KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ?

KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ?

Vrijeme ljetnih godišnjih odmora sve je bliže, što znači da dolazi krajnje vrijeme za donošenje odluke gdje ljetovati ove godine.

Ipak, sam odabir destinacije nije dovoljan kako bi odmor bio idealan, već je potrebno pomno planiranje kako željeni smještaj platio i rezervirao na vrijeme, ali i kako bi se isplaniralo vrijeme na godišnjem odmoru s ciljem najboljeg i maksimalnog iskorištavanja mogućnosti koje određena destinacija pruža. Ako još niste odabrali ni destinaciju, a kamoli isplanirali odmor, donosimo savjete kako planirati idealan odmor u Hrvatskoj.

ODABERITE IDEALNU DESTINACIJU LJETOVANJA

Odabir idealne destinacije nije laka odluka jer u Hrvatskoj postoje brojni gradovi i mjesta koji privlače svojom poviješću, kulturom i prirodnim ljepotama. Ipak, ako želite odmor na kojem nećete previše razgledavati mjesto, već najviše vremena provoditi na plaži i odmarati u smještaju, najbolje je da ljetujete u mjestu gdje ste već dosad bili i obišli sve važne lokacije, pa sada možete uživati u plivanju, sunčanju i odmaranju. Također, možete otići u neko manje mjesto na hrvatskoj obali, čije sadržaje, koji su vrijedni posjeta možete obići u jednom danu, a ostale dane samo uživati u miru koji pružaju manja mjesta na hrvatskoj obali. Ako ste ljubitelj novih iskustava i informacija, posjetite mjesto koje obiluje znamenitostima i aktivnostima, što bi bila mjesta koja su poznatija turistička odredišta na hrvatskoj obali. Primjerice Zadar, Brač, Hvar, Rovinj, Pula, Poreč, Krk, Rab, listi nema kraja. Stoga, savjetujemo vam da vi napravite vlastitu listu gradova koji vam se čine zanimljivi i odaberite onaj u kojem niste bili, a nudi vama najviše zanimljivih sadržaja.

KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ? 1
Izvor: Unsplash/ Alen Rojnic

ODABERITE IDEALAN SMJEŠTAJ

Kada je najteži dio posla, odnosno odabir destinacije, obavljen, slijedi jednostavan korak biranja idealnog smještaja u kojemu ćete boraviti tijekom ljetovanja. Smještajne jedinice poput soba, studija, apartmana i kuća za odmor na području cijele Hrvatske možete potražiti na našem portalu www.privatnismjestaj.hr. Upišite željenu destinaciju, željeni datum prijave i odjave i broj gostiju za koji želite rezervirati smještaj i prikazat će vam se svi dostupni smještaji prema vašim kriterijima. Potom smještaje možete dodatno selekcionirati prema vlastitim preferencijama koristeći više filtera. Proučite pojedinosti smještaja koji vas zanimaju: cijenu noćenja, kategoriju smještaja, opis, dodatne troškovi i kućni red, uvjete rezervacije i otkazivanja i samu lokaciju. Kada pronađete smještaj koji vam najbolje odgovara na željenoj destinaciji, besplatno se registrirajte na portalu PrivatniSmjestaj.hr, a potom se vratite na oglas te u rezervacijski obrazac upišite svoje ime i prezime i telefonski broj rezerviraj. Nakon toga stranica će vas odvesti na sustav za sigurnosno plaćanje putem kreditne kartice (Visa ili Mastercard) gdje ćete odmah platiti ukupni naknadu za usluge i iznos noćenja koji stoji u uvjetima rezervacije, što može biti 100% iznosa ili neki postotak manji od 100%, što znači da ostatak plaćate domaćinu po dolasku u smještaj. Nakon plaćanja rezervacije na Vaš e-mail doći će potvrda o rezervaciji u kojoj je i telefonski broj domaćina što vam omogućuje daljnju direktnu međusobnu komunikaciju. Ako su vam potrebne dodatne informacije o tome kako rezervirati smještaj na našem portalu pročitajte ih ovdje ili kontaktirajte našu srdačnu korisničku podršku na +38514093363.

KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ? 2
Izvor: portal PrivatniSmjestaj.hr

ODABERITE AKTIVNOSTI

Nakon rezervacije idealnog smještaja, ostaje samo isplanirati onaj najljepši dio ljetovanja, a to je kako provoditi vrijeme. Prva odluka koja se treba donijeti je želite li miran odmor u kojem ćete većinu vremena provesti na plaži ili želite vidjeti prirodne ljepote i kulturne znamenitosti destinacije u kojoj ćete provesti svoj godišnji odmor. Ako pak želite odmor tipa more, sunce, plaža i smještaj, istražite najbolje plaže na vašoj lokaciji; koje su vam najbliže, koje su pogodne za obitelj ako imate djecu, koje dopuštaju pse ako idete sa psom, koje su najpopularnije i koje su najljepše. Ako pak želite neko vrijeme posvetiti istraživanju mjesta, pogledajte kakve se organizirane ture obilaska nude kako biste mjesto obišli s vodičem, a ako volite više razgledavati samostalno, napravite svoj itinerar.

KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ? 3
Izvor: Unsplash/ Scott Young

PAKIRAJTE PO POPISU

Nema ništa gore nego kad se na pola puta do mora, negdje u Gorskom kotaru, ispred tunela Učka ili na Magistrali, sjetimo da nismo ponijeli četkicu za zube. Kako se to ne bi dogodilo, pakirajte se s popisom. Popis razdijelite na osobne potrepštine za higijenu, odjeću, obuću, stvari za plažu, elektroniku i hranu. Načinite posebnu kategoriju za potrebne dokumente kao što su osobna iskaznica, vozačka, kreditne kartice itd. Planiranje popisa za pakiranje započnite bar tjedan dana prije puta tako što ćete prvo u svaku kategoriju napisati stvari kojih se odmah možete sjetiti, a kada se tijekom tjedna sjetite stvari koje morate ponijeti, a niste ih zapisali, dopišite ih. Tako dan prije puta imate kompletan popis koji samo morate pratiti i nakon pakiranja stvari staviti kvačicu pored kao znak da je stvar spakirana.

KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ? 4
Izvor: Unsplash/ Glenn Carstens Peters

BUDITE FLEKSIBILNI

Neki ljudi lako prihvaćaju kada im se planovi poremete, a neki pak ne vole kada nešto što su isplanirali ne prođe onako kako su to htjeli, ali ponekad na neke situacije ne možemo utjecati. Primjerice, dan ste odlučili provesti na plaži, a počela je padati kiša ili zbog nevremena vam je otkazana tura razgledavanja grada. Ipak, koliko god je šteta zbog nemogućnosti odlaska na željene aktivnosti, godišnji odmor je upravo vrijeme odmora, pa ono što ne možete obaviti danas, apsolutno je dozvoljeno ostaviti za sutra, a danas se posvetiti najvažnijoj stvari na ljetovanju – odmoru.

KAKO PLANIRATI IDEALAN ODMOR U HRVATSKOJ? 5
Izvor: Unsplash/ Dan Dumitriu

Nakon ovih savjeta, preostaje vam samo da ih pratite. Odaberete destinaciju, rezervirate svoju idealnu jedinicu privatnog smještaja na našem portalu, odaberete aktivnosti koje ćete raditi na ljetovanju, napravite popis za pakiranje stvari i budite fleksibilni. Kao prioritete tih dana postavite sebe, more, sunce, plažu, ljeto, dobru hranu i uživanje kako biste imali idealan odmor u Hrvatskoj.