Najbolje marine u Hrvatskoj

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU

Hrvatska je mala mediteranska zemlja s jednim od najljepših mora s plavim dubinama i uvalama, plažama, povijesnim gradovima pod UNESCO-vom zaštitom.

Zbog otočja koja se protežu uz cijelu obalu more je dobro zaštićeno. Jedrenje u Hrvatskoj je definitivno jedna od stvari koje treba iskusiti barem jednom u životu, jer Jadransko more je jedno od najizoliranijih i najljepših na Mediteranu.

Hrvatska ima preko 50 marina od Umaga do Dubrovnika. Većina se nalazi u većim gradovima, dok su neke smještene u zaštićenim uvalama, u blizini kulturnih i prirodnih znamenitosti.

Trenutačno sve više hrvatskih marina nagrađene su plavom zastavom, međunarodnom ekološkom nagradom za očuvanje prirode i okoliša..

Zavirite s nama u naš top odabir marina uzduž Jadrana

Marina Kremik

Marina Kremik smještena je u neposrednoj blizini turističkog mjesta Primoštena, gotovo u samom centru Jadrana, a za nautičare je otvorena od 1983. godine. Marina zadovoljava kriterije zaštite okoliša te od 2003. kada je marina u potpunosti obnovljena dobiva plavu zastavu od strane FEE (Foudation for Enviromental Education) kao potvrdu da marina zadovoljava kriterije očuvanja okoliša. Marina se nalazi u uvali okružena vinogradima Babić duboko uvučena u kopno što je čini jednom od najzaštićenijih marina na Jadranu.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 1
Izvor: https://marinakremik-adriatiq.com/hr

Marina Frapa, Rogoznica

Marina Frapa najljepša je marina na Jadrana. Petnaest puta nagrađena kao najbolja velika Hrvatska marina. Smještena je u Rogoznici, između Šibenika i Splita, u uvali Soline, te je zaštićena sa svih strana. Godinama je nagrađivana plavom zastavom zbog velike brige o zaštiti okoliša. Jedna je od najopremljenijih marina Jadrana. Godine 2021. Marina Frapa osvojila je Zlatno sidro Nautičke patrole.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 2
Izvor: https://www.marinafrapa.hr/rogoznica/galerija/emodule/1418/egallery/6

Marina Trogir

ACI marina Trogir smještena je na sjevernoj strani otoka Čiova, nasuprot gradske jezgre Trogira, od koje je odvojena kanalom ne širim od stotinjak metara. Godine 2017. ACI marina Trogir nagrađena je Priznanjem za 3. mjesto u kategoriji najbolja mala marina na Jadranu.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 3
Izvor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/nautika/marina-trogir

ACI Split

ACI marina Split smještena je u gradskoj luci, sjeverno od poluotoka Sustipan. Dugačak valobran marine pruža zaštitu od mora i južnih vjetrova. Iz marine vidljiv je predivan pogled na Dioklecijanovu palaču, najbolje očuvanu palaču na svijetu. Otvorena je tokom cijele godine, opremljena s priključcima za struju i vodu. Zadovoljava najstrože mjere čistoće vode i okoliša Europske plave zastave.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 4
Izvor: https://aci-marinas.com/hr/marina/aci-split/

Marina Mandalina

Marin Mandalina jedina je hrvatska marina za prihvat megajahti te prepoznata od strane londonskog The Yacht Harbour Association. Marina se nalazi u Šibeniku u blizini kanala Sv. Ante i jedna je od najmirnijih marina na Jadranu.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 5
Izvor: https://www.d-marin.com/hr/marine/mandalina/

Marina Kornati

Marina Kornati vodeća je nautička destinacija na Jadranu koja zahvaljujući infrastrukturi Ilirije d.d. (hotelski smještaj, ugostiteljska ponuda, itd.) organizira jesenski nautički sajam Biograd Boat Show, a ujedno je i marina s najbogatijim međunarodnim jedriličarskim kalendarom. Osim vlastitog servisa i restorana s konobom, u sklopu marine djeluje i oko trideset vanjskih tvrtki što osigurava pružanje vrhunske usluge svim gostima.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 6
Izvor: https://croatia.hr/en-GB/experiences/nautical/marina-kornati

Marina Punat

Marina Punat je najstarija marina u Hrvatskoj, osnovana 1964. godine smještena na otoku Krku u Puntu. Marina Punat dobitnica je mnogih priznanja kao i nagrada za najbolju hrvatsku marinu.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 7
Izvor: https://www.marina-punat.hr/

Olive Island Marina

Olive Island mala obiteljska marina koja se nalazi u mjestu Sutomašica na istočnoj strani otoka Ugljana u Sjevernoj Dalmaciji.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 8
Izvor: https://oliveisland-marina.eu/hr/

D-Marin Dalmacija

D-Marin Dalmacija smještena je u središtu hrvatske obale sedam kilometara od Zadra kao najveća marina u Hrvatskoj. D-Marin Dalmacija nositelj je plave zastave od 2000. godine.

NAJBOLJE MARINE NA JADRANU 9
Izvor: https://www.d-marin.com/en/marinas/dalmacija/

Službeno sezona počinje u travnju, a završava u listopadu te je pravo vrijeme za odmor u malo drugačijem stilu. Plovidba jadranskim morem bez velikih gužvi i netaknute prirode sigurno će imati pozitivan utjecaj na psihofizičko zdravlje. Uz fleksibilnost ovakvog odmora možete odabrati lokacije koje Vam najbolje odgovaraju, a poželite li odmoriti na kopnu, smještaj potražite na portalu PrivatniSmjestaj.hr.