Šetnja kroz Zadar: More, Sunce, Nezaboravni Pogledi i Smještaj

Šetnja kroz Zadar: More, Sunce, Nezaboravni Pogledi i Smještaj

Uske uličice, pregršt monumenata, plaže, obližnja otočja, brojna događanja i nezaobilazni romantični zalasci sunca, privlače posjetitelje u ovaj grad bogate povijesti, šarmantne dalmatinske atmosfere, destinaciju nezaboravnog odmora.

Itinerari su uvijek dobrodošli kako bi se maksimalno iskoristilo vrijeme za razgledavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti, kupanje, uživanje u gastronomskoj ponudi i noćnom životu, no veoma često je najbolji način da doživite ljepotu Zadra u tome da se prepustite. Prepustite šetnji zadarskim uskim ulicama, Kalelargom, uz obalu gdje se susreću dva najbolje prijatelja – more i sunce i tvore nezaboravna poglede na svitanja i zalaske. U ovom članku donosimo šetnje kroz Zadar, prirodnu ljepotu, kulturnu baštinu, ali i  mogućnosti smještaja.

Šetnja zadarskim ulicama
Izvor: Pixabay/ KdesignZV

SUNCE, PLAŽE I MORE

Ukoliko ljetujete u Zadru tada je jedna od prvih stvari koja će vas osvojiti sunce koje miluje Zadar i more koje ga grli.  Jadransko more u Zadarskom arhipelagu pruža tirkizne i tamnoplave blistave nijanse koje pozivaju posjetitelje na kupanje ili uživanje u pogledu na more. Zadar je poznat po svojim plažama poput Maestral, Kolovare, Borik, Podbriga, Fontane, Arbanasa i drugih plaža gdje posjetitelji Zadra mogu uživati u šljunčanim ili betonskim plažama. Šetnja uz obalu pruža nevjerojatne poglede na obližnje otoke, a posebno su romantični zalasci kada Sunce zapada iza otoka.

Šetnja kroz Zadar: More, Sunce, Nezaboravni Pogledi i Smještaj 1
Izvor: Pixabay/ Andreas Dressler

Posebna atrakcija Zadra su Morske orgulje, jedinstveni instalacija koja stvara zvukove dok valovi udaraju u obalu. Ovaj spoj umjetnosti i prirode dodatno obogaćuje iskustvo šetnje uz more. U večernjim satima, nebo nad Zadrom postaje obojano nijansama zalaska sunca, stvarajući romantičnu atmosferu koja osvaja srca posjetitelja pa je tako i sam Orson Welles rekao da su najljepši zalasci sunca baš oni u Zadru.

ŠETNJA KROZ STARI GRAD I ATRAKCIJE

Zadar je grad izuzetno bogate povijesti i kulture, a šetnja zadarskom starogradskom jezgrom pruža putovanje kroz različita povijesna razdoblja. Trgovi, palače, crkve, zidine i Foša neizostavni su dijelovi Zadra uz koje se trebaju prošetati svi oni koji ne žele propustiti upoznati se s kulturnom baštinom Zadra.

Kalelarga je glavna zadarska ulica, žila kucavica, subotnja špica, mjesto sastanaka, shoppinga ili jednostavno ključno mjesto šetnje. Snop uskih uličica, trgića i autentičnih restorana stvara neponovljivu atmosferu koja poziva posjetitelje u četvrt Varoš.

Tijekom šetnje Zadrom, zasigurno ćete zastati i razgledati pokoji muzej i galeriju, obići suvenirnice i mnogobrojne trgovine s rukotvorinama,  zastati i poslušati ulične svirače, a i sigurni smo da nećete moći odolijeti mirisima koji će do vas sezati iz lokalnih konoba i restorana.

Šetnja kroz Zadar: More, Sunce, Nezaboravni Pogledi i Smještaj 2
Izvor: Pexels/ DeLuca G

NEZABORAVNI POGLEDI

Iako Zadar obiluje jedinstvenim spomenicima koji datiraju iz različitih epoha, jedan od glavnih simbola Zadra tijekom posljednjeg desetljeća su upravo instalacije Pozdrav suncu je instalacija koja se sastoji od 300 staklenih ploča koje tijekom dana upijaju sunčevu energiju koja se potom pretvara u električnu energiju koja se u sumrak odražava u širokom spektru boja koje sjaje iz panela. U neposrednoj blizini nalaze se i Morske orgulje koje predstavljaju svojevrsne glazbene stepenice. Riječ je o 70-ak metara obale unutar koje je instalirano 35 cijevi različitih dužina koje u spoju s morskim valovima tvore jedinstvene morske simfonije. Tijekom zalaska, na rivi se mogu vidjeti mnogi turisti koji sjede na stepenicama Morskih orgulja, gledaju u zalazak ili se dive bojama Pozdrava suncu.

Šetnja kroz Zadar: More, Sunce, Nezaboravni Pogledi i Smještaj 3
Izvor: Pexels/ DeLuca G

SMJEŠTAJI U ZADRU

Zadar nudi mnogobrojne opcije smještaja koje zadovoljavaju različite ukuse i budžete. Najveće kapacitete imaju hoteli, dok su mladim turistima veoma dragi hosteli. Na području Zadra nalaze se i mnogi kampovi gdje možete noćiti u kamp kućicama, šatorima ili mobilnim kućicama. Od luksuznih kuća za odmor s pogledom na more do šarmantnih soba s doručkom na poluotoku, u starom dijelu grada, posjetitelji Zadra imaju širok spektar opcija smještaja za odabir.

Za one koji vole autentičnost dalmatinskih kamenih kućica, idealan izbor su privatni smještaji u u vidu kamenih vila, soba, studija ili kuća za odmor. Ponuda smještaja u Zadru je zaista raznolika, pa gosti prilikom rezerviranja smještaja mogu iskoristiti različite filtere kako bi rezervirali smještaj koji ispunjava sve njihve preferencije. Većina smještaja sadrži i balkon ili terasu s kojih se pružaju pogledi na more ili kulturne znamenitosti Zadra.

Ako imate smještaj koji želite iznajmiti, a pritom ne želite plaćati visoke provizije, naknade i čekati isplatu, tu je platforma Privatni Smještaj. Sve što trebate kako biste uspješno postavili oglase je: registrirati se, potom ispuniti osnovne informacije o oglašivaču, smještajnoj jedinici, pridodati barem 5 fotografija, opis, cijene i minimum broj noćenja, postotak avansa, otkaznu politiku te sinkronizirati raspoloživost s kalendarima ostalih platformi kako bi se smanjila mogućnost preklapanja rezervacija. Po pregledu oglasa, djelatnici PrivatniSmještaj.hr-a aktivirat će oglase te vas povratno obavijestiti. Ako imate dodatnih pitanja oko oglašavanja, obratite nam se na 01/4093-363 ili info@privatnismjestaj.hr.

Šetnja kroz Zadar pruža uživanje u jedinstvenom spoju prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti, suvremenih umjetničkih instalacija i veselog dalmatinskog duha. More, sunce, nezaboravni pogledi, hedonistička ponuda jela i pića te raznolika ponuda smještaja čine Zadar neodoljivom destinacijom za sve ljubitelje odmora na Jadranu. Bez obzira jeste li zaljubljenici u povijest i arhitekturu, ljubitelji prirode ili jednostavno tražite esenciju odmora uz more, Zadar nudi nešto za svakoga svog gosta. Sve ove čarolije čine šetnju kroz Zadar doživljajem koje će vam zauvijek ostati urezano u pamćenje.