Odmor u prirodi

Bijeg u prirodu

Ne pamtimo kada smo svi bili okrenuti ruralnim, zabačenim područjima, prirodi, mjestima koja barem nakratko predstavljaju utočište, višu razinu sigurnosti i bijeg od nelagodne svakodnevice. Zato sve više ljudi u zadnje vrijeme gleda kako pobjeći u prirodu.

Šetnje sumama i uživanje u šumskim plodovima, planinarenja, vožnje biciklističkim stazama, adrenalinski parkovi u prirodi, šetnje uz more ili pak sunčanje uz bazen uz kakvu kuću za odmor usred šume, zvuče kao idealni odmak od svakodnevice. Bas je boravak u prirodi drevni “lijek” za smanjenje stresa i vraćanje snage, što su naposljetku neki od glavnih razloga zašto većina nas putuje, zar ne?

Izuzmemo li situaciju u kojoj se društvo nalazi, svejedno možemo svjedočiti sve većoj razini otuđenosti gdje se većina sve više okreće virtualnom svijetu, no onoj iskonskoj socijalizaciji. U prirodi se može pronaći istinski odmor, harmonija i istodobno uživanje i ispunjenost kroz razne aktivnosti. Jednostavno – odmak od stresa koji omogućuje okruženost zelenilom ili bilo kojom drugom blagodati prirode.

PREDNOSTI ODMORA U PRIRODI

Priroda je idealno mjesto za odmor jer nudi uzbuđenje zbog otkrivanja nečeg novog, prirodnih ljepota ili nesvakodnevnih aktivnosti. Uživanje u pogledu na živopisne poglede s vrha planine dok slušate cvrkut ptičica ili uzbuđenje koje omogućava istraživanje jadranskog podmorja tijekom ronjenja, svakako su glavne predosti odmora u prirodi koje će vam podariti spokoj.

Blagodati odmora u prirodi ne odnose se samo na uživanje u prirodnim scenarijima koji će vas okruživati, niti samo poboljšanje kondicije. Mnoga istraživanja pokazuju da boravak na otvorenom, čak i samo na kratko, može poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti razinu stresa. “Bijeg” u prirodu može izazvati ugodne osjećaje i smanjiti negativno mentalno stanje kao i osjećaje bijesa, tjeskobe, anksioznosti, depresije, beznađa i straha.

Iako odmor u većim gradovima nudi i uživanje u lijepim vizurama hrvatskih gradova, ne postoji ništa tako lijepo kao priroda. Teško je ne doživjeti strahopoštovanje u prisustvu impozantnih slapova Nacionalnog parka Plitvička jezera, raznobojnih zalazaka sunca na Rt Kamenjaku ili pak upoznavanju raznolikosti flore i faune Parka prirode Kopački rit. No, prednost odmora u Hrvatskoj je blizina – dok ujutro možete uživati u kući za odmor okruženoj netaknutom prirodom, već poslijepodne možete razgledavati ljepote i povijest obližnjeg grada. 

Odmor u prirodi uključuje i određenu razinu kondicije uslijed fizičkih aktivnosti poput šetnji, planinarenja, ronjenja ili drugih vodenih aktivnosti. Iako uključivanje tjelesnih aktivnosti u odmor ponekad može biti volji teško, koji bolji način za održavanje forme od istraživanja okruženja i uživanja u prirodi?

Šetnje i planinarenje omiljeni su vidovi ne samo fizičke aktivnost već i odmora mnogih

Maštate li o dužem odmoru u prirodi s obitelji ili vikend odmoru koji će biti ispunjen zelenilom i opuštanjem? 

Žudite li i vi za obiteljskim odmorom daleko od brojki, stresa, ljudi, donosimo vam prijedloge smještaja koji bi mogli biti bas vaš odabir:

Villa Barbara

Na malenom bijegu, okružena predivnim vinogradima, voćnjacima i šumom smjestila se ova kuća za odmor. Sadrži i wellness prostor za relaksaciju što ju čini idealnim za svakog tko želi odmoriti i dušu i tijelo.

Kuća za odmor - Villa Barbara

Villa Bella Vista

Svega 15 km od centra grada Labina,  ova kuća za odmor idealna je za svakog tko želi uživati u omiljenoj knjizi uz predivan pogled na more i prirodu, a potom se rekreirati planinarenjem obližnjom stazom vodi do brda Skitača.

Kuća za odmor - Villa Bella Vista

Antonio House

Ova kuća za odmor nalazi u mjestu Puljane, a opremljena je roštiljem te bazenom koji će opuštanju dati puni smisao! Želite li uživati u šetnjama uz Krku ili rekreativnom odmoru ova kuća za odmor mogla bi biti vaš izbor!

Kuća za odmor - Antonio House

Apartman Branka

Na jugozapadnom djelu otoka Korčule, u prekrasnoj uvali Prižba, apartman Branka smjestio se u prvom redu do plaže i nudi jedinstven pogledom na more i malene otoke u blizini. Obližnji ronilački centar omogućit će vam istraživanje predivnog podmorja.

Apartmani Hrvatska - Apartman Branka

Villa Jasna

U Njivicama, na otoku Krku, u prvom redu do obale smjestila se ovaj pomalo retro objekt privatnog smještaja. Boravak u apartmanima ville Jasne svakako daje puni smisao miru i okruženosti prirodom!

Apartmanji Njivice - Villa Jasna

Pogledajte cjelokupnu ponudu kuća za odmor, a posjedujete li turistički smještaj, oglasite ga na www.privatnismjestaj.hr u periodu od 365 dana!