Makarska rivijera jedno je od omiljenih i najpopularnijih ljetnih destinacija među domaćima i turistima. Naročito Tučepi. Poznata je zbog svojih prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža, dugih šetnica, noćnog života, ali i zbog svoje raznovrsne turističke ponude. Neka od poznatijih mjesta među turistima zasigurno su Makarska, Podgora i Brela sa svojim prekrasnim uvalama, zelenilom i modrozelenim morem.

Tučepi, mjesto smješteno ispod planine Biokovo, poznato po nezaboravnim zalascima sunca i očuvanoj prirodi, ima također i najdužu plažu na Makarskoj rivijeri. Šljunčana plaža Tučepi duga je 4 kilometara i uz nju se pruža šetnica tamarisa i borova koja pruža hladovinu kupačima za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci. Također je poznato po autohtonoj gastronomskoj ponudi i kulturno-povijesnim spomenicima. Smješteni su blizu zračne luke Split, te su vrlo dobro povezani cestovnim i morskim putevima, pa su postali nezaobilazno mjesto posjeta i mnogih jedriličara i jahtaša.

Ukoliko se zaželite noćnog provoda preporučujemo vam da posjetite Makarsku koja je udaljena samo 5.6 km od Tučepa i tamo se zabavite do jutarnjih sati.

Ako još tražite smještaj za ovo ljeto, u Tučepima ćete pronaći veliku ponudu apartmana koji su opskrbljeni svime što vam treba za idealan godišnji odmor. Uz to imaju i bogati zabavni i kulturni program u kojeg su uključene sve generacije, a pogotovo mladi i djeca.

Aktivni odmor

Tučepi

Uz četiri kilometara dugu plažu možete uživati u raznim morskim aktivnostima. Ako se odlučite za adrenalinski odmor preporučujemo vam da istražite podmorje makarske rivijere putem organiziranog ronjenja bocama. Uz standardni najam pedalina i kajaka, možete i skijati na vodi, surfati ili možete otići na parasailing i uživati u panoramskom pogledu na Tučepe i okolna mjesta. Uz morske aktivnosti na raspolaganju imate i sportski centar Tučepi gdje možete igrati sportove poput tenisa, rukometa, košarke, odbojke na pijesku, nogometa, stolnog tenisa i boćanja. Vjerujemo da će se vaši najmlađi toj informaciji najviše razveseliti. Naravno uz plažu ima mnoštvo kafića, pa se možete osviježiti i odmoriti u hladovini i uz omiljeno piće dok se vaši najmlađi zabavljaju na plaži.

Povijesne atrakcije u Tučepima i okolici

Nemojte propustiti razgledati povijesne atrakcije u Tučepima i okolici. Od onih koje se najviše ističu je povijesni lokalitet Grad gdje možete vidjeti ostatke stotina terasa s vinogradima i maslinicima ispod planine Biokovo i uživati u fascinantnom pogledu na more i makarsku rivijeru u svoj svojoj ljepoti. Tučepi imaju 3 crkve iz doba rane romantike koja morate posjetiti, a to su  crkva Sv. Martina iznad biokovskih litica, crkva Sv. Jurja na obali i crkva Sv, Vida na brdašcu Sutvid.

U Gornjim Tučepima razgledajte Etno zbirku Škrinjica – ta izložba sadržava predmete iz prošlosti preko kojih ćete moći doživjeti kako su ondašnji stanovnici živjeli. Također od povijesnih objekata možete posjetiti crkvu  Sv. Ante Padovanskoga, crkvu Sv.Roka, te 3 obrambene kule Bušelić, Šarić i Lalić koje su služile za obranu od Turaka. Posjetite barokne ljetnikovce iz 18.tog stoljeća koji su u prošlosti bili u vlasništvu plemića Grubišića, Kačića i Ivaniševića. Od ta tri najpoznatiji je današnji hotel Kaštelet Ljetnikovci, koji je bio u vlasništvu dona Klementa gdje je prije bilo okupljalište poznatih svjetskih plemenitaša.

Nebeska šetnica- Skywalk Biokovo

Nezaobilazni izlet je naravno posjet fascinantnom Biokovu koje u Parku prirode nudi turističku senzaciju Nebesku šetnicu – Skywalk koje se nalazi na jugozapadnom dijelu Parka prirode, na visini od 1128 metara nadmorske visine. Za ovu atrakciju uloženo je čak 8 milijuna kuna, a sve se isplatilo zbog zadivljujućeg pogleda na makarsku rivijeru i okolne otoke poput Brača i Hvara.

Plaže u Tučepima i okolici

Tučepi plaža

Najpoznatija i najdulja plaža na makarskoj rivijeri je šljunčana plaža Tučepi  koja se proteže kroz cijelo mjesto i duga je 4 kilometara. Uz plažu se proteže šuma tamarisa i borova koja daje prirodnu hladovinu i kupačima i šetačima cijeli dan. U ponudi ima mnoštvo kafića, restorana i suvenirnica te raznoraznih morskih aktivnosti u kojima možete uživati.

Samo 3.5 km udaljena od Tučepa nalazi se plaža Nugal koja je djelomice naturistička plaža i na kojoj možete uživati u miru i tišini te pobjeći od ubrzane svakodnevnice. Okružuju je visoke stijene koje će vas štititi od znatiželjnih pogleda. Kakao na plaži nema prirodnog hlada preporučujemo vam da uzmete suncobran i dobru kremu za sunčanje.

Još jednu plažu koju bi istaknuli na tom području je plaža Punta Rata koja je bila proglašena najljepšom plažom u Europi 2004. te godine. Ta šljunčana plaža koja ima pješčani ulaz među omiljenim je plažama za obitelji s djecom. Prirodni hlad i zaštitu od sunca pružaju borovi, a kako bi se još više rashladili u ponudi plaže nalaze se beach barovi i restorani s ribljim i mesnim menijem.

Smještaj

Neće vam biti teško odlučiti se da godišnji odmor provedete baš u Tučepima s obzirom na ponudu koju ima. Izaberite svoj ljetni dom među mnoštvom apartmana, soba, vila i kuća za odmor u skladu sa svojim budžetom i preferencijama. Vrijeme je da potražite smještaj među cjenovno pristupačnm privatnim smještajem i da nađete svoje mjesto pod suncem u prekrasnim Tučepima.