TOP 10 PJEŠČANIH PLAŽA NA JADRANU 1

TOP 10 PJEŠČANIH PLAŽA NA JADRANU

Betonska plaža, šljunčana plaža, kamenje na plaži, sve ima svoje čari i sigurno svatko ima svoj omiljeni tip plaže.

Ipak, posebno mjesto među plažama čine pješčane plaže. Iznimno udobne za ležanje na ručniku, ulazak u more je ugodan bez kamenja na koje se može poskliznuti ili ogrebati, a djeci i odraslima pruža najbolju zabavu igre u pijesku. Ako odlučite ovog ljeta provesti dane na nekoj od hrvatskih divnih pješčanih plaža, donosimo prijedloge kojih deset plaža možete posjetiti!

BIJECA, MEDULIN

Najpoznatija pješčana plaža Istre je Bijeca kod Medulina koja je poznata po mekom pijesku, dugačkom plićaku i čistom moru. Ova plaža se možda neće svidjeti vrsnim plivačima koji će teško pronaći dubinu dovoljnu da bi se zaplivalo, ali ako ljetujete s djecom, ovakva plaža je idealna. Osim što ćete moći djecu učiti bezbrižno plivanju, djeca će na obali će graditi kule od pijeska dok vi pored uživate u prirodnom hladu.

TOP 10 PJEŠČANIH PLAŽA NA JADRANU 2
Izvor: http://m.medulinriviera.info/images/cache/gallery-big/tzom/3/3/905/gallery318/bijeca1_120816_11.jpg

RAJSKA PLAŽA, RAB

Ako ste ljubitelji pješčanih plaža, svakako morate ljetovati na Rabu jer u neposrednoj blizini postoje različite pješčane plaže na kojima možete uživati, a mi ističemo Rajsku plažu. Rajska plaža duga je oko 2 kilometra s mekim pijeskom i dugačkim plićakom. Omiljena je destinacija među djecom jer se rado igraju u pijesku na Rajskoj plaži, a roditelji ovu plažu vole zbog dugačkog plićaka u kojem su djeca sigurna u igri i prvim plivačkim početcima. Cijela obitelj osvježenje i hranu može pronaći u nekom od obližnjih ugostiteljskih objekata.

KRALJIČINA PLAŽA, NIN

Kraljičina plaža nalazi se pored Nina, a ovu predivnu plažu svakako vrijedi posjetiti ako ljetujete u blizini. Prema legendi, ljepotu ove plaže prepoznala je supruga prvog hrvatskog kralja Tomislava i kad god bi dolazila kraljevska obitelj u Nin, vrijeme bi provodili na ovoj plaži. Na plaži se nalazi sitni pijesak koji se proteže u more. Plićak je iznimno dugačak, stoga je ova plaža idealna za obitelji s djecom. Na dijelu plaže nalazi se i ljekovito blato kojim se možete namazati, pa nakon toga okupati se u čistom moru. Na plaži nema prirodnog hlada, samo nekoliko suncobrana koji se iznajmljuju, stoga je možda najbolje ponijeti vlastiti suncobran. Parking mjesto možete pronaći na samo nekoliko minuta hoda od plaže.

PLAŽA CRVENKA, VIR

Ljubitelje divljih plaža, netaknute prirode i mira oduševit će prirodna divlja pješčana plaža Crvenka na otoku Viru. Crvenka je vjerojatno dobila svoje ime po veličanstvenim crvenim stijenama koje je okružuju. Kamo se god pogleda s plaže, prema kristalnom moru ili crvenom pijesku i stijenama, pogled očarava, stoga većina nema problem s time što je pristup plaži malo zahtjevniji. Ovu plažu posebno obožavaju ronioci koji uživaju u bogatom podvodnom svijetu koji se može vidjeti na morskom dnu pored ove plaže.

TOP 10 PJEŠČANIH PLAŽA NA JADRANU 5
Izvor: Shutterstock/ Arpad Kis

PLAŽA FIRULE, SPLIT

Ako ljetujete u Splitu ili blizini i poželite odmor na obiteljskoj pješčanoj plaži, onda morate posjetiti plažu Firule. Plaža nema puno dodatnih sadržaja, ali je predivno mjesto ako želite uživati u čistom moru, toplom pijesku i prekrasnom pogledu. Plićak se daleko proteže pa je idealan za kupanje s djecom i vježbanje prvih plivačkih zamaha.

VELIKA PLAŽA, OMIŠ

Velika pješčana plaža u bajkovitom Omišu zove se upravo Velika i proteže se na ušću Cetine. Osim mekog pijeska, čistog mora i predivnog pogleda na planine i more, ova plaža nudi različite sadržaje. Postoji igralište za odbojku, igralište za vanjsko vježbanje, mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, više ugostiteljskih objekata i besplatni tuševi – sve što vam treba za opuštajući odmor.

VELA PRŽINA, KORČULA

U uvali na prekrasnoj Korčuli u blizini mjestašca Lumbarda nalazi se pješčana plaža Vela Pržina. Plaža je idealna za odmor s obitelji jer se djeca mogu bezbrižno kupati u dugačkom plićaku, a ako se želi zaplivati treba prošetati nešto dalje do veće dubine mora. Na plaži nema prirodnog hlada, ali postoje suncobrani koji se mogu iznajmiti za zaklon od sunca te ugostiteljski objekti u kojima se može potražiti okrijepa od kupanja i sunčanja.

TOP 10 PJEŠČANIH PLAŽA NA JADRANU 8
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr/ privatni album

PLAŽA UŠĆE, OPUZEN

Područje Neretve omiljeno je po zdravim i slasnim plodovima prirode, po očaravajućem krajoliku, a ako posjetite plažu Ušće, postat će vam omiljeno i zbog ove plaže. Ova pješčana plaža i pješčani ulaz u more idealni su za djecu, a dobro je ponijeti sa sobom suncobran jer nema prirodnog hlada. Treba imati na umu da na ovom području često popodne dosta puše vjetar, što može biti otežavajuća okolnost za zabodeni suncobran u pijesku. Ali, upravo zbog vjetra u blizini plaže je moguć kiteboarding, avanturistički vodeni sport u kojem se surfa na dasci pritom služeći se zmajem kao jedrom.

PRAPRATNO, PELJEŠAC

Meki pijesak pod nogama možete osjetiti na Pelješkom poluotoku na plaži Prapratno. Plaža se nalazi u uvali okruženoj zelenilom, more je iznimno toplo i tirkizne boje, a u kombinaciji s toplim pijeskom osjećat ćete se kao na nekoj egzotičnoj destinaciji. Na samoj plaži nema prirodnog hlada, ali možete se rashladiti u nekom od ugostiteljskih objekata. U blizini plaže nalazi se veliki autokamp, pa ova hrvatska predivna plaža može biti svakodnevno kupalište ako putujete autokampom.

Nakon pogleda na fotografije očaravajućih pješčanih plaža hrvatske obale, samo želimo da ljetovanje započne što prije kako bismo uživali na nekoj od ovih pješčanih plaža. Ako još niste rezervirali smještaj za svoje ljetovanje, to možete učiniti na našem portalu PrivatniSmjestaj.hr.

Ako iznajmljujete privatne smještaje – apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor, možete ih besplatno oglasiti na našem portalu.