Na sjeveru Jadrana, u Kvarnerskom zaljevu, smjestila se prava morska rivijera – grad Crikvenica. Poput četiri gradića u jednom, grad Crikvenica sastoji se od naselja Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo. Geografski povoljan smještaj u kojem ga od jakih vjetrova s jedne strane štiti planina Kapela, a s druge otok Krk, osigurao je gradu Crikvenici blagu klimu i veliki broj sunčanih sati.

Iako je smještena na moru, Crikvenica je i vrlo blizu planine pa u svega nekoliko minuta razmaka njeni gosti mogu uživati u kupanju i planinarenju. Ta je jedinstvena kombinacija morske i planinske zračne struje čini posebno zanimljivom za brojne goste pa je tako u prošloj godini zabilježeno 353.531 dolazaka gostiju i čak 1.824.422 njihovih noćenja u ponudi smještaja, posebice apartmana i soba u Crikvenici. Crikvenica se ponosi najljepšom gradskom plažom na Jadranu, a kilometri i kilometri prekrasnih biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza čine Crikvenicu i njenu okolicu pravim rajem za sport, rekreativu i zdravlje svih dobnih skupina.

Crikvenica 1

Požele li njeni posjetitelji pak pauzu od uživanja u prirodi, Crikvenica im svakako ima što ponuditi. Od zanimljivih nalazišta još iz doba starih Rimljana „Igralište“ i „Lokvišća“, brojnih šarmantnih crkva i kapelica poput Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici, preko Muzeja grada Crikvenice i njene Gradske Galerije pa sve do Aquariuma, novih znanja i iskustava neće manjkati. I za kraj za poptuno iskustvo Crikvenice, dodajte toj turi svakako krišku tortu Frankopan, koja se priprema po receptu iz kuharice iz 17. st., i čašicu domaće žlahtine iz Vinodola. Nećete požaliti.

Pročitajte zanimljivosti i o preostalim destinacijama za odmor u Hrvatskoj. Naša preporuka je da posjetite i otok Rab.