stvari koje nesmijete zaboraviti na putovanje

STVARI BEZ KOJIH SE NE SMIJETE UPUTITI NA LJETOVANJE

Naravno da svi mi volimo što prije uzeti osnovno i odjuriti na more. Taj zadnji dan na poslu toliko je dugačak da od radosti svi odmah polete. No,  ima par stvari ne biste smjeli zaboraviti jer ljetovanje bez njih neće biti mirno.

Jedva čekamo spakirati kofere i zaputiti se na ljetovanje, no u svoj toj žurbi postoje stvari koje naravno zaboravimo. Definitivno bi najbolje bilo kada bi sastavili popis onoga bez čega ne možemo na moru. Početak ljetovanja bi vam mogao proći u nepotrebnom posjetu obližnjem centru i kupovini glavnih stvari bez kojih ne možete na moru. Možda će vam se neke od ovih stvari činiti bez veze no kad vam zafale u torbi moglo bi biti nepotrebnog stresiranja od kojeg ste baš pobjegli.

NE ZABORAVITE…

  • KREMA ZA SUNČANJE – Koliko god je sunce zdravo i ljudi vole upijati vitamin D i sunčati se toliko je i štetno zbog nezdravih i jakih UV zraka. Dokazano je da nam sunce pomaže u stvaranju energije, hranimo se vitaminom D, bolje smo volje, sudjeluje u izgradnji kostiju, a mnogi kažu i da smanjuje znakove depresije. Međutim ako pretjeramo u izlaganju suncu, ono može jako naštetiti našoj koži. Vrlo je bitno koristiti zaštitnu kremu pogotovo na predjelima prsa i lica koji su najizloženiji. Kako bi izbjegli crvenilo, hiperpigmentaciju i starenje kože u mlađoj dobi uzmite kremu za sunčanje i zaštitite se od sunca. Kasnije ćete biti zahvalni što ste ju koristili i ne dopustili UV zrakama da naštete vašoj koži.
krema za sunčanje
Izvor: Unsplash/ batch_by_whs
  • KUPAĆI I RUČNIK – Svakome se u žurbi može desiti da baš najvažniju stvar za odlazak na ljetovanje zaboravimo. Niste jedini i ako vam se desi da završite u Shopping centru u potrazi za novim jer je stari kupaći ostao kući. Isto vrijedi i za ručnik. Nisu ludi oni koji na svojim štandovima po plažama prodaju ručnike, zasigurno se nađu neki koji će ih rado kupiti. Bez kupaćeg i ručnika zasigurno ne možemo na ljetovanje, jer ipak možete zamisliti kakva drama bi se stvorila kad bi se spremali za odlazak na plažu i primijetili da baš oprema za najdražu aktivnost na moru fali.
kupaći kostim
Izvor: Unsplash/ TerriC
  • SPREJ PROTIV KOMARACA – Kada se vratite s plaže stavite sušiti kupaće, istuširate se i odlučite sjesti na terasu i uživati sa najbližima ili se ipak zaputite u šetnju gradom, nikako ne bi bilo dobro da se prije toga niste zaštitili sprejom protiv komaraca. Ove malene životinje vole biti dosadne i izazivati neugodan svrab. Pogotovo kada je  sparina, a vani se sunce već polagano spušta njima nema ništa draže nego krenuti na gozbu. Najbolje bi bilo da upotrijebite sprej protiv komaraca i barem koliko možete zaštitite se od neugodnog osjećaja svraba nakon što vas pikne maleni komarac.  U slučaju da ste zaboravili sprej kod kuće nemojte to zanemariti već se uputite do najbliže prodavaonice i potražite ga da ipak ne bi zažalili.
sprej protiv komaraca
Izvor: https://2rdnmg1qbg403gumla1v9i2h-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/3/2020/10/bugSpray-1160749026-770×553-1-650×428.jpg
  • OTVARAČ ZA VINO – Vrlo zanimljiva ideja za one koji vole uživati u ljetnom osvježenju uz piće. Ako negdje naiđete na domaćina koji prodaje svoje domaće vino, sigurno nećete ostati ravnodušni i proći. Nakon što kupite bocu ili dvije i zaputite se prema apartmanu, nemojte se dovesti u situaciju da vam fali glavna stvar koja vam je potrebna za otvaranje te čarolije okusa. Neće vam zauzeti puno mjesta jedan mali otvarač za vino za kojeg nikad ne znate kad će vam zatrebati.
otvarac za vino
Izvor: https://kapus.ru/assets/95556642.jpg
  • POPIS MJESTA KOJE ŽELITE POSJETITI – Pogotovo ako ste u određenom gradu prvi put bilo bi dobro da prije puta sastavite popis poznatijih lokacija u gradu i spremite ga negdje u džepić i nikako ga ne zaboravite izvaditi kad dođete u vaš odabrani ljetni gradić.
popis
Izvor: Unsplash/ Clay Banks

Ne zaboravite sve ove bitne stvari ponijeti sa sobom, odabrati lokaciju za ljetni odmor i rezervirati svoj boravak na PrivatniSmjestaj.hr!