KAKO SE MAKNUTI OD POSLA NA GODIŠNJEM ODMORU

KAKO SE ODMAKNUTI OD POSLA TIJEKOM GODIŠNJEG ODMORA?

Svakako svi jedva čekaju odvojiti se od posla, otići na godišnji odmor i uživati sa obitelji ili prijateljima. No, vrlo često se desi da posao ponesemo sa sobom i zapravo se ne fokusiramo na sebe i relaksaciju. Donosimo par savjeta za uspješno isključenje s posla tokom godišnjeg.

Svi se poveselimo kako ćemo na odmoru uživati ugasiti telefone i putiti sve obveze, no u jako malo slučajeva to zaista napravimo. Time mičemo fokus sa sebe i svog fizičkog i psihičkog odmora. Tih tjedan ili dva godišnjeg nam se za čas pretvori u polu poslovni put.

AKTIVNOST KOJU VOLITE

Vjerujemo da ona fizička aktivnost koju imate kao zadatak na poslu nije baš ta koju volite. Kako bi se odmorili od fizičkog ali i psihičkog napora dobra bi ideja bila otići biciklirati, trčati, vježbati. Zadovoljiti sebe u svakom pogledu  jer nakon tih aktivnosti osjećat ćete se bolje, veselije i što je najvažnije zdravije. Sportske aktivnosti napravit e vam mnogo dobroga, a prvenstveno maknut će vas iz rutine vašeg uobičajnog života. Zato uzmite klinca za ruku ili pozovite svoje prijatelje i nađite se kao nekada na nogometnom igralištu i zaigrajte nogomet, svi zajedno odite trčati ispuhati se ili obiteljski se upustiti u dugu vožnju biciklom.

trčanje
Izvor: Pixabay/ RoxanaWilliams1920

KNJIGA U RUKE MOBITEL DALEKO

Još jedan dobar savjet za maknuti misli s posla i opustiti misli je da krenete čitati knjigu. Neko štivo koje je posve po vašem ukusu. Ta nazovimo „terapija“ čitanja opustit će vas, ući čete u posve drugi svijet i maknuti misli sa obaveza na poslu. No da bi takvo što uspjelo i da biste se uspjeli opustiti i odmoriti kako treba, postoji jedan uvjet, a to je da mobitel ostavite daleko od sebe. Definitivno bi bilo najbolje za vas da odlučite da na godišnjem odmoru ostavite mobitel daleko od sebe i odredite sat vremena u danu da uzmete mobitel odgovorite na mailove i poruke te ga ponovno ugasite i nastavite s odmorom. Nemojte dopustiti da vas i virtualni svijet i obaveze s posla sprječavaju da se zaista opustite i pronađete zasluženi unutarnji mir i vratite se s godišnjeg odmorniji nego ikad. Puno znači kada maknemo barem na dan stvari koje nam u ovo doba zapravo oduzimaju slobodno vrijeme, a što se posla tiče svatko je zaslužio imati godišnji i slobodnu glavu bez stresa.

čitanje
Izvor: Pixabay/StockSnap

RIJEŠI SE STRESA ODLASKOM U PRIRODU

Jedna jako korisna stvar koja vam također može maknuti misli sa stresnog posla i problema tamo je odlazak u prirodu. Bilo to trčanje ili samo šetnja ponekad je korisno napuniti pluća svježim zrakom i glavu pozitivnim mislima. Nevjerojatno je koliko pozitivnih stvari dobivamo iz prirode, samo si moramo dopustiti da one dopru do nas, našeg uma i srca. Kad se pitate kamo se maknuti od posla tijekom godišnjeg odmora, neka vam prvo na pameti bude odlazak u prirodu. Ako je za vas odmor da odete sami, odite i uživajte malo sami sa sobom, svojim mislima, ispraznite glavu od nepotrebnih stresova, a pogotovo onih koji dolaze s posla. Ako je vaš izbor ipak odlazak u šetnju s djecom i to vam stvara veselje, odite s njima, zabavite se, nadoknadite djeci one sve svoje radne sate koje niste s njima. I djeca će biti vesela, a vi ćete definitivno na taj način napuniti baterije do dana kad se vraćate na posao.

Plitvička jezera
Izvor: Pixabay/ Jornvvalburg

KULTURNO UZDIZANJE

Za one koji vole, a nikada nemaju baš previše vremena godišnji je savršena prilika da se zaputite u kazalište na najnoviju predstavu ili u kino na film koji ste dugo čekali. Uživajte u kulturnom uzdizanju za koje u svojoj stvarnosti nemate vremena ili uvijek nađete neku stvar zbog koje baš i ne stignete. Zaputite se s djecom ili samo sa boljom polovicom u kazalište i uživajte u umijeću nečijeg talenta. Radite ono što možda niste napravili već 20 godina, otišli u kino, kazalište ili na neki koncert i iskoristite godišnji odmor za relaksaciju od posla ali i učvrstite odnose u obitelji i među prijateljima dobrim idejama.

hnk
Izvor: Pixabay/ FilipFilipovic

Zašto bi proveli godišnji odmor doma na kauču, kad možete otputovati negdje, vidjeti nešto novo i upustiti se u neproživljeno zato izaberite lokaciju u Hrvatskoj i rezervirajte savršeni godišnji odmor na PrivatniSmjestaj.hr!