MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA

Kada sam poželjela ljetovati u predsezoni sa svojom obitelji, htjela sam pronaći privatni smještaj na hrvatskoj obali na jednostavan i brz način.

Već neko vrijeme pratim društvene mreže portala PrivatniSmještaj.hr na Instagramu i Facebooku, pa sam odlučila vidjeti kako izgleda rezervacija kod njih i na kraju se oduševila!

JEDNOSTAVN IZGLED

Početna stranica portala izgledala mi je oku ugodno, ali nisam imala nikakvih problema prilikom snalaženja, što obično imam na stranicama koje prvi put posjećujem. Upisala sam da želim putovati na Korčulu, datum kad mi je godišnji i broj članova moje obitelji. Među apartmanima odmah sam zapazila dva koja su mi se istakla izgledom, pa sam primijetila u desnom kutu oglasa da mogu stisnuti zvjezdicu, što mi nije dopuštalo i javilo mi je da se moram registrirati. Budući da znam da sam neodlučna, registrirala sam se kako bi mogla označavati apartmane koji mi se sviđaju i suziti si izbor.

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA 1
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

REGISTRACIJA

Baš ne volim kad je registracija spora i moram izmišljati lozinku za sve gdje se registriram, ali na Privatnom smještaju nisam imala taj problem. Kada sam u desnom uglu kliknula na ikonicu čovječuljka, pa na registracija pokazalo mi je da se mogu registrirati putem Facebooka, Google računa i samostalno da mogu upisati e-mail i lozinku. Odlučila sam se za registraciju putem Facebooka jer su potrebna samo dva klika!

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA 2
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

ODABIR DVA SMJEŠTAJA

Kad sam se registrirala, mogla sam označavati apartmane koji mi se sviđaju što mi je olakšalo odabir. Ipak, odabir je bio težak jer su svi apartmani imali nešto što mi se sviđa, a cijene su bile povoljne. Posebno mi se svidjelo što s desne strane ekrana nakon što se pretraže apartmani vidi se karta tog mjesta i raspored apartmana. Tako sam si lakše odabrala najdraži apartman jer mi je jako važno da je što bliže obali kako bismo lakše teglili stvari do plaže i da ne bismo morali na plažu automobilom. Ipak, vidjela sam da imaju i opciju Pretraži dok pomičem kartu, pa mi je izlistalo smještaje gdje god bih pregledavala kartu, i kad se umanji karta na minus, mogla sam vidjeti smještaje u cijeloj Hrvatskoj za period koji sam odabrala i za broj gostiju koji želim. Tako putem karte sam pronašla smještaj u Opatiji koji mi se iznimno svidio, a zbog povoljnih cijena odlučila sam da ću tjedan dana ljetovanja u Opatiji otići u svibnju, a u kolovozu ću provesti tjedan dana na Korčuli. Takva ideja se svidjela cijeloj mojoj obitelji, a mogućnosti stranice Privatni Smještaj i povoljne cijene su mi to omogućile.

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA 3
Izvor: Pexels/ Tom Forrest

ŠTO MI JE POMOGLO?

Osim mogućnosti označavanja apartmana kao Omiljeni koji mi se sviđaju i korisne karte koja se može pretraživati, jako mi se svidio način na koji su koncipirani oglasi na portalu. Na svakom oglasu sam pronašla dovoljno fotografija kako bih dobila dojam o izgledu apartmana, a na samom početku oglasa naglašene su najvažnije informacije o tome koliko gostiju može u smještaj, broj soba, kreveta i kupaonica. Zatim što smještaj nudi, od čega nam je najvažnije bilo da ima klimu, ali i parking jer putujemo automobilom. Na oglasima ima još i dodatni opis, napisan kućni red tako da se odmah može planirati put prema vremenu prijave i odjave iz smještaja. Svidjelo mi se što su uvjeti rezervacije i uvjeti otkazivanja jasno objašnjeni, pa sam i to odmah mogla imati na umu.

Primijetila sam da kada se otvori određeni oglas i klikne na datume prijave i odjave, oni se mogu mijenjati, a ispod svakog datuma piše cijena noćenja koja se ovisno o dobu godine, odnosno mjesecu ili dijelu mjeseca, mijenja. Stoga, ako je nekom svejedno kad može na ljetovanje, izvrsno je što si može tako uštedjeti novac i putovati kad je cijena noćenja manja.

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA 4
Izvor: Unsplash/ Vitaly Sacred

KOMUNIKACIJA S DOMAĆINOM

Nakon što sam rezervirala smještaj tako što sam sve podatke oglasa dobro provjerila, pa upisala svoje ime i prezime i telefonski broj, platila potrebni iznos putem kartice, vidjela sam da moj smještaj u Opatiji u svibnju ima dopuštene kućne ljubimce, ali zbog prethodnih neugodnih iskustava s ljetovanja poželjela sam provjeriti može li naš pas s nama na ljetovanje. Izvrsno je što mi je na e-mail stigla poruka s podatcima domaćina, pa sam ga mogla odmah nazivati i pitati sve što me zanima. Ljubazni domaćin mi je rekao da su kućni ljubimci dopušteni, a osim toga da ima zdjelice za pse i mačke, ali i zalihu hrane u slučaju da zaboravimo ponijeti svoju, što me dodatno oduševilo!

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA 5
Izvor: Pexels/ Lior Binyamini

INSPIRATIVAN BLOG

Na dnu stranice Privatni Smještaj našla sam njihov blog, pročitala nekoliko članaka i pronašla neke nove destinacije u Hrvatskoj koje moram posjetiti, inspirirala sam se čak za sljedeće ljetovanje koje želim da bude na otoku Rabu zbog brojnih pješčanih plaža, a privukli su me i avanturistički sportovi u Hrvatskoj.

MOJE ISKUSTVO REZERVIRANJA APARTMANA PREKO PRIVATNOG SMJEŠTAJA 6
Izvor: Unsplash/ Razvan Balsan

Od sad pa nadalje uvijek ću rezervirati privatne smještaje preko portala PrivatniSmjestaj.hr jer imaju opcije koje su mi pomogle u pretraživanju, blog na kojem se mogu inspirirati gdje ću putovati, jednostavan i intuitivan izgled stranice, tako da sam brzo, jednostavno i lako rezervirala svoje apartmane za ovogodišnje ljetovanje.