LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ

LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ

Ako želite da svaki tren i svako mjesto na koje bacite pogled tijekom odmora bude besprijekorne ljepote i kvalitete, možda biste trebali razmisliti o luksuznom odmoru.

Najljepše uređenje smještaja, odgovaranje na vaše osobne zahtjeve, fine-dining hrana, veoma često s pokojom Michelinovom zvjezdicom, veliki king-size kreveti, bazeni, pogledi kroz prozor koji nemaju cijenu – sve je to dio luksuznog odmora, koji svi zaslužujemo bar ponekad.

ŠTO JE LUKSUZNI ODMOR?

Pod pojmom luksuzni odmor najčešće se smatra odmor na koji se potroši poveća svota novca, ali za taj isti novac dobije se i veća vrijednost, nego što se slučaj u prosječnom ljetovanju. Uređenje prostorija je najluksuznije što davatelj usluge može osmisliti, pogledi kroz prozor i balkoni su najmanje čarobni, nerijetko postoji izbor dnevnih novina i časopisa u smještaju. Osim toga, možete se zabaviti i gledajući najnovije sadržaje na pametnom televizoru koji se spaja na Internet, a veoma često na njemu je omogućen pristup različitim platformama za serije i filmove. Kada stižete na lokaciju na kojoj luksuzno odmarate, samo javite u svoj smještaj i najčešće imate mogućnost prijevoza do privatne recepcije koja služi samo za goste koji su platili luksuznu varijantu. Prijevoz može biti od vašeg aerodroma ili kolodvora automobilom, kombijem ili čak možda brodom, što je posebno iskustvo. Posebna recepcija samo za goste koji su na luksuznom odmoru omogućuje da ne čekate na njoj, već odmah po dolasku riješite prijavu u smještaj. Osim toga, veoma često vaši domaćini omoguće vam piće dobrodošlice kako biste se od samih prvih trenutaka vašeg odmora osjećali posebno.

LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ 1
Izvor: Unsplash/ Dim Hou

KAKO IZGLEDA SMJEŠTAJ LUKSUZNOG ODMORA?

Uobičajeno je da su smještaji luksuznog odmora uređeni s najnovijim namještajem čiji izgled i raspored nije kreirao sam domaćin, već najčešće se unajmljeni dizajneri interijera kako bi sve izgledalo besprijekorno. Osim toga, veoma često luksuzni smještaji nisu modernog stila, već su u određenom stilu gradnje i paleti boja, često u tradicionalnom mediteranskom stilu. Zatim, mnogi luksuzni smještaji na moru rade se od bijelog kamena s vanjskim bazenom i dvorištem uređenim palmama. Taj spoj plave, bijele i zelene neodoljivo podsjeća na boje egzotičnih destinacija kao što su Bali, Sejšeli ili Tajland, stoga dizajn interijera implicira na luksuz dalekih morskih destinacija. Potom, mnoge luksuzne vile građene su u stilu tamnijih boja, često tamnog drva, s kaminom, kako bi pružale osjećaj topline i doma, ali takve vile uglavnom su najveći hit tijekom zimskog odmora. Ljetne vile i luksuzni smještaji najčešće su mediteranskog stila gradnje ili veoma modernih stilova – u neutralnim bojama, veoma često u bijelo-crno-sivim kombinacijama, s apstraktnim umjetničkim djelima, s malo namještaja i bez puno dekoracija na policama. Svim ovim inačicama dizajna luksuznih soba i apartmana zajednički su očaravajući pogledi na more ili planine, balkoni na kojima od ljepote poželite provesti svaki trenutak ljetovanja.

LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ 2
Izvor: Unsplash/ Dayana Brooke

BOGATSTVO OKUSA HRVATSKE

Hrvatska je poznata po vrhunskim vinima i maslinovim uljima, kvalitetnoj ribi i morskim plodovima, ali i domaćem uzgojenom mesu, a hrana u luksuznim mjestima može biti samo takva – domaća i najviše kvalitete. Osim što su namirnice pomno odabrane, iza kulisa restorana stoji i radi stručno i vrhunsko osoblje, a veoma često i neki od najboljih hrvatskih kuhara. Kako bi imali posebno gastronomsko iskustvo, svakako kušajte jela po preporuci šefa kuhinje ili jela s potpisom šefa kuhinje, ona sigurno imaju posebnu notu Hrvatske i mjesta u kojem ljetujete.

LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ 3
Izvor: Unsplash/ Delightin Dee

MAKSIMALNA PRIVATNOST

Svi se najbolje odmaramo u miru, a mir je prvi kriterij luksuznog odmora. Na bazenima, na privatnim plažama bit će puno manje ljudi nego na onim gradskim koji su dostupni svima. Stoga, možete u miru s dragim ljudima uživati u bazenima ili sunčanju i kupanju na nekoj predivnoj plaži. Privatne plaže imaju prednost zbog toga što su uvijek uređivane, čiste, sa suncobranima i ležaljkama koji su nerijetko već uključeni u cijenu ljetovanja, a osim toga postoje barovi koji će se pobrinuti da pijete najukusnija pića i jedete najkvalitetnije zalogaje dok odmarate u ljetnim radostima.

LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ 4
Izvor: Unsplash/ David Vives

LUKSUZ MOŽE BITI ZA SVAKI DŽEP

Iako se čini da luksuzna putovanja nisu za svaki džep, na našem portalu možete pronaći kuće za odmor s najljepšim uređenjem, a kako su one većinom za više osoba, možete s prijateljima podijeliti cijenu smještaja što će je uvelike učiniti pristupačnom i tako svatko može osjetiti dašak glamura na svojoj koži. Ipak, ako želite samostalno sa svojom obitelji ili boljom polovicom iznajmiti kuću za odmor s bazenom, i to je moguće, a najpovoljnije cijene pronaći ćete na našem portalu. Kuće za odmor obavezno imaju Wi-Fi, klima uređaj i parking. Veoma često su prvi red do mora s prekrasnim pogledom na Jadransko more. Ako niste ljubitelji morske vode i više volite odmarati u smještaju, mnoge kuće za odmor imaju privatne bazene. Kuće za odmor često imaju hidromasažne kade koje mogu biti u kupaonici, ali često su u luksuzno uređenim vrtovima, pored bazena s magičnim pogledom na more. Ponekad kuće imaju mogućnost roštilja i trampolina za djecu. Osim toga, dvorišta kuća za odmor imaju prostore za odmaranje na ležaljkama uz bazen i prostore za objedovanje vani kako biste što više vremena proveli na svježem morskom zraku.

LUKSUZNI ODMOR U HRVATSKOJ 5
Izvor: Unsplash/ Jad Limcaco

Ako ste odlučili ove godine priuštiti si dašak luksuza, privatne smještaje u obliku kuća za odmor možete pronaći na našem portalu.