Pogled iz izraka na otok Korčula

Gdje se nalaze plaže na otoku Korčuli?

Gdje se nalaze plaže na otoku Korčuli te postoje li osim stjenovitih ili šljunčanih plaža i pješčane plaže, saznajte u ovom blog tekstu.

Korčula je srednje-dalmatinski otok dijelom smješten u Pelješkom kanalu, trajektnim linijama povezan s obližnjim Orebićem na poluotoku Pelješcu kao i sa Splitom, administrativnim središtem Splitsko-dalmatinske županije i najvećim gradom uz Jadransku obalu.

Radi se o otoku bogate povijesti čija mjesta privlače turiste iz cijelog svijeta koji svoj godišnji odmor provode razgledavajući kulturno-povijesnu baštinu grada Korčule i okolice te se prepuštaju gastronomskim užitcima lokalne kuhinje.

Naravno, ljetovanje podrazumijeva i boravak uz more i na plaži, a kako bismo vam olakšali pronalazak adekvatnih korčulanskih plaža, potrudili smo se sastaviti koristan popis najboljih plaža na otoku Korčuli.

Gdje se nalaze plaže na otoku Korčuli?

Kako je sama obala Korčule stjenovita, na otoku ne postoji mnogo plaža koje su prikladne za duži boravak. Ipak, ima ih sasvim dovoljno budući da je obala otoka Korčule duga skoro 200 km tako da ćete definitivno pronaći svoj kutak ili uvalicu iz koje ćete zaplivati u očaravajuće čisto more.  

U nastavku ćemo predstaviti neke od najpoznatijih plaža na otoku, a vama prepuštamo potragu za skrivenim valama i korčulanskim žalima.

Nećemo vas držati u nestrpljenju te ćemo vam odmah odgovoriti postoje li na Korčuli i pješčane plaže. Postoje, a jedna od njih je plaža Vela Pržina koja se nalazi u neposrednoj blizini Lumbarde.

Radi se o prekrasnoj pješčanoj plaži koju oplakuje toplo i bistro Jadransko more. Nažalost, ne postoji prirodan hlad pa je potrebno ili iznajmiti suncobran zajedno s ležaljkama ili ponijeti sa sobom zaštitu od sunca.

U blizini se nalazi ugostiteljski objekt u kojem se možete rashladiti i potražiti osvježenje i odmor od kupanja u moru, a blizu je i parking tako da se ne trebate brinuti za svog limenog ljubimca.

Na području Lumbarde pronaći ćete još nekoliko pješčanih plaža, a neke od njih su i plaža Tatinja koja se nalazi jako blizu centra mjesta te plaža Bilin Žal koja je od centra Lumbarde udaljena par kilometara. Uz obje ove plaže nalaze se javna parkirališta te ugostiteljski objekti u kojima možete odmoriti od morskih aktivnosti te kušati neke od lokalnih specijaliteta koje za svoje goste korčulanski restorani svakodnevno pripravljaju.

Par pješčanih plaža pronaći ćete i u blizini grada Korčule koji se nalazi na sjeverno-istočnom dijelu otoka, dok ćete plažu Rasohaticu pronaći na južnoj obali Korčule, uz mjesto Žrnovo. Ova plaža udaljena je od Lumbarde nekih 30 kilometara, dok će vam od grada Korčule trebati nekih 20-ak minuta vožnje. Plaža Rasohatica je kombinacija šljunka i stijena, ali joj je ulazak u more pješčani te je zbog toga idealna za obitelji s malom djecom.

Kao i kod ostalih korčulanskih plaža, i ovdje je potrebno sa sobom ponijeti zaštitu od sunca.

Još jedna plaža na Korčuli idealna je za obitelji s djecom, a ta je plaža Prižba koja se nalazi u istoimenom mjestu koje je od grada Korčule udaljeno oko 40 kilometara. Ova šljunčana plaža sastoji se od nekoliko manjih uvala i poluotočića, a uz ležaljke i suncobrane, ovdje možete pronaći i dodatne rekreativne sadržaje.

Petnaestak minuta vožnje od Vela Luke, uz kratku šetnju kroz gustu borovu šumu, dovest će vas do plaže Martin Bok. Radi se o prostranoj šljunčano-stjenovitoj plaži koja se nalazi na sjeverozapadnom dijelu otoka Korčule. Odlikuje je intimna, ugodna atmosfera, predivno čisto more te pogled na obližnji otok Hvar.

U samoj Vela Luci možete uživati u moru na nekoliko mjesnih plaža, a svi oni koji na ljetovanje vode svoje četveronožne ljubimce, u Vela Luci se nalazi i plaža za pse.

Na južnoj obali Korčule, petnaestak kilometara udaljena od grada Korčule, nalazi se plaža Pupnatska luka. Ova plaža je dijelom pješčana, a dijelom šljunčana i jedna je od najpoznatijih plaža na Korčuli. U blizini je parking i javni toalet kao i nekoliko restorana i beach barova u kojima možete objedovati ili uz cocktaile uživati u pogledu na kristalno čisto more i arhipelag obližnjeg Lastova. Uz mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, možete također iznajmiti i kajake te svoj boravak na plaži obogatiti rekreativnim aktivnostima.

Još jedna prekrasna plaža na otoku Korčuli je plaža Žitna koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta Zavalatica, na južnoj strani otoka. Radi se o šljunčanoj plaži s postepenim ulaskom u more u kojem se zrcali sitni pijesak te je idealna za obitelji s malom djecom. Od grada Korčule udaljena je cca 30 kilometara.

Relativno blizu grada Korčule, cca 10 kilometara, u blizini mjesta Račišća, nalazi se šljunčana plaža Vaja koja je omiljena među lokalcima.

Plaže možete potražiti i na otoku Badija koji se nalazi u neposrednoj blizini grada Korčule, ili, ako ste smješteni u Vela Luci, na otoku Proizd koji je poznat po zadivljujućim plažama koje oplakuje čisto i za kupanje ugodno more.

Nadamo se da vam je ovaj poduži popis korčulanskih plaža pomogao da se odlučite ljetovati na Korčuli.

Ako jeste, preostaje vam još samo pronaći i rezervirati smještaj.

Gdje odsjesti na Korčuli?

Ako ste u potrazi za smještajem na otoku Korčuli, na portalu Privatni smještaj nalazi se stranica Apartmani na Korčuli gdje možete razgledati na desetke apartmana koji se iznajmljuju u Korčuli, Vela Luci, Prizbi, Lumbardi i drugim mjestima na otoku Korčuli.

Svaki apartman posjeduje svoju stranicu na kojoj se nalaze dodatne informacije o smještaju, koliko je udaljen od najbliže plaže, trgovine, restorana, zatim tu su fotografije interijera i eksterijera te telefonski broj vlasnika kako biste ih što jednostavnije mogli kontaktirati.

Na svakoj stranici se nalazi i kontakt forma preko koje možete poslati upit kao i naznačiti datum dolaska kako biste odmah dobili informaciju je li apartman slobodan u željene termine.

Razgledajte ponudu apartmana koji se iznajmljuju na otoku Korčuli i odaberite onaj koji najviše odgovara vašim željama i zahtjevima te kontaktirajte vlasnike bilo preko naznačenog broja telefona ili preko kontakt forme,

Vaš Privatni smještaj