ROMANTIČNI BIJEG U DRAMALJ - PRIVATNI SMJEŠTAJ ZA PAROVE S POGLEDOM NA MORE 1

ROMANTIČNI BIJEG U DRAMALJ – PRIVATNI SMJEŠTAJ ZA PAROVE S POGLEDOM NA MORE

Mjesto Dramalj nalazi se sjeverno od Crikvenice, udaljeno manje od 10 minuta vožnje automobilom, odnosno 4 kilometra do centra grada.

U blizini je i Rijeka, udaljena samo 28 kilometara, odnosno 30-ak minuta vožnje automobilom. Stari dio Dramlja uspinje se nad morem, pa izgleda veoma romantično iznad mora, ali i pogled iz Dramlja prema moru ostavlja bez daha.

Zbog romantičnosti i mira ne čudi da je Dramalj jedno od omiljenih izletišta za parove. Nalazi se na Kvarneru, stoga je blizu kopnenom dijelu Hrvatske, a zbog lokacije izvrsna je baza za posjećivati okolna mjesta. Ako se zaželite romantičnog bijega s boljom polovicom, savjetujemo da pronađete privatne smještaje s pogledom na more u Dramlju, a evo zašto biste svoje ljetovanje trebali provesti ovdje.

DRAMALJ JE MJESTO IZ RIMSKOG DOBA

Iako je danas Dramalj poznato turističko odredište Kvarnera, nekada je bilo malo pitomo ribarsko mjesto. Ne čudi što je danas postao omiljeno mjesto za odmor jer ima prekrasnu obalu, romantične uvale, bistro more i izvrsnu gastronomsku ponudu. Dramalj se spominje još od 6. i 7. stoljeća kad su u njemu bili Rimljani. Naziv dolazi od riječi „dram“ što označava staru grčku mjeru za težinu, a Hrvati su nazivu dodali nastavak „-alj“. Iz doba rimske vladavine u mjestu postoji staro prezime Domijan, od latinskog Domian, koje je danas najraširenije prezime među domicilnim stanovništvom. Smatra se da je ovo naselje nastalo iz toga što je služilo kao prenošićte i sklonište pomorcima i trgovcima. Jedno od naselja Dramlja je Kačjak, što dolazi od riječi „kača“ i znači zmija, a one su čest simbol crikveničke rivijere. Kajčak je atraktivni dio Dramlja koji se smjestio na poluotoku na kojem se nalazi turističko naselje, a ono je predivnom šetnicom uz more povezano s Crikvenicom. Dramalj svoj razvoj duguje vremenu kraja 19. stoljeća kada je prepoznat njegov izvrstan geografski smještaj, ugodna klima i ljepote što je pridonijelo razvoju turizma.

ROMANTIČNI BIJEG U DRAMALJ - PRIVATNI SMJEŠTAJ ZA PAROVE S POGLEDOM NA MORE 2
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/dramalj-web.jpg

KOJE SU PLAŽE NAJBOLJE ZA UŽIVANJE?

U Dramlju moguće je pronaći uređene plaže, posebno u centru mjesta, a nešto izvan mjesta nalaze se plaže koje omogućuju veću privatnost. Na već spomenutom poluotoku je naselje Dramlja Kajčak na kojem se nalazi istoimena plaža. Ova plaža je stjenovita i pješčana, a na njoj su dobrodošli i nudisti. Stoga, ova plaža idealan je izbor za odrasle koji vole nudističko kupanje i sunčanje. Uz cijeli poluotok može se pronaći više manjih plaža na kojima se može uživati i pronaći mjesto za baciti se u more. Osim nudističke plaže Kajčak na otoku, istog imena nešto sjevernije nalazi se uređena plaža sa šljunkom i brojnim sadržajima za djecu. Ako se dođe dovoljno rano, moguće je na plaži pronaći hlad. Također, postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki, ali ima mjesta i za spustiti ručnik. Plaža Vrtare možda je najidealni izbor za romantično proveden dan na plaži s partnerom jer na njoj nema puno ljudi. Plaža je kamena, ima male dijelove na kojima se može spustiti ručnik. Ova plaža omiljena je ljubiteljima mira, privatnosti i prirodnijih plaža. U centru mjesta nalazi se plaža Pazdehova koja osim kristalnog mora, ima i nekoliko ugostiteljskih objekata u kojima možete uživati. Dramalj plaža u centru je mjesta, na njoj je moguće iznajmiti suncobrane i ležaljke, ali i uživati u obližnjim barovima. Možda najpopularnija u blizini pripada pod Crikvenicu, ali veoma je blizu Dramlja, a to je Omorika, sa sitnim kamčićima, jednostavnim ulazom u more, tuševima, ležaljkama i suncobranima te nekoliko barova i restorana, a u blizini se može iznajmiti i jet ski.

ROMANTIČNI BIJEG U DRAMALJ - PRIVATNI SMJEŠTAJ ZA PAROVE S POGLEDOM NA MORE 3
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/plaza-omorika-dramalj.jpg

ROMANTIČNI RUČAK ILI VEČERA ZA DVOJE

Osim uživanja u povijesnim znamenitostima, odmaranja i druženja na romantičnim plažama, neizostavan dio odmora s partnerom ili partnericom svakako je odlazak na večeru ili ručak. U Dramlju možete pronaći restorane, bistroe i kafiće s romantičnim pogledom na more. U ponudi možete jesti jela od ribe i morskih plodova, a restorani brinu o tome da namirnice budu svježe. Osim morske hrane, ako se zaželite klasičnog roštilja, tjestenina ili pizza, možete pronaći i restorane s takvom ponudom. Ako ste slatkoljupci, nakon ručka možete probati neke od ukusnih kolača ili se osvježiti sladoledom u nekoj od dramaljskih slastičarnica.

ROMANTIČNI BIJEG U DRAMALJ - PRIVATNI SMJEŠTAJ ZA PAROVE S POGLEDOM NA MORE 4
Izvor: Unsplash/ Raissa Lara Lütolf

GDJE ODSJESTI U DRAMLJU?

Iako je Dramalj maleno mjesto na jadranskoj obali, idealno za romantični bijeg, u njemu možete naći raznolik izbor privatnih smještaja. Većina je smještaja koji se nude u Dramlju na našem portalu su s romantičnim pogledom na more, stoga ponekad na odmoru možete pripremiti romantičnu večeru s očaravajućim pogledom na balkonu apartmana. Dramalj je idealna lokacija ako želite istraživati Kvarner, ali i istočnu Istru jer je dobro prometno povezana, a opet se radi o malom mjestu na kojem ćete pronaći mir. Nakon što sada znate osnovne informacije o Dramlju, a znate gdje možete brzo i jednostavno rezervirati smještaje, ostaje samo uživanje u romantičnom odmoru uz šum mora i zagrljaje uz zalaske sunca.

ROMANTIČNI BIJEG U DRAMALJ - PRIVATNI SMJEŠTAJ ZA PAROVE S POGLEDOM NA MORE 5
Izvor: Unsplash/ Taisiia Shestopal

Ako tražite privatne smještaje u Hrvatskoj – apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor, možete ih brzo i jednostavno rezervirati na našem portalu.

Ako imate jedinicu privatnog smještaja koju želite iznajmiti, možete je besplatno oglasiti na našem portalu.