Plaže i uvale u okolici Opatije

PLAŽE I UVALE U OKOLICI OPATIJE

Opatija je drago odredište svima onima koji imaju potrebu biti uz more u svako godišnje doba. Lungomare je omiljena šetnica, a koje su omiljene plaže i uvale u Opatiji i okolici, saznajte u nastavku.

Dječje, obiteljske, plaže za pse, hotelske, obala Opatije je pretežno kamenita uz šljunčane uvalice. No, ono što plaže na području Opatije čini tako privlačnima je pogled s obale koji se pruža na Rijeku i Kvarner, a plivajući prema obali moći ćete uživati u pogledu na slikovitu Opatiju, njene vile, borove, ali i Učku koja se izdiže iznad grada.

PLAŽE U OPATIJI

Po mnogima najatraktivnija plaža je Angiolina koja je izgrađena na mjestu na kojemu se nalazila nekadašnja kuća te je još 1884. preuređena u prvu javnu kupališnu građevinu, no ista je već 1989. izgorjela uslijed požara. Drveno pročelje i dvoetažni objekt niknuli su ponovno 2017. godine na površini od 1500m2, a u sklopu njih se nalazi i bar te noćni klub, restoran, brijačnica, tatoo studio te pop-up dućan. Na plaži je moguće unajmiti ležaljke te suncobrane.

PLAŽE I UVALE U OKOLICI OPATIJE 1
Izvor: https://www.visitopatija.com/plaza-angiolina-opatija-p493

Svakako najposjećenija plaža u Opatiji je Slatina. Riječ je o betonsko – pješčanoj plaži na kojoj je također moguće unajmiti ležaljke i suncobrane, sadrži zabavno – sportske sadržaje, a u neposrednoj blizini okrjepu možete pronaći u obližnjim kafićima i restoranima.

Zbog šljunka, ali i zabavnih sadržaja kao što su igralište, tobogan kojim se moguće spustiti u vodu, pedaline, trampolin, ali i slastičarnice gdje će mališani moći uživati u svom omiljenom ljetnom osvježenju – sladoledu, plaža Tomaševac omiljena je dječja plaža u Opatiji.

Svi oni koji preferiraju manje, intimnije plaže na kojima mogu pronaći ponešto hlada, tu je opatijska plaža Škrbići. Riječ je o betonsko – šljunčanoj plaži na kojoj se nalazi i malo igralište, no imajte na umu da se u more ulazi stepeništem pa je time plaža pogodnija za stariju djecu.

Plaža Škrbići u Opatiji
Izvor: https://www.visitopatija.com/plaza-skrbici-p533

Želite li svoj dan na plaži provesti uz dašak luksuza, za vas su plaža Savoy te Royal Opatija. Na ovim plažama možete unajmiti ležaljku, suncobran, pa čak i ležaj s baldahinom, a osim u moru, osvježiti se možete uz limunadu ili omiljeni ljetni koktel.

PLAŽE U OKOLICI OPATIJE

Prilikom odlaska na ljetovanje sa psom, ostanak psa u apartmanu dok se vi kupate zasigurno nije vaša omiljena opcija. Tijekom boravka u Opatiji nećete trebati brinuti gdje sa svojim omiljenim krznenim prijateljem. Prošećete li se šetnicom Lungomare u smjeru Ičića naići ćete na plažu kameno – šljunčanu plažu za pse koja je opremljena svim popratnim sadržajem, pa čak i tušem za pse, a ono najvažnije – plaža je omeđena tako da nećete trebati brinuti hoće li vaši ljubimci odšetati u neželjenom smjeru.

Plaža za pse u okolici Opatije
Izvor: https://www.visitopatija.com/plaza-za-pse-p535

Malo izvan Opatije smjestila se slikovita šljunčana uvala Lipovica. Riječ je o plaži s koje se pogled pruža na Kvarner, a u neposrednoj blizini smještene su raskošne austrougarske vile. Dobra vijest za one koji će ovu plažu posjetiti s djecom je ta da se u hladu nalazi dječje igralište.

Još jedna šljunčana plaža nalazi se u slikovitom, nekada ribarskom mjestu i luci – Volovsko. Plaža Črnikovica je idealna za obitelji s djecom jer je u određenom dijelu more zaista veoma plitko, a na određenim dijelovima plaža je pješčana. Na plaži se nalaze tuševi, sanitarni čvor, a u blizini i ugostiteljski objekti. Jedini problem ove plaže je pomanjkanje hlada pa ne zaboravite ponijeti suncobrane ili ih unajmite na samoj plaži.

Mnogima najdraža plaža u okolici Opatije je plaža u Ičićima. Riječ je o šljunčanoj plaži s betonskim elementima na kojoj je moguće unajmiti suncobran i ležaljku, a na plaži se nalazi i dodatni zabavno – sportski sadržaja kao što su gumeni poligon na vodi, tobogan, pedaline, kajaci, te trgovinica s potrepštinama za more (ukoliko ste zaboravili svoj luftić ili masku za ronjenje). Plaža je duga 700-njak metara, a o visokoj kakvoći plaže svjedoči i plava zastava. U blizini plaže su i ugostiteljski objekti.

Šljunčana plaža Medveja posebno je draga mladima koji nakon cjelodnevnog kupanja ili hedonističkog odmaranja na ležaljkama s baldahinima zabavu nastavljaju na Medveji uz after – beach partyje. Ovu plažu obgrljuje gusta borova šuma.

Plaža Medveja u okolici Opatije

Produžite li iz Opatije do Lovrana, naići ćete na šljunčano – pješčano – betonske plaže oko kojih se uzdižu zeleni brežuljci, a svi ljubitelji hlada doći će ovdje na svoje jer je se uzduž lovranskih plaža nalazi gusta borova šuma. Određene plaže sadrže i plavu zastavu čime biste trebali biti sigurni da je more visoke kvalitete, da se na plaži nalazi spasilac, ali i da plaže sadrže popratnu infrastrukturu. Najpoznatije lovranske plaže su gradska plaža Kvarner, Peharovo te Cipera.

Jedna od najpoznatijih šljunčanih plaža Kvarnera i Istre je svakako plaža u Mošćeničkoj Dragi – Sipar, a nakon plaže Sv. Ivan tu je i plaža za ljubitelje nudizma – Senjavac.

Iako je Opatija mnogima prvenstveno top destinacija jednodnevnih ili vikend izleta, mnoge šljunčane plaže pravi su dokaz da je u Opatiji i okolici Opatije vrijedno provesti i cijelo ljetovanje. Posjedujete li apartmane, sobe ili kuće za odmor na području Opatije, osigurajte si rezervacije oglašavanjem na specijaliziranom portalu PrivatniSmještaj.hr.