KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 1

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ?

Na godišnjem odmoru najvažnije je, kako mu i samo ime kaže, odmoriti se. Provesti vrijeme na plaži i uživati u moru i suncu, a nakon takvog dana nastaviti odmarati u smještaju.

Ipak, dugoročno takav vid odmora nekima može biti dosadan, posebno ako putujete s djecom koja se lako zažele novih zabava i avantura. Evo kako da svoje ljetovanje prožmete sa zabavom i odgovora na pitanje kako se zabaviti tijekom obiteljskog odmora u Hrvatskoj.

RAZGLEDAVANJE MJESTA

Sigurno je da ćete tijekom ljetovanja boraviti na plaži, ali poprilično je često, također, da ljudi na godišnjem odmoru odaberu i otkrivati kulturu te povijest mjesta u kojem ljetuju. Hrvatska je izvrsna destinacija za ljetovanje pored čistog Jadranskog mora, a mjesta na hrvatskoj obali imaju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Ako prvi put ljetujete u nekom mjestu, njegove povijesne i kulturne građevine bit će vam zanimljive, ali ako ste više puta ljetovali na istom mjestu, već znate kako one izgledaju. Ipak, kako biste bolje upoznali povijest, kulturu i čuli neku zanimljivu legendu o mjestu, bilo bi dobro potražiti postoje li u mjestu turističke ture pod vodstvom vodiča koji znaju sve najzanimljivije informacije o mjestu i na taj način razgledavanje mjesta, grada ili sela u kojem ljetujete može dobiti novu zabavnu dimenziju.

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 2
Izvor: Unsplash/ Lothar Boris Piltz

BORAVAK U PRIRODI

Boravak u prirodi važan je za zdravlje tijekom cijele godine, a posebno je zdrav na moru kada se miješa miris zelenila i soli u zraku. Hrvatska mjesta uz obalu obiluju zelenilom, a uz obalu se protežu brojni nacionalni parkovi, parkovi prirode, park-šume i zaštićena područja do kojih se iz nekih mjesta možete doći veoma brzo automobilom ili čak pješice. U zelenilu, baš kao i na plaži, možete potražiti zaklon od ljetnih vrućina, udahnuti svježi zrak i relaksirati se.

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 3
Izvor: Unsplash/ Martin Buchbauer

SPORT

Obiteljski odmor može biti zahtjevan zbog obaveza vezanih za djecu, pa se ponekad može činiti da roditelji na godišnjem odmoru s djecom cijelo vrijeme se bave nekim sportom – trče za djecom ili nose njihove igračke za plažu. Ipak, važno je ne zaboraviti na vlastitu zabavu i rekreaciju i dok se djeca igraju u pijesku, na hrvatskim plažama možete zaigrati odbojku na pijesku ili tradicionalni picigin. U Hrvatskoj postoje brojna mjesta na kojima posjetitelji tijekom godišnjeg odmora mogu se baviti brojnim sportovima, ali ako ipak niste tip za sportove i više volite vježbanje u miru doma, u svom smještaju svakog jutra možete napraviti kućni trening koji na morskom zraku ima još više blagodati za tijelo.

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 4
Izvor: Unsplash/ Hoi Pham

IZLETI

Ponekad mjesto u kojem ljetujete lako postane dosadno, već viđeno, svi dobri restorani obiđeni i popijena kava u svim najljepšim kafićima. Kada osjetite da vam je jako dobro poznato mjesto i da točno znate gdje tko od kupača već tradicionalno danima stavlja svoj ručnik na isto mjesto na plaži na kojoj ste svakodnevni gost, možda je vrijeme da promijenite plažu i otputujete na kratak izlet do nekog drugog mjesta, bilo da provedete dan na plaži ili istražujete kulturu i gastro ponudu. Ako ljetujete u nekom većem hrvatskom gradu, u malim mjestima u okolici možete naći predivne plaže, tišinu i mir. Ako pak ljetujete u nekom manjem mjestu, u gradovima možete pronaći veći broj restorana, kafića, a vrlo moguće i zanimljive turističke ture u kojima možete upoznati kulturu i povijest grada.

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 5
Izvor: Unsplash/ Talles Alves

AKTIVNOSTI NA VODI

Ako vam je vaše mjesto u kojem ljetujete dovoljno zabavno i apsolutno obožavate plažu na koju često idete, možete svejedno svoje dane dodatno začiniti zabavom. Na brojnim hrvatskim plažama nude se različite aktivnosti za posjetitelje kao što su iznajmljivanje SUP-a, kajaka, jet-skia ili pedalina. Sa SUP-om i kajakom možete testirati svoje vještine veslanja, ravnoteže i dobiti drugačiji pogled na obalu i okolinu, na jet-skiu možete imati adrenalinsku vožnju, a pedalinama polako razgledati ljepote mora i okoline. Sve to je uz nadzor osoba koje iznajmljuju tu opremu, tako da iako vam se ove aktivnosti možda čine kao nešto što spada u skupinu adrenalinskih aktivnosti, sve su pod okom iznajmljivača. Posebno ako se bojite, a željeli biste isprobati te aktivnosti, budite iskreni prema sebi i iznajmljivaču te sigurno će vam dati savjete iz iskustva i imati više oko na vama kad ste na vodi. Ipak, ako niste ljubitelji vodenih zabava, uvijek na plaži možete uživati u ukusnom koktelu ili dobroj kavi.

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 6
Izvor: Unsplash/ Krzysztof Kowalik

DRUŠTVENE IGRE

Kada razgledavanje mjesta, boravak u prirodi, sport, izleti i aktivnosti na vodi nisu ono što možete uklopiti u svoj obiteljski odmor, ne želite ili jednostavno trenutno nisu uvjeti za to jer vani pada kiša, vrijeme je za provesti zajedničko vrijeme s vašom obitelji u smještaju. Divno je provesti vrijeme s cijelom obitelji, a društvene igre su idealne kako bi se zabavili. Od svih društvenih igara, najbolje za ljetovanje su kartaške igre ili jamb jer one ne zahtijevaju puno stvari koje se moraju ponijeti, stoga praktički stanu u džep, a kada poželite druženje u smještaju s obitelji, donose puno zabave. Ovakve situacije samo podižu važnost odabira prikladnog smještaja za vas i vašu obitelj kako bi svi imali dovoljno privatnosti, a opet zajedničke prostorije u kojima se možete družiti.

KAKO SE ZABAVITI TIJEKOM OBITELJSKOG ODMORA U HRVATSKOJ? 7
Izvor: Pexels/ Yan Krukau

Svoju idealnu jedinicu privatnog smještaja – sobu, apartman, studio apartman ili kuću za odmor možete pronaći na našem portalu PrivatniSmjestaj.hr kako biste imali zabavan i nezaboravan godišnji odmor.


Ako iznajmljujete smještaj u Hrvatskoj, besplatno ga možete oglasiti na našem portalu.