najbolja mjesta na kontinentu za dvoje

NAJBOLJA MJESTA NA KONTINENTU ZA PUTOVANJA U DVOJE

Ako tražite savršen odmor za dvoje, uvijek ga možete potražiti i u kontinentalnom dijelu Lijepe naše, osim Jadrana i ovaj dio Hrvatske nudi razne aktivnosti za parove koje vas neće razočarati.

ILOČKI PODRUMI

Za parove vinoljupce izlet u Ilok bio bi savršen odabir.Za one koji vole uživati u vinima, istražiti nešto novo i ostvariti uspomene u prekrasnom krajoliku ovo je odlično mjesto za odmor. Turističko naselje Stari Podrum smjestilo se na krajnjem istoku Hrvatske te ga krase 2 vinska podruma koja su raj za one koji žele saznati više o povijesti poznatih Iločkih podruma i njihovim vinima. Mnogo je parova koji vole ovakva mjesta i čisto uživanje u pijuckanju dobrog vina i kušanju domaćih proizvoda Slavonije. Ovi podrumi krase ovaj kraj još iz 15. i 17. stoljeća, prikazuju dugu tradiciju proizvodnje vina. U posebnom ambijentu nekadašnje vinarije smješten je i restoran „Vinski Podrum“ koji će vas oduševiti dobro gastro ponudom uz čašu-dvije dobrog iločkog vina. To bi sigurno bilo dobro mjesto za romantičnu večeru u dvoje.

POSEBNOST ĐAKOVA

Ako ste ipak par koji više voli vidjeti ljepote manjih gradova i veseli vas upoznavanje novih stvari koje inače ne viđate svaki dan posjet Đakovu pravi je izbor za vas. Posjet ovom prekrasnom gradiću u Slavoniji pasao bi i mlađim i starijim parovima, tamo uz minimalno gužve možete sjesti popiti kavu na trgu, prošetati se do katedrale svetog Petra koja je pravi biser Slavonije. Ona je ubraja u najmlađe katedrale u Hrvatskoj. Njen izgled izvana i iznutra ostavit će vas bez daha. No, to nije jedina stvar koja će vas očarati u Đakovu. Svakako posjeta državnoj ergeli lipicanaca je neizostavna postaja za one koji su tamo. Ergela je osnovana 1506. zbog čega se ubraja u najstarije ergele u Europi. Lipicance su počeli uzgajati u 19. stoljeću, a danas se ergela dijeli čak na 2 lokacije u samom Đakovu blizu centra, a druga u Ivandvoru u blizini grada. U pastuharni se nalaze veliki, snažni i moćni pastusi koji će vas svojom gracioznosti ostaviti bez teksta, oni prolaze dresuru i obuku za konjičke sportove i slične manifestacije. Zato posjetite najpoznatiju državnu ergelu u paru i uživajte u ljepotama životinja, ali i samog grada. Vi i vaša polovica odmorite dušu i tijelo u čarima Slavonije.

SAMOBORSKO GORJE

Za one parove koji više vole aktivnije odmore i planinarenje, savršeno je da svoj vikend provedete na planinarenju po brojnim stazama Samoborskog gorja. Samobor ne zovu bez razloga kolijevkom hrvatskog planinarstva. On je jedan od rijetkih gradova u kojem planinarska staza počinje na samom trgu. Ako nakon izleta u planine poželite odmor za sebe i vašu polovicu popijte kavicu na glavnom Samoborskom trgu, utažiti glad u nekom od restorana i zasladiti se uz Samoborsku kremšnitu. Istražite brojne staze i planinarske putove i uživajte u ovoj fantastičnoj aktivnosti u dvoje.

KOPAČKI RIT

Naravno, uvijek postoje i one vrste parova koje više privlači odmor i šetnja kroz prirodu. Za takve zaljubljenike u zelenilo i životinjski svijet savršen bi bio izlet u Kopački rit. Smješten je u Baranji, Osječko-baranjskoj županiji. Kopački rit dom je tisućama vrsta životinja i biljaka. Mnogi ga zovu i ptičjim rajem, jer ipak Kopački rit je ogromno sklonište brojnim pticama, a tamo se svake godine gnijezdi oko 140 vrsta ptica. Ovo mjesto ukrasio je Dunav koji je podijelio svoju snagu sa barama, jezerima i ritovima. Predivno mjesto za prošetati se u paru stazicama ovog lijepog mjesta. Ovo zanimljivo mjesto krasi i kompleks dvoraca Tikveš. Naime, unutar šuma smješten je dvorac Tikveš, kapelica, novi dvorac s aneksom i prateći objekt u kojem možete sjesti i odmoriti od šetnje te nešto kvalitetno pojesti i popiti. Zato ljubitelji prirode zaputite se prema Baranji i zauvijek pamtite izlet u zelenilu i ljepotama Kopačkog rita.

VELIKI TABOR

Za parove koje više zanima povijest i zanimljivosti vezane za gradove spomenike i skulpture, sigurno će zadiviti dvorac Veliki Tabor. Veliki Tabor smješten je u Hrvatskom Zagorju, a nastao je tijekom 15. i 16. stoljeća, danas je obnovljen i otvoren za sve posjetitelje. Unutar njega napravljen je muzej i suvenirnica, tako da sve ljubitelje tematike legendi ovo će jako zanimati. Predivno i zanimljivo je to što je Veliki Tabor smješten na 300 metara visokom brijegu te se iz njega pruža nezaboravan pogled na dolinu i gorja. Zato uzmite svoju polovicu za ruku i zaputite se u prekrasno Hrvatsko Zagorje i istražite povijest dvorca i samog grada.

Ako ste zainteresirani za izlet u dvoje u kontinentalnoj Hrvatskoj rezervirajte svoj boravak na nekim od ovih mjesta na PrivatniSmjestaj.hr!