PROVEDITE ZABAVAN OBITELJSKI ODMOR U DALMACIJI 1

PROVEDITE ZABAVAN OBITELJSKI ODMOR U DALMACIJI

Ako ste u potrazi za pravim obiteljskim odmorom u Dalmaciji, izdvojili smo idealna mjesta i plaže ovog ljeta za vas i vašu djecu, kako bi iskusili nezaboravnu uživanciju, igru ali i odmor.

ZABAVNA MJESTA IDEALNA ZA OBITELJ S DJECOM

Za vaš dan za pamćenje sigurno će biti zaslužan Zipline u Omišu, savršena prilika da izađete iz komfor zone i probate nešto novo što ćete pamtiti. Iskusit ćete kako je visjeti na više od 100 metara iznad kanjona rijeke Cetine. Ako ste mislili da samo odrasli mogu na ovu avanturu, niste u pravu jer dobna granica je 9 godina, tako da i vaši malo mlađi mogu doživjeti ovo adrenalinsko iskustvo.

ZIPLINE U OMIŠU
Izvor: Unsplash/ Damir Spanic

Ako ste više zagrijani za cjelodnevnu zabavu posjetite Funpark Biograd i cijeli dan provedite skupa s najmlađima na zabavnim toboganima i bazenima. Dajte djeci da odaberu jednu od 3 tematske cjeline ovog zabavnog parka ( Svemir, Divlji zapad ili Gusarski grad) i pamtite ove nezaboravne osmjehe na licima vaših najdražih. Također pobrinuli su se i za odmor od silnog adrenalina te vam omogućili razne ugostiteljske objekte gdje se možete okrijepiti.

Big Blue vlak u Biogradu
Izvor: https://www.funparkbiograd.com/atrakcija/big-blue

U Biogradu na moru vas neće ništa manje oduševiti i poznata plaža Dražica koja se nalazi uz gustu borovu šumu i idealna je za djecu zbog sitnog šljunka na cijeloj plaži i naravno sadržaja za djecu kao što su autići, trampolini, tobogani.

plaža Dražica
Izvor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/plaza-drazica

Zatim, Šibenik kao idealna obiteljska destinacija definitivno je zbog međunarodnog dječjeg festivala koji se održava u srpnju, kao i brojne plaže na kojima djeca zaista uživaju. Neke od njih su plaža Banj koja je idealna za najmanje zbog raznih sadržaja za djecu ali i sportskih aktivnosti za malo veće. Također s nje se pruža pogled na staru gradsku jezgru što je zasigurno jedinstvena pojava. Tu je i Solaris Beach Resort ona je na glasu kao najbolja pješčana plaža na Jadranu.

Samo 8 km od centra Šibenika možete posjetiti i Sokolarski centar gdje će sigurno cijela vaša obitelj uživati u upoznavanju ovih nebeskih lovaca. Ovo je jedini ovakav centar u Hrvatskoj gdje možete vidjeti razne ptice grabežljivice.

Neizostavna Brela također mogu ući u krug najboljih destinacija za obitelji kao i cijela Makarska rivijera, naime u Brelima se nalazi jedna od najljepših šljunčanih plaža svijeta a to je plaža Punta Rata koju je čak i američki časopis Forbes uvrstio na popis 10 najljepših plaža svijeta u 2015. godini.

BRELA PUNTA RATA
Izvor: https://croatia.hr/en-GB/experiences/beaches/punta-rata-beach

IDEALNE PLAŽE ZA SVE UZRASTE

Na otoku Korčuli i mjestašcu Lumbarda nalazi se prekrasna pješčana plaža u uvali na južnoj strani otoka zvana Vela Pržina. Dok djeca uživaju u moru i igraju se s pijeskom u plićaku, malo stariji mogu uživati u hladu s pogledom na Lastovo. Uvijek je poželjno i zajedničko druženje uz picigin u plićaku ili vožnja na banani.

Zatim, plaža stvorena za dječje nožice zbog pijeska u plićaku smještena je uz autokamp Trstenicu u Orebiću na poluotoku Pelješcu. Kroz cijelu plažu proteže se hladovina za koju su zaslužni borovi, a bliže moru su uvijek dostupne ležaljke za one koji se obožavaju sunčati. Plaža nudi i razne sportske sadržaje za cijelu obitelj, a nije ni loše što se u blizini plaže nalazi trgovina.

OREBIĆ
izvor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/plaza-trstenica

Naravno ne smijemo zaboraviti spomenuti i Kraljičinu plažu u Ninu pokraj Zadra, prekrasnu pješčanu plažu s kilometrima plićaka, ljekovitim blatom koje će zasigurno biti zanimljivo roditeljima a i djeci jer se to ne viđa baš svugdje. Uz plažu se nalazi i borova šumica pa je tako dostupan i prirodni hlad idealan za odmor dok se djeca igraju u pijesku.

Dugi otok nam također nudi jednu prekrasnu plažu na svom sjeveru pod slatkim nazivom Sakarun gdje ćete se oduševiti 800 metara dugim plićakom. Starije će oduševiti dva lokala s pićem gdje će se moći osvježiti dok pogledom hvataju svoje mališane dok se igraju na plaži.

Sakarun Dugi otok
Izvor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/plaza-sakarun

Ako Vam primamljivo zvuče ova mjesta kao savršen odmor za obitelj, potražite svoj smještaj u jednom od dijelova prekrasne Dalmacije na PrivatniSmjestaj.hr!