Aktivnosti u Jadranovu

AKTIVNOSTI U JADRANOVU

Jadranovo je mediteransko mjesto smješteno na sjevernom dijelu Jadranske obale koje predstavlja savršenu oazu za ljubitelje mora, sunca i raznolikih aktivnosti. Ovo malo mjesto, smješteno između Kraljevice i Dramlja, u biti je u neposrednoj blizini kako Crikvenica tako i rijeke.

Svoje posjetitelje oduševljava posjetitelje svojom ljepotom prirode – Vinodola te tirkiznog mora, bogatom kulturnom baštinom te širokim spektrom aktivnosti koje pruža.

MORSKE AKTIVNOSTI

Jadranovo je poznato po svojim prekrasnim plažama s kristalno čistim morem koje privlači ljubitelje sunca i mora iz cijelog svijeta. Plaže poput Havišće, Trstena, Tepla, Tunera, Vodna, Grabarova oduševljavaju bojama mora koje se pružaju od tirkizne koja podsjeća na tropske plaže pa sve do duboke tamnoplave boje mora i pružaju idealno ljetno utočište za opuštanje od stresa svakodnevice i uživanje u morskim radostima. Turisti mogu birati između pješčanih i šljunčanih plaža, prilagođenih svim uzrastima i potrebama. Na mnogim plažama možete ne samo unajmiti ležaljku i suncobran, već i popratne sportsko – rekreativne aktivnosti kao što su pedalilne, jet ski, paragliding, voziti se na tubama/ bananama, skakati na poligonima na vodi itd. Ronjenje, jedrenje, windsurfing i kajakarenje samo su neke od opcija koje nude lokalni centri. Iskusni instruktori pružit će podršku početnicima i pomoći im da istraže bogatstvo podvodnog svijeta Jadrana.

AKTIVNOSTI U JADRANOVU 1
Izvor: Unsplash/ Nick Fewings

PJEŠAČENJE I BICIKLIZAM

Jadranovo je također raj za ljubitelje biciklizma i pješačenja, kao i cijela rivijera Crikvenica. Biciklistička mreža staza proteže se duž obale i unutrašnjosti, omogućavajući posjetiteljima istraživanje netaknute prirode. Biciklističke staze vode kroz slikovite krajolike, uz obalu i kroz pitoreskna sela. Postoji 7 različito zahtjevnih biciklističkih staza, a možete unajmiti i 3 biciklistička vodiča

Ljubitelji pješačenja mogu uživati u ugodnoj rekreaciji šećući uz obalu, mirisnu borovu šumu ili drugim označenim putevima, uživajući u spektakularnim pogledima na Jadransko more i okolni krajolik. Posjetiteljima Jadranova i okolice koji uživaju u pješačenju i planinarenju nude se staze neobičnih naziva kao što su staza valova, litica, Zelena staza, Staza krša i kuša, Rimljana te Staza degenije.

AKTIVNOSTI U JADRANOVU 2
Izvor: Unsplash/ Jon Flobrant

DRUGE SPORTSKE AKTIVNOSTI

Ljubitelji adrenalina mogu se okušati u vožnji paraglidingom te sagledati krajolik iz visina ptica. Ako želite ostati u formi i tijekom godišnjeg odmora, duž rivijere Crikvenica nalaze se besplatna vježbališta, možete trčati, ići u grupni (organizirani) ribolov ili pak ronjenje s bocom, uživati u dugim večernjim šetnjama, igrati tenis i bavit se mnogim drugim sportovima s obzirom da je rivijera Crikvenica poznata i kao destinacija sportaša.

AKTIVNOSTI U JADRANOVU 3
Izvor: George Bakos

ISTRAŽIVANJE OBLIŽNJIH ATRAKCIJA

Mnoge turističke agencije na području rivijere Crikvenica kao i štandovi diljem mjesta nude različite izletničke ture pa tako možete biti stacionirani u Jadranovu, ali obići npr. Brijune, Plitvička jezera, Rab, Krk ili pak udaljeniju Veneciju, Postojnsku jamu i mnoge druge atrakcije.

Za ljubitelje kulture, Jadranovo, kao i cijela Rivijera, nudi raznolik program kulturno – zabavnih događanja. Tradicionalne fešte, koncerti, izložbe i kulturne manifestacije pružaju posjetiteljima priliku da upoznaju lokalnu tradiciju i običaje. Tijekom ljeta, trgovi su ispunjeni smijehom, glazbom i mirisima lokalne kuhinje, stvarajući nezaboravnu atmosferu. Od obližnjih znamenitosti, savjetujemo vam da razgledate:

  • gradinu Badanj
  • Kotor
  • kućicu od ribari
  • Gradsku galeriju Crikvenica
  • Muzej Grada Crikvenice
  • tunere u Jadranovu i Selcu
  • meteorološku stanicu u Crikvenici
  • arheološko nalazište „Ad Turres” u Crikvenici
  • arheološku lokaciju Lokvišća u Jadranovu
  • crkvu sv. Jakova apostola u Jadranovu i brojne druge crkve i spomenike.
AKTIVNOSTI U JADRANOVU 4
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/croatia/muzej_grada_crikvenice

GASTRO AKTIVNOSTI

Gastronomska scena Jadranova i Rivijere također je nešto što se ističe. Restorani uz obalu nude svježe plodove mora, pripremljene na tradicionalne načine. Posjetitelji mogu uživati u ribljim specijalitetima poput brancina, orade i lignji, uz prateće domaće maslinovo ulje i vino. Restorani unutar mjesta nude autentična jela koja odražavaju bogatu kulturnu baštinu regije. Ukoliko ste ljubitelji plave ribe, uputite se do obližnje Crikvenice jer se tamo nalazi „Cesta plave ribe”, točnije putem letaka ili u uredu lokalne TZ-e možete saznati koji restorani u svojoj ponudi imaju jela od plave ribe.

AKTIVNOSTI U JADRANOVU 5
Izvor: Unsplash/ Elle Hughes

AKTIVNOSTI ZA NAJMLAĐE I ONE PONEŠTO STARIJE

Osim u dječjim parkovima i već navedenim aktivnostima uz i na moru, ovo područje nudi i zabavu u adrenalinskom parku, kroz školu plivanja, ribolova, jedrenja, ronjenja, razgledavanje podvodnog svijeta u Aquariumu u Crikvenici, zabavne dječje radionice, a oni ponešto stariji mogu se zabaviti i u vidu noćnog izlaska u beach barove ili kafiće.

AKTIVNOSTI U JADRANOVU 6
Izvor: Unsplash/ Daniel Corneschi

Jadranovo se tijekom godina razvilo u turističko odredište koje nudi ne samo odmor na principu sunce i more već i bogatstvo raznolikih aktivnosti, posebice ukoliko u obzir uzmemo cijelu rivijeru Crikvenica. Bez obzira jeste li ljubitelj vodenih sportova, planinarenja, biciklizma ili jednostavno želite uživati u lokalnoj kulturi i gastronomiji, Jadranovo pruža iskustvo koje će zadovoljiti sve vaše želje.

Jadranovo je veoma popularna destinacija na Jadranu stoga rezervirajte svoj smještaj na vrijeme putem naše platforme, a jednako tako posjedujete li smještajne jedinice u Jadranovu, oglasite ih besplatno!