Uputstva za iznajmljivače 1

Uputstva za iznajmljivače

Što je točno portal PrivatniSmjestaj.hr?


Riječ je o hrvatskom specijaliziranom oglasniku za turistički najam gdje je moguće besplatno, samostalno oglasiti sobe, studija, kuće za odmor i apartmane. Kako bi se postavio oglas potrebno je u sklopu oglasa učitati barem 5 fotografija smještaja, ispuniti sve rubrike koje su označene zvjezdicom. Po pohranjivanju oglasa potrebno je kliknuti na rubriku Moji oglasi te provesti sinkronizaciju kalendara ako smještaj oglašavate na kakvom drugom portalu gdje je također moguće automatsko/ instant rezerviranje smještaja ili ručno zatvoriti sve datume za koje imate postojeće rezervacije.

Koji su uvjeti oglašavanja na portalu PrivatniSmjestaj.hr?

PrivatniSmjestaj.hr- www.privatnismjestaj.hr je hrvatski portal za samostalno oglašavanje smještajnih jedinica (sobe, studio apartmani, apartmani i kuće za odmor) koji nudi sigurno i jednostavno oglašavanje:
-bez provizije za oglašivače,
-bez ugovorne obaveze,
-bez naplate oglašavanja.

Kolika je naknada za korištenje portala PrivatniSmjestaj.hr?

Naknada za korištenje usluge od 3-7%(ovisno o sezonalnosti) bit će pridodana na iznos noćenja i naplaćena od gosta prilikom rezervacije čime je oglašavanje za iznajmljivače u potpunosti besplatno! U trenutku kada gost klikne gumb Rezerviraj, preusmjerava se na sigurno online plaćanje te naplaćujemo onaj postotak koji je iznajmljivač označio u rubrici avansno plaćanje. To znači da naš sustav može naplatiti bilo koji postotak sveukupnog iznosa noćenja; primjerice 100% iznosa noćenja ili primjerice 20%, a ostatak gosti plaćaju Vama po dolasku.

Kada se isplaćuje novac koji je naplaćen od gosta?

Prilikom rezerviranja Vašeg smještaja, na Vašu e-mail adresu bit će poslana obavijest u kojoj će se nalaziti kontakt podaci gosta te period boravka u Vašem smještaju.

Novac Vam transferiramo u trenutku kada započne nedozvoljeni period za besplatno otkazivanje. Pr. ako je otkazana politika da nije moguće besplatno otkazivanje rezervacije, novac ćete zaprimiti u roku od 3-5dana. Ako je pr. otkazna politika da se besplatno može otkazati do 14 dana prije datuma prijave u smještaj, tada novac zaprimate 14. dan.

Što mi je potrebno za objavu oglasa?

Sve što trebate učiniti kako biste objavili oglas(e):
-Besplatno se registrirati (putem e-mail, Google ili Facebook profila) na www.privatnismjestaj.hr,
-Kliknuti izbornik u desnom gornjem kutu (ikona čovječuljka) i odabrati Predaj oglas (ispuniti osobne podatke, podatke o smještaju, učitati barem 5 fotografija smještajne jedinice, ispuniti cijene za one mjesece tijekom kojih iznajmljujete, minimum broj noćenja, uvjete rezervacije, tekstualno upišite otkaznu politiku). *potrebno je upisati samo cijene za mjesece tijekom kojih iznajmljujete apartman te minimum broj noćenja. Ako se cijene tijekom mjeseca razlikuju, koristit ćete opciju IZNIMKA CIJENE.
-Pohraniti oglas klikom na gumb Spremi.
*ako imate više smještajnih jedinica, svaku je potrebno zasebno oglasiti.

Je li moguća sinkronizacija kalendara sa drugim portalima?

Kako biste označili postojeća zauzeća ili sinkronizirali raspoloživost kalendara s drugim platformama (kao što su Booking.com, Airbnb, Adriagate, Njuškalo, Expedia itd.), slijedite korake u nastavku:
-kliknite na glavni izbornik (ikona čovječuljka) koji se nalazi u desnom gornjem kutu i odaberite – MOJI OGLASI
-na lijevoj strani ekrana prikazat će Vam se sličica oglasa. Pogledajte sličicu i u desnom gornjem kutu sličice kliknite 3 okomite točkice i odaberite UREDI.
-kada ste ušli u uređivanje oglasa prikazat će Vam se 2 izbornika – odaberite CJENIK.
-ako oglašavate na platformama gdje je princip rezerviranja – instant – tada odvrtite miš do rubrike Sinkronizacija raspoloživosti te provedite uvoz/ izvoz poveznica za sinkronizaciju.
-ako se oglašavate na stranicama gdje je princip zaprimanja rezervacija „na upit” tada sva zauzeća mimo Privatnog Smještaja trebate pravovremeno ručno unositi u kalendar kako bi se minimizirala mogućnost preklapanja rezervacija.

Kako da kontaktiram korisničku podršku portala PrivatniSmjestaj.hr?

Za sva dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati nas putem info@privatnismjestaj.hr ili pozivom na 01/4093-363 radnim danom od 08 do 16h.

Video upute:

https://www.youtube.com/watch?v=4fr1EcezA3U