Planirate li kratki medeni mjesec? 1

Planirate li kratki medeni mjesec?

Sigurni smo da većina novopečenih mladenaca jedva čekaju otisnuti se na medeni mjesec po završetku ceremonije vjenčanja, no što ako financije i okolnosti ne dopuštaju daleka, egzotična putovanja? Kao logičan odgovor nameće se mini – moon ili kratki medeni mjesec.

Ceremonija vjenčanja dan je koji mladenci nikada nećete zaboraviti, ali samo planiranje dugotrajniji je proces koji najčešće mladence iscrpi kako financijski, tako i psihički, ali i fizički. Nekada je bilo uobičajeno da su nekoliko dana nakon vjenčanja mladenci otputuju na medeni mjesec koji je trajao barem tjedan, a veoma često i dva tjedna. No, u današnje vrijeme granice između privatnog i poslovnog postaju sve slabije te se od mnogih zaposlenika sve češće zahtjeva da budu barem djelomično dostupni i tijekom godišnjih odmora, pa je tako sve kompleksnije odvojiti dva tjedna odmora u kojemu će mladenci uživati u zajedničkom vremenu i ljubavi. Također, situacija u kojoj se nalazimo čini daleka putovanja teže dostupnima, no za stvaranje lijepih uspomena koje ćemo pamtiti cijeli život nisu potrebne egzotične lokacije jer je za uspomene potrebno samo društvo voljene osobe i opuštenost.

Stoga bi mini – moon mogao biti idealan odmak mladenaca po završetku vjenčanja i prije povratka u rutinu.

Tražite ideju gdje uživati u romantičnom odmoru u dvoje?

Medeni mjesec u Hrvatskoj

Što je kratki medeni mjesec ili mini – moon?

No što se uopće smatra tzv. mini – moonom? Iako je riječ o novijem terminu, kratki medeni mjesec nije samo praksa modernog doba. Termin se odnosi na medene mjesece u trajanju u od tri do pet dana kako bi mladenci uzeli predah po završetku ceremonije vjenčanja. No, bez obzira što je riječ o kraćem putovanju, mini – moon nipošto nije drugorazredno putovanje, već podjednako romantično poput uobičajenih medenih mjeseca.

Kratki medeni mjesec nije samo odličan način da mladenci napune baterije i provedu romantično, kvalitetno vrijeme zajedno, već je riječ i o značajno jeftinijem odmoru od dalekih putovanja.

Autom na bračno putovanje

Prednosti mini – moona

Ukoliko ste željeli otputovati na daleke destinacije, ali vam novonastale okolnosti otežavaju, mini-moon može biti uvertira za dugo bračno putovanje koje ćete ostvariti kada se situacija normalizira. Također, kratko bračno putovanje ima mnoge dodatne prednosti:

  • kraće vrijeme putovanja do odredišta mini – moona čime ćete dobiti više vremena za stvaranje novih uspomena.
  • neposrednost – s obzirom da je riječ o kraćem odmoru, vaša kratka bračna putovanja neće biti zasuta planiranim aktivnostima od jutra do večeri, već ćete pomno odabrati jednu ili dvije, a ostalo vrijeme uživati u zajedničkom društvu.
  • sindrom nakon odmora” – svima je poznat onaj osjećaj po završetku godišnjeg odmora i težina povratka u rutinu. Mini bračno putovanje omogućit će vam dovoljno vremena za opuštanje, ali će i mladencima olakšati povratak u svakodnevicu.
  • opuštenost – za razliku od bračnih putovanja koja traju tjedan dana i više, mini – moon može biti spontano putovanje koje bračni partneri mogu zajednički dogovoriti i realizirati doslovno u par sati. Odaberite destinaciju u Hrvatskoj koju još niste posjetili, na specijaliziranim platformama rezervirajte smještaj i doslovno za par sati možete već uživati u svom medenom mjesecu.
  • uštedakratkim medenim mjesecom svakako ćete uštedjeti na troškovima smještaja i putovanja, kao i troškovima popratnih aktivnosti.
  • kućni ljubimci – iako se možda čini banalnim, mnogi parovi imaju kućne ljubimce pa odlazak na daleka putovanja predstavlja problem. Imate li kućnog ljubimca, kratko bračno putovanje mogao bi biti idealan odmor za vas jer ćete na to putovanje moći povesti i kućnog ljubimca. Ako planirate mini – moon tijekom ljeta, saznajte koje su najbolje plaže za kućne ljubimce u Hrvatskoj klikom ovdje.
  • istražite lokalne ljepote – koliko puta ste se našli u situaciji da postoje mnoga mjesta u Hrvatskoj koja biste željeli posjetiti, no znate da su vam nadohvat ruke te se zato odlučujete na godišnje odmore u inozemstvu?
Mini - moon u prirodi

Kratka bračna putovanja

Kratka bračna putovanja idealna su za istraživanje baš onih mjesta u Hrvatskoj koja su na vrhu vaših lista mjesta koja biste željeli posjetiti. Šljunčane uvale, spomenici o kojima pričaju turisti diljem svijeta, a koje vi još niste vidjeli, rijeke i jezera, vinogorja, Hrvatska je zaista idealna lokacija mini – moona!

Ako vaše idealne lokacije mini – moona u Hrvatskoj podrazumijevaju romantične zalaske sunca u more, osim romantičnog Dubrovnika ili Rovinja, nove uspomene možete stvoriti i u predivnim mjestima poput otoka Visa i Cresa ili pak Zadru u čije je zalaske sunca bio zaljubljen čak i Alfred Hitchcook. Ljubitelji zelenila, žubora rječica i netaknute prirode trebali bi se uputiti u Liku, Gorski Kotar ili pak unutrašnjost Istre, dok svi on koji tijekom odmora žele uživati u bogatim kontinentalnim gastro delicijama, svako bi se trebali posjetiti istočnu Hrvatsku ili Zagorje.

Romantični zalasci sunca u Hrvatskoj

Koju god lokaciju odabrali za odredište vaših kratkih bračnih putovanja, ponudu smještajnih jedinica pogledajte na www.privatnismjestaj.hr.

Pročitajte više ideja za romantična putovanja i odmor u paru na portalu Privatni Smještaj.