PREKRASNE PLAŽE RAPCA 1

PREKRASNE PLAŽE RAPCA

Ljeto je na izmaku, ali nije na odmet prisjetiti se koje su to prekrasne plaže Rapca kako bismo uhvatili zadnje dane rujna za uživanje u njima ili kako bismo već se veselili sljedećoj godini kupanja i uživanja na moru.

Ovo prekrasno mjestašce nalazi se u Istri i privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta. Nalazi se samo tri kilometra udaljeno od Labina, a povezuje ih i Sentonina staza koja je ime dobila po božici Sentoni koja je zaštitnica putnika. Staza se proteže od starog dijela grada Labina, a prema Rapcu se spustite Alejom velikana kroz veliku borovu šumu, stoga je ovaj dio Istre idealan za sve ljubitelje prirode. Ipak, iako bi se dugo moglo predstavljati koje sve povijesne i prirodne značaje ima Rabac, željni ljeta, odlučili smo se prisjetiti koje su to najljepše plaže Rapca i okolice.

PLAŽA SV. ANDREA

Ova plaža omiljena je ljubiteljima sunčanja jer ima uređene platoe na kojima možete prostrti ručnik, leći udobno i uživati na suncu. Inače, plaža je većinom stjenovita i šljunčana, no postoje i pješčani dijelovi. Ulaz u more je postepen i plitak, stoga je plaža idealna i za obitelji s djecom koja se mogu sigurno igrati u plićaku. Sv. Andrea nalazi se u blizini šetnice Lungomare, omiljene promenade u Rapcu. Pored plaže nalazi se i prirodna borova hladovina, ali i ako više volite sunčanje, moći ćete uživati u mirisima borove šume. Na plaži mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani. Plaža je uređena, a more je često tirkizno plave boje. Svakih 300-injak metara nalaze se tuševi i kabine za presvlačenje. Ako ožednite, na plaži se nalaze beach barovi u kojima možete uživati u koktelima i ledenoj kavi. Ako se nakon opuštanja zaželite aktivnosti osim plivanja, iskušajte se u nekom od sportova na vodi.

PREKRASNE PLAŽE RAPCA 2
Izvor: https://www.istra.hr/public/uploads/photos/articles/plaza_rabac_standrea.jpg

PLAŽA MASLINICA

Plažu Maslinica prepoznat ćete izdaleka po bijelom šljunku koji kao da šljašti na ljetnom suncu. Duga čak 500 metara plaža ima sadržaje za sve, stoga vam ništa neće faliti i neće vam biti dosadno ako cijeli dan provedete ovdje. Na plaži mogu se iznajmiti suncobrani i ležaljke, kupiti namirnice i oprema za more, koristiti tuševe i kabine za presvlačenje, a dostupan je i WC. Ova plaža je prilagođena osobama s invaliditetom jer postoji rampa pomoću koje se moze ući u more. U blizini plaže nalaze se beach barovi, restorani i snack bar, stoga nećete ostati gladni i žedni.

PREKRASNE PLAŽE RAPCA 3
Izvor: https://www.labin.com/vijesti/rabacka-plaza-maslinica-najplaza-jadrana-4673

PLAŽA GIRANDELLA

Girandella posebna je po tome što nudi čak tri različite podloge na svojoj dužini – možete birati između šljunčanog dijela, stijenovitog dijela i betonskog dijela s pločama. Plaža se nalazi nešto sjevernije od Rapca blizu turističkog naselja Girandella gdje se u blizini nalazi i istomeni parking. Nedaleko od nje nalazi se i nudistički dio obale. Girandella vam omogućuje da uživate u čistom moru, iznajmite suncobrane i ležaljke, okrijepite se u obližnjim ugostiteljskim objektima, ali možda najzanimljivije – nudi različite sportove na vodi. Posebno su popularni skijanje na vodi i vožnja na banani, a potom slijedi ronjenje. Ako ste više sportski tip koji voli kopno, možete se okušati na plaži u nekom od sportova s loptom.

PREKRASNE PLAŽE RAPCA 4
Izvor: https://www.istra.hr/public/uploads/photos/articles/1531224816_4330.jpg

PLAŽA RAVNI

Oko pola sata vožnje udaljena od Rapca plaža je Ravni koja se nalazi pored istoimenog mjestašca. Budući da se plaža nalazi kod manjeg mjesta, zagarantiran vam je mir i odmor uz šum valova. Na plaži se nalaze šljunčani, kameni i betonski dijelovi, a more je izrazito čisto i prekrasne plave boje. S plaže se vidi otok Cres i brojni trajekti koji prometuju na relaciji Rabac – Cres. Ova plaža omiljena je onima koji vole roniti jer je more nedaleko od obale duboko i bistro, stoga se jako dobro vidi bogato morsko dno Jadranskog mora. Pored plaže je veliko parkiralište, stoga ako odsjedate u Rapcu i automobilom želite doći do ove plaže, to neće biti problem. Uz plažu su mali bar i kafić.

PREKRASNE PLAŽE RAPCA 5
Izvor: Unsplash/ david henrichs

PLAŽA LANTERNA

Između plaža Sveti Andrija i Girandella smjestila se još jedna plaža kombiniranih podloga. Radi se o šljunčanoj i stjenovitoj plaži Lanterna koja se nalazi uz istoimeno turističko naselje. Ova plaža omiljena je među obiteljima s djecom jer ima jednostavan i postepen prilaz u more, stoga se djeca mogu igrati u plićaku, a možda i naučiti svoje prve plivačke pokrete, dok oni željni plivanja dalje od obale isto mogu iskustiti samo kada “prošeću” malo dublje u more. U blizini plaže nalazi se i igralište, pa kada djeci dosade sati igre u morskom plićaku, mogu uživati na igralištu. Za okrijepu nakon odmaranja na plaži u blizini se nalaze brojni restorani koji nude čak istarske specijalitete, dakle, boravak na plaži biva još bogatijim. Plaža nudi sadržaje iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, javne WC-e, kabine za plesvlačenje i tuševe.

PREKRASNE PLAŽE RAPCA 6
Izvor: https://www.istra.hr/uploads/imgcache/article-medium/articles/sl_071811133123.jpg

Ako želite boraviti u Rapcu, Istri ili bilo gdje u Hrvatskoj, svoju idealnu jedinicu privatnog smještaja – apartman, studio apartman, sobu ili kuću za odmor potražite na našem portalu.

Ako iznajmujete jedinicu privatnog smještaja u Hrvatskoj, možete je besplatno oglasiti na našem portalu.