Sinkronizacija kalendara 1

Sinkronizacija kalendara

Dragi partneri,

kako bi kalendari Vaših oglasa bili ažurirani te ako se istovremeno oglašavate na više platformi (Booking.com, Expedia, Airbnb itd.) potrebno je međusobno sinkronizirati kalendare. Upute slijede u nastavku:

Sinkronizacija sa kalendarom Booking.com-a:

 1. Spojite se na Booking.com ekstranet.
 2. Kliknite na Cijene i raspoloživost, zatim na Kalendar ili na Kalendar i cijene, pa na Sinkroniziranje kalendara.
 3. Kliknite na Dodaj vezu s kalendarom, a zatim kopirajte link kalendara koji ste prethodno stvorili pritiskom na Generiraj link na sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti stranice PrivatniSmjestaj.hr. Dodajte naziv kalendara ‘PrivatniSmjestaj.hr’ – a zatim kliknite na Sljedeći korak.
 4. Kopirajte link svog kalendara sa Booking.com-a klikom na Kopiraj link, a zatim ga zalijepite u polje Uvezi kalendar 1 ili Uvezi kalendar 2 u sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti na stranici PrivatniSmjestaj.hr. Pod Opcije za eksportiranje odaberite da želite eksportirati Rezervirane i zatvorene datume.
 5. Kliknite na Dovrši postavljanje na stranici Sinkroniziranje kalendara. Nakon što to učinite, možete se vratiti u ekstranet i kliknuti na Gotovo. Tijekom postavljanja veze status će biti naveden kao Aktivacija u tijeku. Nakon što se vaši kalendari sinkroniziraju, status će se izmijeniti u U redu.
 6. https://partner.booking.com/hr/pomo%C4%87/cijene-raspolo%C5%BEivost/kalendar-u-ekstranetu/sinkronizacija-kalendara-na-bookingcom-u-s-drugim

Sinkronizacija sa kalendarom Airbnb-a:

 1. Spojite se na AirBnb admin panel.
 2. Otvorite rubriku Oglasi i odaberite željeni oglas. Idite na Cijene i dostupnost > Sinkronizacija kalendara.
 3. Kliknite Uvezi kalendar. Kopirajte link kalendara koji ste prethodno stvorili pritiskom na Generiraj link na sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti stranice PrivatniSmjestaj.hr u polje Adresa kalendara, te unesite naziv kalendara „PrivatniSmjestaj.hr“. Kliknite Uvezi kalendar.
 4. Kliknite Izvezi kalendar. U okviru za izvoz kalendara kopirajte link svog kalendara sa AirBnb-a i zalijepite ga u polje Uvezi kalendar 1 ili Uvezi kalendar 2 u sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti na stranici PrivatniSmjestaj.hr.
 5. Zatvorite okvir za izvoz kalendara.
 6. https://hr.airbnb.com/help/article/99

Sinkronizacija sa Channel managerom:

 1. Kopirajte link kalendara sa svog channel managera u polje Uvezi kalendar 1 ili Uvezi kalendar 2 u sekciji Cjenik-Sinkronizacija Raspoloživosti na stranici PrivatniSmjestaj.hr.
 2. Kopirajte link kalendara koji ste prethodno stvorili pritiskom na Generiraj link na sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti stranice PrivatniSmjestaj.hr u polje predviđeno za import kalendara u svom channel manager-u.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni obratiti se našoj Službi za korisnike na 01/4093-363 ili putem info@privatnismjestaj.hr.