Medicinski turizam

MEDICINSKI TURIZAM

Ne morate trajno izlaziti iz mjesta boravišta kako biste pronašli zdraviji život i ono što Vas veseli, nadomak svakog grada nalazi se kutak za svakog pojedinca.

MEDICINSKI TURIZAM KAO LIJEK MODERNOG DRUŠTVA?

Zbog utjecaja užurbanog načina života posljednjih godina medicinski turizam ima sve veću ulogu poticanja na aktivan život današnji način života kao što je nepravilna prehrana, sjedilački način života, pretjeran stres dovodi do sve većeg broja bolesti. U takvim situacijama najvažnije je zastati i omogućiti sebi zdraviji i kvalitetniji život. Ukoliko smatrate da vam je autocesta monotona, zašto ne pokušate istraživanje blagodati stare ceste. Kuda god krenuli na starim cestama duž cijelog puta protežu se prirodne blagodati Hrvatske. S jedne strane dio vizualnih prirodnih bogatstva, a s druge strane i nešto za vaše nepce u pogledu brojnih obiteljskih gospodarstava koji će vas dočekati raširenih ruku svojim zdravim pripravcima. Takvi proizvodi i svjež zrak imaju opuštajući učinak na čovjeka. Zahvaljujući bogatstvu prirodnih resursa, Hrvatska nudi sve potrebne ljekovite uvjete uz vodeće europsko medicinsko osoblje koji zadovoljavaju visoke standarde zdravstvenih usluga. Kako bi iskoristili sve blagodati geografskog položaja u Hrvatskoj osmišljen je cjeloviti sustav koji pruža razne vrste usluga svim potrebitim korisnicima. Dobro raspoređene, po cijeloj državi, mogu se pronaći i ustanove zdravstvene medicine.

MEDICINSKI TURIZAM 1
Izvor: Unsplash/ Artem Kovalev

MEDICINSKI TURIZAM U HRVATSKOJ

Od juga Hrvatske koji nudi predivne šetnice uz more i mediteransku prehranu koja je poznata po svojim blagodatima po zdravlje čovjeka do zraka Sunca koje su neophodne za dovoljnu količinu vitamina D, a u vrijeme ljetne sezone plivanje u moru nije na odmet, a oni željeni akcije tu je jedrenje. Lika je odličan izbor za boravak u netaknutoj prirodi, svježem zraku, biciklizmu i okusu prave domaće hrane. Na zapadu Istra kao jedinstven i najveći poluotok u Hrvatskoj omeđen povezanim prometnim pravcima koji osiguravaju lakoću pronalaska vašeg odabranog odmorišta na kojem ćete sigurno pronaći kutak za mir i opuštenost. Kvarner koji je odavno poznat po zdravstvenom turizmu uz odličnu hranu i brojne mogućnosti aktivnog odmora. Istra ima razvijenu wellness ponudu koji će biti Vaš broj jedan saveznik u rješavanju zdravstvenih ili estetskih problema. Ljekovita svojstva Istarskih toplica odlične su za rješavanje kroničnih reumatskih i dermatoloških bolesti. Zagreb kao glavni grad svoj povoljan geografski položaj može zahvaliti klimi koju ima kao prigorski grad. Zimi skijanje, ljeti biciklizam s druge strane Sljemena odmah Hrvatsko zagorje poznato po mirnim kućicama na brežuljcima i brojnim toplicama. Na istoku Hrvatske Slavonija koja je bogata termalnim izvorima, uređenim biciklističkim stazama i vinogradima. U središnjoj Hrvatskoj pronalazimo najveću ponudu toplica i kulturno-povijesnih znamenitost.

MEDICINSKI TURIZAM 2
Izvor: Unsplash / HUUM

Hrvatska ima dugu tradiciju medicinskog turizma kao što su lječilišni turizam i wellness ponuda sa stručnim i kvalificiranim medicinskim zaposlenicima. Tijekom cijele godine razvijena je mreža medicinskih, lječilišnih i wellness kapaciteta poznati po uspješnoj formuli koja vodi brigu o zdravlju i otklanjanju stresa. U potrazi za zdravljem pogodno je za tjelesno i duševno zdravlje udisanje mirisa aromatičnog bilja, šetnja, plivanjem, kupanje u bazenima s morskom vodom i na termalnim izvorima, vožnjom bicikla ili sportskim aktivnostima. Ne smijemo zaboraviti domaće uzgojenu hranu kao ni zdravu, pitku vodu i svježe zrak. Sve veća preporuka je mediteranski tip prehrane koja se smatra zlatnim standardom u preventivnoj medicini. Svjetska zdravstvena organizacija dokazala je da mediteranska hrana ima veliku ulogu u prevenciji srčanih i malignih bolesti te drugih bolesti današnjice. Maslinovo ulje, riba, voće i povrće, riblja ulja samo su od nekih karakteristika mediteranske prehrane, a Hrvatska tu ima puno za ponuditi.

MEDICINSKI TURIZAM 3
Izvor: Unsplash / Lucio Patone

Medicinski turizam jedna je od najvažnijih grana turističkog razvoja Hrvatske, zemlje duge turističke tradicije, ali i potencijala. Broj bolnica, poliklinika, lječilišta i wellness centara neprestano se povećava, a postojeći objekti podižu svoju uslugu s najvišim međunarodnim standardima kvalitete.

Prava prilika za spojiti ugodno s korisnim. Kako biste zakoračili prema tom „zdravijem” trebate samo odabrati željenu lokaciju na našoj web stranici i krenuti na putovanje u životnu radost.