Sinkronizacija kalendara Privatni Smještaj

Sinkronizacija kalendara

Dragi partneri,

kako bi kalendari Vaših oglasa bili ažurirani te ako se istovremeno oglašavate na više platformi (Booking.com, Expedia, Airbnb itd.) potrebno je međusobno sinkronizirati kalendare. Upute slijede u nastavku:

Sinkronizacija sa kalendarom Booking.com-a:

 1. Spojite se na Booking.com ekstranet.
 2. Kliknite na Cijene i raspoloživost, zatim na Kalendar ili na Kalendar i cijene, pa na Sinkroniziranje kalendara.
 3. Kliknite na Dodaj vezu s kalendarom, a zatim kopirajte link kalendara koji ste prethodno stvorili pritiskom na Generiraj link na sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti stranice PrivatniSmjestaj.hr. Dodajte naziv kalendara ‘PrivatniSmjestaj.hr’ – a zatim kliknite na Sljedeći korak.
 4. Kopirajte link svog kalendara sa Booking.com-a klikom na Kopiraj link, a zatim ga zalijepite u polje Uvezi kalendar 1 ili Uvezi kalendar 2 u sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti na stranici PrivatniSmjestaj.hr. Pod Opcije za eksportiranje odaberite da želite eksportirati Rezervirane i zatvorene datume.
 5. Kliknite na Dovrši postavljanje na stranici Sinkroniziranje kalendara. Nakon što to učinite, možete se vratiti u ekstranet i kliknuti na Gotovo. Tijekom postavljanja veze status će biti naveden kao Aktivacija u tijeku. Nakon što se vaši kalendari sinkroniziraju, status će se izmijeniti u U redu.
 6. https://partner.booking.com/hr/pomo%C4%87/cijene-raspolo%C5%BEivost/kalendar-u-ekstranetu/sinkronizacija-kalendara-na-bookingcom-u-s-drugim

Sinkronizacija sa kalendarom Airbnb-a:

 1. Spojite se na AirBnb admin panel.
 2. Otvorite rubriku Oglasi i odaberite željeni oglas. Idite na Cijene i dostupnost > Sinkronizacija kalendara.
 3. Kliknite Uvezi kalendar. Kopirajte link kalendara koji ste prethodno stvorili pritiskom na Generiraj link na sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti stranice PrivatniSmjestaj.hr u polje Adresa kalendara, te unesite naziv kalendara „PrivatniSmjestaj.hr“. Kliknite Uvezi kalendar.
 4. Kliknite Izvezi kalendar. U okviru za izvoz kalendara kopirajte link svog kalendara sa AirBnb-a i zalijepite ga u polje Uvezi kalendar 1 ili Uvezi kalendar 2 u sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti na stranici PrivatniSmjestaj.hr.
 5. Zatvorite okvir za izvoz kalendara.
 6. https://hr.airbnb.com/help/article/99

Sinkronizacija sa Channel managerom:

 1. Kopirajte link kalendara sa svog channel managera u polje Uvezi kalendar 1 ili Uvezi kalendar 2 u sekciji Cjenik-Sinkronizacija Raspoloživosti na stranici PrivatniSmjestaj.hr.
 2. Kopirajte link kalendara koji ste prethodno stvorili pritiskom na Generiraj link na sekciji Cjenik-Sinkronizacija raspoloživosti stranice PrivatniSmjestaj.hr u polje predviđeno za import kalendara u svom channel manager-u.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni obratiti se našoj Službi za korisnike na 01/4093-363 ili putem info@privatnismjestaj.hr.