Na obali Velebitskog kanala između Crikvenice i Kraljevice smjestilo se mjesto Jadranovo. Iako malo, ovo ribarsko mjesto svojim prekrasnim plažama, plavim morem, čistim zrakom i predivnom prirodom nezaostaje za svojim većim susjedima i pravi je izbor za ljetni odmor. Ljubazni domaćini apartmana u Jadranovu pobrinut će se da odmor protekne u najboljem redu i da se posjetitelji mogu posvetiti otkrivanju ljepota ovog kraja u Hrvatskoj.

Crkvenička rivijera

Jadranovo je dio poznate Crikvenica Riviere, morske rivijere koju čine još Crikvenica, Dramalj i Selce. Četiri gradića u prostoru Kvarnerskog zaljeva sa stoljetnom turističkom tradicijom. Zbog odličnog zemljopisnog položaja i dobre cestovne povezanosti, ovaj dio uz more vrlo je popularan i čest izbor kao destinacija za ljetni odmor. Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, ovdje gosti i domaćini uživaju u suhom i toplom ljetu s velikim brojem sunčanih sati. Rivijera je zaštićena od jakih vjetrova i zime su blage tako da posjetitelji i tokom cijele godine ovdje mogu uživati u čistom zraku, pogledu na čarobno more te u brojnim aktivnostima na otvorenom poput pješačenja, trčanja, vožnje bicikla ili plovidbe. A kako nije velika udaljenost između ovih mjesta, tijekom svog boravka gosti imaju mogućnost za izlete i istraživanje zanimljivosti svakog od njih. Svakako bismo Vam preporučili da posjetite i Crikvenicu.

Jadranovo 1

Sveti Jakov

Na prostoru današnjeg Jadranova pronađeni su tragovi života iz davnih vremena, tragovi naseobina iz kamenog doba pa sve do arheološkog lokaliteta Lokvišće gdje je nađen velik broj amfora iz doba starih Rimljana. Prvi naziv ovog mjesta na moru bio je Sveti Jakov, a u srednjem vijeku je bio obalni posjed i luka kaštela općine Drivenik čiji su stanovnici počeli oko crkve svetog Jakova graditi kuće i tako su proširili mjesto. Lokalno se stanovništvo bavilo zidarstvom te ponajviše ribarstvom koje je obilježilo ovo mjesto u Hrvatskoj o čemu svjedoči mali muzej “Kućica od ribari”. Muzej je smješten u kućici sagrađenoj 1878. za potrebe tunolova. Cijela uvala je jedna od lokacija jedinstvenog načina tunolova na Kvarneru. U 20. stoljeću turizam postaje sve važnija gospodarska grana ovog mjesta koje je sredinom stoljeća referendumom promijenilo ime mjesta u Jadranovo, iako se i danas može čuti da se domaći stanovnici nazivaju Jakovari.

Apartmani Jadranovo

Unatoč promijeni imena, ljepota ovog mjesta ostaje nepromijenjena. Nazivali ga Sveti Jakov ili Jadranovo, čisti morski zrak, divno Jadransko more nestvarno plave boje, prekrasne plaže, šume i zelenilo i dalje oduševljavaju sve posjetitelje. A izgradnjom vrhunskih apartmana u Jadranovu, marljivo lokalno stanovništvo pobrinulo se da svi gosti imaju najbolji mogući smještaj dok uživaju u svim čarima ovog mjesta u Hrvatskoj. Mjesto je možda malo i nema hotela i velikih hotelskih kompleksa, ali apartmani u Jadranovu mogu primiti sve posjetitelje koji žele odsjesti u ovom ribarskom mjestu i uživati na plažama Tepla, Tunera, Havišće i mnogim drugim većim ili manjim plažama i skrovitim uvalama. Dovoljna je samo kratka šetnja i posjetitelji će zasigurno naići na idealno mjesto za svoj odmor uz čisto more ispod modrog neba.

Jadranovo 2

Tradicija, mirisi i okusi Mediterana

Koji god apartman u Jadranovu gosti izabrali, u blizini će zasigurno naići na domaćina koji će im moći ispričati zanimljive priče iz povijesti mjesta te uzbudljive dogodovštine o ribarenju, bacanju mreža i vremenu provedenom na pučini s ribama i galebovima. Kroz razna događanja u mjestu, posjetitelji se mogu upoznati s običajima ovog kraja u Hrvatskoj i naučiti o životu kakav je nekada ovdje bio. A sve  to upotpunit će ukusna hrana u lokalnim restoranima. Ovdje gosti mogu kušati razne riblje specijalitete začinjenje mirisnim i aromatičnim mediteranskim biljem i začinima te domaćim maslinovim uljem. I uživati u odličnim vinima iz vinodolskog zaleđa. A nakon finog ručka, sretni i siti gosti su spremni na sljedeću etapu otkrivanja svih tajni i ljepota ovog mjesta na moru.