOST SMJEŠTAJA

Ne zaboravite postaviti informacije o higijenskim postupcima ili smjernicama mjerama zaštite i pravilnom ponašanju. Prilikom dolaska, goste ukratko informirajte o najvažnijim mjerama, te u smještaju istaknite broj telefona zdravstvenih ustanova. Savjetujemo da gostima stavite na raspolaganje dezinfekcijsko sredstvo na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 % ili drugo sredstvo prikladno za korištenje na koži s deklariranim virucidnim djelovanjem. Osigurajte gostima dovoljnu količinu papirnatih ručnika te sredstava i opreme za čišćenje. Obavijestite goste  gdje se nalazi dodatna čista posteljina i ručnici te da je spremnik/ormar očišćen te nije bio naknadno otvaran.

U smještajima neka se nalazi gel za pranje ruku s antibakterijskim svojstvima

ČIŠĆENJE OBJEKTA

Prije čišćenja objekta, pobrinite se za vlastito zdravlje na način da ćete obući čistu radnu odjeću, staviti masku na lice, obavezno koristiti rukavice te pripremiti više čistih/ novih krpi i opreme za čišćenje. Po ulasku u smještajnu jedinicu prvo otvorite sva vrata i prozore kako bi se prostor prozračio. Preporuka je da prvo iznesete i bacite smeće te sakupite posteljinu, ručnike, deke, jastuke, sve što je potrebno te odmah stavite na pranje na temperaturu ne nižu od 60º obavezno koristeći adekvatna sredstva za pranje. Ne zaboravite mijenjati rukavice prilikom čišćenja svake prostorije! Naime, ne želite čistiti prostor prljavim rukavicama!

Pobrinite se da i sebe zaštitite tijekom čišćenja

Obrišite prašinu i usisajte sve površine! Potom sva svih tvrdih površina očistite prljavštinu i mikroorganizme koristeći adekvatna sredstva za čišćenje. Ne zaboravite da sredstva za dezinfekciju trebaju djelovati sukladno uputama na ambalaži, stoga ih nemojte odmah prebrisati krpom!

Kupaonicu detaljno očistite, obrišite podove, operite zavjese za tuš ukoliko iste postoje. Obavezno sve sanitarije na kraju pošpricajte dezinficijensom te pustite da djeluje. Ukoliko ste u mogućnosti pribavite oznake/ trake za sanitarije koje dodatno usmjeravaju pažnju gostiju da je prostor pomno očišćen.

Stavite zaštitu na WC školu

Ukoliko nemate perilicu posuđa, ne zaboravite koristiti prilagođeno antibakterijsko sredstvo za posuđe. Operite sve posuđe, čak i ono koje vam se čini čistim! Sve radne plohe, kao i kuhinjske elemente potrebno je temeljito dezinficirati!

Nemojte zaboraviti očistiti sve prekidače kao i kvake, oni su idealno mjesto boravka mikroorganizama.

Obavezno dezinficirajte kvake

Kada ste završili s čišćenjem, ostavite prostor još malo otvorenim radi dodatnog prozračivanja.

Prije no što uklonite masku pobrinite se da ste bacili svo smeće, te očistili usisavač. Svu robu korištenu tijekom pranja operite na što višoj temperaturi, očistite obuću adekvatnim dezinficijensom, te ukoliko niste u mogućnosti koristiti jednokratne krpe za čišćenje, iste operite zasebno na visokoj temperaturi. Potom, uklonite rukavice, operite ruke te skinite masku.

SAVJET PLUS: ukoliko ste u mogućnosti postavite dezinfekcijski otirač (“kadica”, spužva i prilagođeno dezinfekcijsko sredstvo) ispred vrata kako bi što više mikroorganizama ostalo ispred vaše smještajne jedinice.

Pobrinite se i za najsitnije detalje

Svi smo itekako svjesni težine situacije u kojoj se nalazimo, no isto tako i činjenice da moramo biti što fleksibilniji. Ukoliko do sada niste primali goste na 2-3 noći, razmislite o promjeni strategije. Omogućite da je vaš smještaj idealna oaza digitalnim nomadima, ili pak, pribavite pokretne grijalice ukoliko ih već nemate kako bi vaš smještaj bio cjelogodišnji. Ova sezona suočila nas je s nepredvidivim situacijama, naučila nas da ne bismo trebali pouzdati se u ljetnu sezonu i učinila nas spremnim na kompromise, zar ne?

Oglasite svoj apartman jednostavno i brzo na specijaliziranom portalu PrivatniSmjestaj.hr.