Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje? 1

Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje?

Kada razmišljamo gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje u Hrvatskoj, samostalno se nameće Dubrovnik, zar ne?

Kako je Dubrovnik postajao poznatiji u svijetu, tako se razvijala i ponuda turističkih objekata, pa se tako u Dubrovniku mogu pronaći smještaji za svačiji budžet, ukus i  opuštanje. Od soba s doručkom ili bez, cjenovno prihvatljivih studija preko modernih apartmana, pa sve do kuća za odmor, wellness hotela, na vama je samo da odaberete.

Dubrovnik je grad koji je sam po sebi romantičan, a kada se tome pridoda odmor u dvoje u trajanju od barem 3 dana, sve što možemo reći je – uživajte!  Zadivljujući pogled na morsko prostranstvo, kamene ulice koje pričaju stoljetne priče prepoznatljive srednjovjekovne arhitekture, opasane kamenim zidovima, sve je što vam treba za stvaranje vlastitog „a la carte” odmora za dvoje.

Saznajte gdje za romantično vikend putovanje u Hrvatskoj.

DUBROVNIK – GRAD POD SRĐEM

Svjetski poznate zidine, moćni valovi koji udaraju u veličanstvene zidine, spomenici gdje god da pogledate, otočići i neodoljivi sutoni samo su neki od razloga koji daju poseban šarm ovog gradu i čine ga idealnim za sve željne romantičnog odmora. 

Restorančići u kalama, vinski barovi ili pak kafići, svi redom će vam osim uživanja u obroku i piću nuditi i nezaboravan pogled, a raznovrsni dućani sa suvenirima osigurat će vam povratak s ponekom autohtonom dubrovačkom uspomenom poput nakita od koralja ili zlatnih „rečina”, modnih dodataka, unikatnih umjetničkih djela ili pak sapuna na bazi lavande ili ružmarina. 

UPOZNAJTE POVIJEST DUBROVNIKA KROZ NJEGOVE SPOMENIKE

Ukoliko ste ljubitelji povijesti, Dubrovnik je odličan izbor za vas. Na UNESCOvoj listi se nalazi od 1979. godine. Šetnjom gradom i uz malo mašte moći ćete osjetiti dašak 7.stoljeća kada je osnovan, preko gotike, renesanse i baroka. Nezaobilazne točke koje morate sagledati tijekom vašeg izleta za dvoje su: crkva Sv. Vlaha, Dubrovačka katedrala, Orlandov stup i gradski zvonik, gradske zidine, tvrđavu Minčeta, kulu Sv. Luke, tvrđavu Bokar, tvrđavu Lovrijenac, tvrđavu Revelin, knežev dvor, Onofrijeve fontane, palaču Sponza,  franjevački samostan, memorijalnu kuću Ronalda Browna te etnografski muzej Rupe.

Kojih 5 mjesta ne biste trebali propustiti tijekom avanture za dvoje u Dubrovniku, saznajte u nastavku:

LOKRUM I LOPUD

Ne smijete si dopustiti da posjetite Dubrovnik, a da ne obiđete obližnji Lokrum i Lopud. Prema Legendi baš je Richard Lavljeg Srca na Lokrumu pronašao spas od brodoloma. Ovaj vegetacijom bogati otok, svojom zelenom bojom daje idealni balans bijelim zidinama na koje se pruža pogled i osigurat će vam pravi mali wellness i opuštanje duše. Ljubitelji faune doći će na svoje jer će vas na svakom koraku pratiti paunovi i zečevi. Predivna cjelogodišnja vegetacija otoka Lopuda bogata je stablima limuna, naranči, borova i palmi, ostaci nekadašnjih samostana,  crkava, ljetnikovaca i palača, te jedna od najljepših plaža u okolici Dubrovnika – Šunj osigurat će vam romantični bijeg i opuštanje od dubrovačke vreve. 

Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje? 2

ŠPILJA BETINA

Posjetite li Dubrovnik tijekom ljetnih mjeseci, savjetujemo vam da unajmite kajak ili pedalinu za dvoje i posjetite jednu od najljepših hrvatskih šljunčanih plaža dostupnih isključivo morskim putem. Odmor u dvoje dobit će puni smisao ako Dubrovnik posjetite u pred ili postsezoni, a s obzirom na nepristupačnost špilje moći ćete uživati u miru i tišini.

Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje? 3

SRĐ

Brdo Srđ na kojemu se nalazi monumentalna tvrđava Imperial izgrađena još u doba Napoleona, omogućit će vam sagledavanje svih ljepota Dubrovnika i okolice iz druge perspektive. Doživjet ćete pravi mali wellness za oči. Vrh nadmorske visine od 415 metara dostupan je žičarom, automobilom ili za entuzijaske – pješke. Jeste li znali da je navedena žičara izgrađena 1969. kako bi povezivala naselje Ploče s brdom i kao takva je bila prva žičara na Jadranu? Danas vožnja žičarom traje do 5 minuta, a po stizanju na vrh obavezno pripremite kameru jer fotografije uslikane sa Srđa, bit će dostojne najboljeg romantičnog odmora.

Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje? 4

MUZEJ LJUBAVNIH PRIČA

U ovo užurbano i pomalo stresno doba, zar nije baš ljubav najbolji wellness za svaku dušu i tijelo? Svaka ljubav ima svoju priču, a lokalne dubrovačke ljubavne legende, svjetsku kolekciju ljubavnih priča, kao i više o glazbi te ljubavnim filmovima snimanim u Dubrovniku, moći ćete istražiti baš na ovom mjestu. Jedinstvena kolekcija doniranih i prikupljenih personaliziranih ljubavnih priča, predmeta i ostalih sadržaja velike sentimentalne vrijednosti, nalaze se baš u ovom muzeju, a više detalja dostupno je i na društvenim mrežama Muzeja ljubavnih priča.

Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje? 5

KONAVLE I CAVTAT

Konavle se nalaze na krajnjem jugu Hrvatske, a sam naziv nastao je od latinske riječi “canalis” – kanali (konali) što se povezuje s vodovodom koji je u rimsko doba dovodio vodu iz Vodovađe u današnji Cavtat. Osim upoznavanja s kulturno-povijesnim vrijednostima, ovaj kraj možete istraživati i putem rekreacijskog jahanja, pješačkim stazama ili biciklizmom. 

Gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje? 6

Sve o mini-moonu kratkom medenom mjesecu u Hrvatskoj.

Ukoliko se odlučite posjetiti ovaj kraj, obavezno posjetite kuću Vlaha Bukovca, samostan Gospe od snijega, mauzolej obitelji Račić, pinakoteku župne crkve Sv. Nikole u Cavtatu, franjevački samostan Pridvorje, ilirske nekropole u Mikulićima, Pločicama, ispod Čilipa,  autohtone građevine – kominate i Zbirku Baltazara Bogišića.

Ako ste u mogućnosti, svakako se autom ili lokalnim prijevozom uputite do Konavala i Cavtata gdje će vas putem zateći vodopad i sklop mlinica rijeke Ljute, a obilazeći Cavtat nemojte zaboraviti pitati lokalce o lokalnoj legendi vezanoj uz ljubavnu priču lijepe Cavtislave.

Spa i wellness hotela u Dubrovniku ne nedostaje, kao ni „premium” hotela. No za odmor u dvoje, nama su najdraži obiteljski smještaji poput apartmana ili kuća za odmor koji pružaju odmak od drugih gostiju i uživanje u društvu suputnika.


Saznajte sve o wellnesu za parove u Hrvatskoj.