Najljepša jezera za vikend odmor s obitelji

NAJLJEPŠA JEZERA ZA VIKEND ODMOR S OBITELJI

Osim ljepote mora Hrvatska vam nudi i fantastičan odmor s obitelji i na mnogim jezerima koja obogaćuju Lijepu našu. Donosimo vam neke od jezera na kojima možete provesti prekrasan vikend s obitelji.

BAĆINSKA JEZERA

Ova jezera nalaze se nedaleko od ploča, a oduševit će vas već samim pogledom na njih s magistrale. Ljudi ih poznaju i kao Teutini biseri jer ih je ilirska kraljica obožavala i tamo imala i svoj dvorac. Sama Baćinska jezera sastoje se od 7 jezera, a njih 6 spojeno je uskim prolazima. Odmor s obitelji na tim jezerima mogao bi biti odličan vikend izlet jer sam tamo nude kajakarenje i biciklizam, a vrlo zanimljivo iskustvo za cijelu obitelj moglo bi biti kampiranje kao neko novo iskustvo koje će vam uvijek ostati u sjećanju. Također napravljena je i biciklistička staza oko jezera pa je sigurno dobra ideja opremiti vas i djecu s biciklima i napraviti zabavni aktivni vikend. Za one koji vole tradicionalni doživljaj i ljubitelji su pasivnijeg odmora tu je i izlet u tradicionalnim lađama kojima su se mještani nekada davno vozili po Neretvi, a čiji dizajn potječe iz doba kneza Domagoja.

VRANSKO JEZERO

Posjet najvećem prirodnom jezeru u Hrvatskoj zasigurno je super ideja za vikend odmor s obitelji. Ova divota od jezera odvojena je od mora vapnenačkim grebenom, a glasi kao najveće i najvrijednije močvarno područje na Mediteranu. Mnoge ugrožene životinjske vrste našle su utočište baš ovdje u okolini Vranskog jezera. Također ovdje se nalazi i kamp koji je savršen za odmor, ali i za zabavu s obitelji. Tamo su dostupne razne aktivnosti kao što su biciklizam, ribolov, hodanje i razni sportovi na vodi kao na primjer veslanje, jedrenje, plivanje te sportovi na kopnu, boćanje, stolni tenis, košarka, odbojka. Ma pravi mali raj za cijelu obitelj. Oni koji vole životinjski svijet ovdje će uživati kao nikad jer se tu zaista mogu pronaći razne vrste ptica, možda i one koje nikada niste vidjeli. Ovo je također odlično mjesto za ribolovce jer ovdje ima i slatkovodnih i morskih riba te je ovo bez sumnje jako zanimljiva atrakcija onima koji se bave ribolovom.

LOKVARSKO JEZERO

U idili Gorskog kotara nalazi se Lokvarsko jezero. To je umjetno jezero nastalo izgradnjom brane na rijeci Lokvarki prije više od 60 godina. Na nekadašnjoj zelenoj površini sada je zeleno-plavo jezero. Lokvarsko jezero smješteno je u idili crnogorične šume. Lokvarsko jezero i njegova okolina omiljeno je odredište ljubitelja sporta, rekreacije i samog odmora u prirodi. Posjetitelji Lokvarskog jezera su u mogućnosti i ploviti putevima potopljene Lujizijane i upoznati predivan krajolik razne uvale, vidjeti predivne planinske ljepote te upoznati životinjski i biljni svijet. Također Lokvarsko jezero prepuno je raznih vrsta riba te je omiljeno odredište za ribiče. Zanimljivo je da je baš u Lokvarskom jezeru 1973. ulovljena najveća pastrva na svijetu. Ovo je savršeno mjesto za odmor sa obitelji jer se ovdje možete beskonačno družiti i zabavljati sa svojim najdražima.

PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera najpoznatija su jezera u Hrvatskoj te najomiljenije odredište posjetitelja Hrvatske ali i onih iz cijelog svijeta. Plitvička jezera najstariji je i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, a 1979. godine uvrštena su UNESCO-v popis svjetske baštine. Smještena su između izvanredne dvije planine Male Kapele i Ličke Plješivice. Jezera su savršeno uklopljena u šumski ambijent na visokoj nadmorskoj visini. Postavljene su stazice te se mogu obići sva jezera i uživati u prekrasnom ambijentu prekrasnog krajolika. Ovo je savršeno mjesto za odmor s obitelji jer ćete i vi i vaši najmlađi zauvijek pamtiti ove poglede na predivne slapove i jezera. Izlet na plitvička jezera će vas očarati i u ljetnim i u zimskim mjesecima. U zimi će vas očarati snježni ambijent sa svih strana, a na ljeto će vas šuma i ova kristalno čista jezera zasigurno rashladiti u vruće ljetne mjesece.

PLITVIČKA JEZERA
Izvor: Unsplash/ Ante Hamersmit

Ako želite zauvijek pamtiti prekrasne trenutke sa obitelji i stvoriti predivne uspomene u ovoj prekrasnoj okolini jezera, rezervirajte svoj boravak u blizini mjesta na kojim se nalaze ove ljepote na PrivatniSmjestaj.hr!